American College of Thessaloniki

act-welcome

 

Kolegji Amerikan i Selanikut është një ndarje e Kolegjit Anatolia, një institucion privat, jo - për - fitimprurëse arsimore themeluar në 1886. Ajo është e inkorporuar, dhe me liçensë nga Federatë e Massachusetts, dhe është i akredituar plotësisht nga Shoqata e New England Association of Schools & Colleges (NEASC) përmes Komisionit të saj mbi Instituteve të Arsimit të Lartë, organ i cili akrediton kolegje me famë amerikane dhe universitetet, të tilla si Harvard, Yale, dhe MIT. Në frymëzimit, misionit, qeverisjen, dhe programet, ACT ngjan tradicionale kolegjet të New England mbi të cilën ajo ka qenë e modeluar.

 

Përveç kësaj, ACT është i vetmi institucion arsimor në Europën juglindore që gjithashtu i plotëson kërkesat e direktivës të Bashkimit Evropian që rregullon njohjen e diplomave dhe të drejtave profesionale, programet e saj universitare shkallë aktualisht vërtetuar nga Open University, Britani e Madhe.

 

Kështu, pavarësisht nga të qënit një nga Universitetet kryesore amerikane në Europë, ACT është konsideruar me të drejtë në mes të kryeministrit, institucionet ndërkombëtarisht të orientuar në Evropën juglindore.

 

ACT ka për qëllim të ofrojë programe të cilësisë më të lartë në fusha të ndryshme të zgjedhura, duke përfshirë Biznes, Biznes dhe Kompjuter , Anglisht, dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare.

 

Kolegji ofron diploma në këto disiplina dhe programe përfshijnë të ndryshme dhe të miturit. Që nga viti 2002, ACT ka ofruar gjithashtu një program pasuniversitar në Biznes (MBA) me përqendrimet në disiplina kyçe të tilla si Menaxhimit, Sipërmarrja, Bankat dhe Financë, dhe Marketing në epokën dixhitale. Program MBA është projektuar për të akomoduar të dy të diplomuar të biznesit si dhe të diplomuarit nga disiplina të tjera, dhe mund të përfundojë në një kohë të plotë ose një bazë me kohë të pjesshme brenda një ose dy vjet .

 

Duke u mbështetur në modelin e edukimit të nivelit universitar amerikan, Kolegji kërkon të stimuluar zhvillimin e nxënësve intelektuale, gjerësi kulturore, dhe ndjeshmëri etike, ndërsa në të njëjtën kohë i pajisur ata me aftësitë dhe njohuritë e kërkuara për punësim produktiv ose për studime pasuniversitare. Ajo është, me pak fjalë, një program me të vërtetë po largohet dhe të karrierës të orientuar që i jep formë udhëheqësit e së nesërmes.

 

Promovimi i dy të mësuarit inovative dhe vlerat humanitare, ajo ofron një mjedis të ndryshme, multikulturore në një kampus të klasit që përfshin 45 hektarë dhe përfshin Bissell Biblioteka e 4,500m2, një nga objektet më të sofistikuar private të këtij lloji, dhe Stavros S. Niarchos Teknologji Qendra, e cila u jep studentëve qasje në mjetet e fundit në teknologjinë e informacionit.

 

ACT përpiqet që të jetë jo vetëm zgjedhje numër nje, por edhe një zgjedhje të përballueshme. Për këtë qëllim, Kolegji jepën ndihmës financiare për një numër të konsiderueshëm të nxënësve në çdo klasë që hynë, në të dy nevoja financiare dhe bazat akademike meritës, e cila mund të zvogëlojë tarifat e shkollimit deri në 60 %.

 

E vendosur në Selanik, në Greqi, vetëm pak kilometra nga qendra e qytetit konsiderohet të jetë qendër e madhe studentore të Evropës juglindore. ACT siguron nxënësit me mundësinë që të gëzojnë jetën studentore në një qytet të gjallë plot ngjyra, eksitim, dhe gëzim.

 

Të disponueshme Programet studimore jashtë vendit me këmbim për studentët Serbë gjithashtu për t'u dhënë atyre mundësinë për të kaluar një semestër në Amerikë, pasuruar arsimimin e tyre dhe përjetojnë të dyja anët e Atlantikut.