Tags: tedx Faqe: 1 Nga 1

Spjegim për mënyrat e ndryshme se si i shohim njerëzit me nevoja të veçanta dhe invalidët

Spjegim për mënyrat e ndryshme se si i shohim njerëzit me nevoja të veçanta dhe invalidët

Nëse nuk e keni parë këtë fjalim TEDx nga Tori Dunlal, atëherë keni lëshuar një ndër fjalimet më të mira dhe spjegimin për mënyrat e ndryshme se si i shohim njerëzit me nevoja të veçanta ose me invaliditet. Pas kësaj video 17-minutëshe, nuk do të shikoni invaliditetin njëlloj si më parë.

Më shumë »
Fjalime TED për inkurajim dhe motivim

Fjalime TED për inkurajim dhe motivim

Herën e ardhshme që do të nevrikoseni për fakultetin, uluni para kompjuterit dhe hapni këtë faqe. Sado që duket e pamundur ose klishe, një fjalim motivues mund t'ju ndihmojë në përballjen me problemet, si dhe t'ju relaksojë. I sugjerojmë fjalimet vijuese:

Më shumë »
Fuqia në besimin që mund të bëheni më të mirë

Fuqia në besimin që mund të bëheni më të mirë

Kerol Duek hulumton "rritjen e mënyrës së të menduarit" - ide që mund ta zmadhojmë kapacitetin e trurit tonë dhe ti zgjidhim problemet. Në këtë TED fjalim, ajo përshkruan dy mënyra se si të mendojmë për një problem të vështirë. A jeni mjaft të mençur për ta zgjidhur?

Më shumë »
Ken Robinson thotë se shkollat vrasin kreativitetin

Ken Robinson thotë se shkollat vrasin kreativitetin

Sir Ken Robinson ben nje diskutim te kendshem dhe njekohesisht prekes mbi krijimin e nje sistemi edukativ qe perkrah (ne vend qe te shkaterroj) kreativitetin.

Më shumë »
Simon Sinek: Si lideret e medhenj frymezojne veprim

Simon Sinek: Si lideret e medhenj frymezojne veprim

Simon Sinek ka nje model te thjeshte por te fuqishem per te inspiruar lidershpin, e gjitha duke filluar me nje rreth te arte dhe me pyetjen

Më shumë »
Jill Bolte Taylor: Njohja e vetëvetës përmes sulmit në tru

Jill Bolte Taylor: Njohja e vetëvetës përmes sulmit në tru

Jill Bolte Taylor-it ju dha një mundësi studimi shkencor që pak studiues të trurit do ta dëshironin: pati një sulm të rëndë në tru

Më shumë »
Brene Brown: Fuqia e cënueshmërisë

Brene Brown: Fuqia e cënueshmërisë

Brene Brown studion lidhjet njerëzore - aftësinë tonë për të qenë të ndjeshëm, për përkatësi, për dashuri.

Më shumë »
Tony Robbins - Pse bëjmë atë që bëjmë

Tony Robbins - Pse bëjmë atë që bëjmë

Tony Robbins diskuton rreth "forcave të padukshme" që motivojnë veprimet e të gjithëve

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme