Tags: Temperatura Faqe: 1 Nga 1

Veturat e parkuara në diell arrijnë shpejt temperatura vdekjeprurëse

Veturat e parkuara në diell arrijnë shpejt temperatura vdekjeprurëse

Temperatura e trupit në makinë mund të rritet deri në 40 gradë Celsius pas vetëm një orë

Më shumë »
NASA konfirmoi: Korriku 2016 është muaji më i ngrohtë në histori

NASA konfirmoi: Korriku 2016 është muaji më i ngrohtë në histori

Korriku 2016 është muaji më i ngrohtë në historinë e raporteve të NASA-së, duke llogaritur që ky muaj ishte (1.27 gradë Celsius më i ngrohtë nga 1950 - 1980 në mesataren botërore dhe 0.2 gradë Celsius më i ngrohtë se verat e kaluara.

Më shumë »
Si do të duken temperaturat e larta në vitin 2080

Si do të duken temperaturat e larta në vitin 2080

Një hulumtim i ri i shpallur javën e kaluar në "Environmental health perspectives" paralajmëron katastrofë për SHBA-në, sidomos për Njujorkun, nëse nuk ndërrohen disa gjëra.

Më shumë »
Si t'i mbroni celularët nga temperaturat e ulëta?

Si t'i mbroni celularët nga temperaturat e ulëta?

Dimri nuk ndikon vetëm mbi trupin tonë - moti i ftohtë mund të ndikojë edhe mbi punën e celularëve tanë, si dhe të pajisjeve tjera siç janë tabletët dhe kompjuterët.

Më shumë »
Stuhia që do ta shkrijë Polin e Veriut

Stuhia që do ta shkrijë Polin e Veriut

Dielli nuk është ngjitur mbi Polin e Veriut që nga mesi i shtatorit. Kah fundi i kësaj jave do të ndodhë diçka e mrekullueshme. Temperatura e pjesës më veriore të Tokës do të ngjitet mbi pikën e ngrirjes për herë të dytë në histori.

Më shumë »
Qytete me rekord të temperaturave ekstreme

Qytete me rekord të temperaturave ekstreme

Për të gjithë ne në hemisferën veriore muajt e verës janë të shoqëruara me ditë shumë të nxehta, por temperaturat ekstreme nuk paraqiten. Shumica mendojnë që ndryshime klimatike të shkaktuara nga njeriu janë arsyeja e motit të nxehtë. Njerëzit presin temperatura edhe më të nxehta, edhepse tani disa jetojnë në kushte të mjerueshme. Nuk do të donim të gjendemi në ndonjë prej këtyre vendeve më të nxehta në botë.

Më shumë »
"Është shumë ftohtë për dëborë." A është kjo e saktë?

"Është shumë ftohtë për dëborë." A është kjo e saktë?

A duhet temperatura të jete më e lartë për të rene borë?

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme