Universiteti i New York-ut në Tiranë


 

Gama e diplomave të ofruara në UNYT përfshin gradë të dyfishtë Bachelor të dhënë në Tiranë nga Universiteti Shtetëror të New York-Empire State College, SHBA ose Universitetin e Greenwich, Britania e Madhe dhe UNYT dhe diploma Masterit të dyfishtë të dhënë nga Instituti Universitair Kurt Bosch, Zvicër apo Universiteti i Greenwich, Britani e Madhe dhe UNYT.

Ndodhet në zemër të Tiranës, kryeqytetit të Shqipërisë, UNYT aspiron për të krijuar një qendër dinamike, multikulturore dhe udhëheqëse për arsimin e lartë në Ballkan dhe më gjerë. Për të mbështetur nevojat e studentëve të saj, hulumtimit, dhe bursat universiteti ka zgjeruar burimet e saj të bibliotekës, organizon seminare shkencore që promovojnë kërkimin dhe bursa, dhe angazhohet në kërkime origjinale dhe promovimin e punës shkencore.