Tags: TED Faqe: 1 Nga 1

Si do të dukej interneti pa ekrane?

Si do të dukej interneti pa ekrane?

Për ne, interneti shkon sëbashku me ekranin, pa marrë parasysh se a është me prekje ose jo. Për dizajnerin Tom Aglou, e ardhmja e njerëziimit duket normalisht, pa ekrane, por me internet.

Më shumë »
Burgu për të cilin nuk guxon të flet askush!

Burgu për të cilin nuk guxon të flet askush!

Gazetari hetues Will Potter ishte i vetmi gazetar i cili ka hyrë në zyrën e komunikimit dhe menaxhimit në këtë burg në SHBA.

Më shumë »
Njihuni me Tony Stark në realitet

Njihuni me Tony Stark në realitet

Për atë shpreson John Underkofler. Ai është themelues dhe drejtor i "industrive të zgjatura", dhe ai është njeriu që bashkëpunon me "Marvel" për karakterin e Tony Stark ose Iron Man.

Më shumë »
Mbi çudirat e trurit të njeriut...

Mbi çudirat e trurit të njeriut...

Truri është organi më i rëndësishëm i njeriut. Ai është i pazëvendësueshëm dhe unik në secilin prej nesh. Një pjesë e madhe e fshehtësive që i ruan truri njerëzor janë të panjohura për ne, por atë që e dimë, na mahnit.

Më shumë »
Librat që çdokush duhet t'i lexojë

Librat që çdokush duhet t'i lexojë

Leximi është definitivisht njëra prej gjërave që shumica e njerëzve e kanë vendosur në listën e ndryshimeve që duan ti bëjnë këtë vit. Kjo gjë më së miri mund të fillojë me TED-in.

Më shumë »
TED fjalimet më të popullarizuara të vitit 2014

TED fjalimet më të popullarizuara të vitit 2014

Pas shpalljes së TED in Ideas para disa ditëve, TED shpalli përzgjedhjen e vet për fjalimet më të popullarizuara të vitit. Lista përmban 20 fjalimet më të mira që përfshijnë tema të ndryshme - nga tejkalimi i vështirësive në jetë deri tek risitë në teknologji.

Më shumë »
7 rregulla për jetën dhe lumturinë

7 rregulla për jetën dhe lumturinë

7 rregulla për jetën dhe lumturinë

Më shumë »
TED fjalimet që çdo prind duhet ti shikojë

TED fjalimet që çdo prind duhet ti shikojë

TED fjalimet që çdo prind duhet ti shikojë

Më shumë »
Çka mendojnë foshnjët?

Çka mendojnë foshnjët?

"Foshnjat dhe fëmijët e vegjël si një qendër për kërkimin dhe zhvillimin e llojeve të njeriut "

Më shumë »
Ken Robinson thotë se shkollat vrasin kreativitetin

Ken Robinson thotë se shkollat vrasin kreativitetin

Sir Ken Robinson ben nje diskutim te kendshem dhe njekohesisht prekes mbi krijimin e nje sistemi edukativ qe perkrah (ne vend qe te shkaterroj) kreativitetin.

Më shumë »
Simon Sinek: Si lideret e medhenj frymezojne veprim

Simon Sinek: Si lideret e medhenj frymezojne veprim

Simon Sinek ka nje model te thjeshte por te fuqishem per te inspiruar lidershpin, e gjitha duke filluar me nje rreth te arte dhe me pyetjen

Më shumë »
Jill Bolte Taylor: Njohja e vetëvetës përmes sulmit në tru

Jill Bolte Taylor: Njohja e vetëvetës përmes sulmit në tru

Jill Bolte Taylor-it ju dha një mundësi studimi shkencor që pak studiues të trurit do ta dëshironin: pati një sulm të rëndë në tru

Më shumë »
Brene Brown: Fuqia e cënueshmërisë

Brene Brown: Fuqia e cënueshmërisë

Brene Brown studion lidhjet njerëzore - aftësinë tonë për të qenë të ndjeshëm, për përkatësi, për dashuri.

Më shumë »
Tony Robbins - Pse bëjmë atë që bëjmë

Tony Robbins - Pse bëjmë atë që bëjmë

Tony Robbins diskuton rreth "forcave të padukshme" që motivojnë veprimet e të gjithëve

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme