Tags: Zvicer Faqe: 1 Nga 1

Shqiptari në Zvicër që pagoi 36 mijë franga për targat e veturës

Shqiptari në Zvicër që pagoi 36 mijë franga për targat e veturës

Oferta fillestare ka qenë 4.000 franga

Më shumë »
Dita e madhe për Xhakën, ka arsye të shënojë gol

Dita e madhe për Xhakën, ka arsye të shënojë gol

Për Xhakën data 3 korrik është dita që nuk do ta harrojë kurrë

Më shumë »
Ja profesionet më të kërkuara në Zvicër

Ja profesionet më të kërkuara në Zvicër

Një studim i ri ka nxjerrë në pah vendet e punës të cilat firmat zvicerane kanë më së shumti vështirësi t’i sigurojnë

Më shumë »
Fshati zviceran që ofronte para për t’i shpëtuar boshatisjes, ka familjen e parë

Fshati zviceran që ofronte para për t’i shpëtuar boshatisjes, ka familjen e parë

Ai i cili vjen për të jetuar në këtë fshat, do të pranojë një shumë të madhe të hollash

Më shumë »
Ora që ndryshoi kohën

Ora që ndryshoi kohën

Duke parë orën në qendër të Bernit, në vitin 1905, Ajnshtajni ka shkruar teorinë e relativitetit. Paradoksi shkencor e ka përndjekur pothuajse një dekadë të tërë, deri një mbrëmje maji në vitin 1905, kur ka shikuar sahat kullën dhe ka menduar të pamundurën...

Më shumë »
Bankat Zvicërane do tju mësojnë se si "lahen" paratë

Bankat Zvicërane do tju mësojnë se si "lahen" paratë

Këtë vit është bërë nënshkrimi në mes departamentit amerikan të drejtësisë dhe 41 bankave zvicerane.

Më shumë »
Ashensori i jashtëm më i lartë (dhe më i frikshëm) në Evropë

Ashensori i jashtëm më i lartë (dhe më i frikshëm) në Evropë

Maja e malit Birgenstok në Zvicër ofron pamje panoramike të Alpeve, liqenit dhe qytetit Lucern. Por, për tu ngjitur në majen 1.127 metra të lartë, duhet më parë të hipni në ashensorin një shekull të vjetër, të quajtur Hameshvand, i cili është ashensori më i lartë i jashtëm në Evropë.

Më shumë »
Studentë nga Zvicra krijuan karrige me rrota për invalidë që vetë ngjitet shkallëve

Studentë nga Zvicra krijuan karrige me rrota për invalidë që vetë ngjitet shkallëve

Sigurisht do të pajtoheni - kjo karrige me rrota duket mrekullueshëm. Por, në fakt është edhe më e mirë sesa që duket.

Më shumë »
Observatori Sfings - Shkenca në maje të botës

Observatori Sfings - Shkenca në maje të botës

Ndoshta duket si depo e ndonjë antagonisti në filmat e Bondit, por bëhet fjalë për observatorinë Sfinks, e dedikuar për hulumtime që duhet të kryhen në lartësi mbidetare prej 3000-5000 metrave.

Më shumë »
Shteti në të cilin çdokush ka të drejtë të votojë për çdo gjë

Shteti në të cilin çdokush ka të drejtë të votojë për çdo gjë

Paramendoni një jetë në të cilën mund ta zgjidhni kohëzgjatjen e pushimit vjetor. Ose disa emigrantë nga Australia të vijnë në shtet. Sa të holla do të shpenzojë shteti për ushtrinë ose aborti a do të jetë legal. Vendimet e tilla janë përditshmëri për njerëzit që jetojnë në Zvicër.

Më shumë »
Parajsa e vërtetë në Tokë

Parajsa e vërtetë në Tokë

Rrafshnalta Lauterbrunen është ndër pasuritë më të bukura natyrore në Zvicër, dhe gjendet në Alpe. Emri Lauterbrunnen do të thotë shadërvane të zhurmshme, dhe kështu spjegohen 72 ujëvaret që janë pjesë e kësaj natyre të mrekullueshme.

Më shumë »
Rroga bruto mesatare në Zvicër - 5.000 euro

Rroga bruto mesatare në Zvicër - 5.000 euro

Rroga bruto mesatare në Zvicër në sektorin privat ka qenë 6.118 frang në vitin 2012, shpalli Agjensia federale për statistikë. Kjo do të thotë që gjysma e të punësuarve kanë fituar më shumë se kjo shumë, dhe gjysma tjetër më pak se shuma mesatare. Në periudhë prej 10 vjetësh, rroga bruto mesatatare është rritur për 13,4 %, dëshmon Agjensia në raportin e saj të cilin e citojnë mediat zvicerane.

Më shumë »
Pallat jo i zakonshëm në Cyrih të Zvicrës

Pallat jo i zakonshëm në Cyrih të Zvicrës

Një pallat i ri i ndërtuar në periferi të Cyrihut ka rregulla tepër strikte të cilat ndalojnë duhanin, parfumin dhe celularin, duke u kthyer në një parajsë për njerëzit e ndjeshëm ndaj kimikateve të përditshme.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme