Tags: Suedi Faqe: 1 Nga 1

Dita e madhe për Xhakën, ka arsye të shënojë gol

Dita e madhe për Xhakën, ka arsye të shënojë gol

Për Xhakën data 3 korrik është dita që nuk do ta harrojë kurrë

Më shumë »
Si reaguan suedezët në pyetjen e një studenteje-muslimane?

Si reaguan suedezët në pyetjen e një studenteje-muslimane?

Një studente nga Arabia Saudite që jeton në Stokholm deklaron për "The Local" që ka vendosur të zbatojë eksperiment social për ta hulumtuar islamofobinë në Suedi.

Më shumë »
Libër falas për feminizmin për adoleshentët

Libër falas për feminizmin për adoleshentët

Suedia e bën feminizmin pjesë të leximit të detyrueshëm për të rinjët suedez.

Më shumë »
Pse Suedia zbaton orarin 6-orësh të punës?

Pse Suedia zbaton orarin 6-orësh të punës?

Shefat në firmat suedeze kanë përfunduar që të punësuarit e tyre janë më produktiv dhe më të lumtur nëse punojnë gjashtë orë në ditë. Dy kompani teknologjike start-up kanë treguar që niveli i energjisë dukshëm rritet nëse orari i punës shkurtohet për dy orë.

Më shumë »
Si duket një shtëpi e dizajnuar nga 2 miliona njerëz?

Si duket një shtëpi e dizajnuar nga 2 miliona njerëz?

Mbi 20% e popullsisë së Suedisë ka marrë pjesë në dizajnimin e shtëpisë perfekte në periudhën nga janari në nëntor të vitit të kaluar.

Më shumë »
Një eksperiment suedez dëshmoi që orari 6-orësh i punës është më i mirë

Një eksperiment suedez dëshmoi që orari 6-orësh i punës është më i mirë

Të punësuarit në SHBA shpenzojnë 47 orë në mesatare në javë në zyre. Një shtëpi të moshuarish në Suedi tregoi që kjo është tepër.

Më shumë »
Si dallohen suedezët prej nesh?

Si dallohen suedezët prej nesh?

Shikoni dallimet kryesore ndërmjet suedezve dhe neve, kështu që nëse vendosni të jetoni në Suedi duhet të dini disa gjëra.

Më shumë »
Tingulli më i çuditshëm në gjuhën suedeze

Tingulli më i çuditshëm në gjuhën suedeze

Në gjuhën suedeze, fjala me domethënien po, në fakt, nuk është fjalë, por tingull. Ja ku është ky tingull dhe përralla për të.

Më shumë »
Në luftë kundër errësirës së plotë dimërore - Terapi drite për nxënësit suedez

Në luftë kundër errësirës së plotë dimërore - Terapi drite për nxënësit suedez

Nëse banorët e Umeas në Suedi janë nervoz dhe të lodhur në dimër, ju falet sepse në mesatare, ky qytet fiton vetëm 0.8 orë dritë diellore çdo ditë në dhjetor. Në ditët me shi, nuk ka aspak dritë diellore.

Më shumë »
Arsyet pse duhet të zhvendosemi në Suedi

Arsyet pse duhet të zhvendosemi në Suedi

Cilat jane disa nga arsyet pse duhet të zhvendosemi në Suedi?

Më shumë »
A do të kishit punuar në Suedi? Këto janë profesionet më të kërkuara

A do të kishit punuar në Suedi? Këto janë profesionet më të kërkuara

Më poshtë është lista e profesioneve prioritare për të cilat ekziston kërkesë e madhe në Suedi, ku po shtohen mjaft profesione të reja.

Më shumë »
Si ta zhvendosni tërë qytetin 3 kilometra në lindje?

Si ta zhvendosni tërë qytetin 3 kilometra në lindje?

I gjithë qyteti në veri të Suedisë do të zhvendoset në tre kilometra në lindje për të parandaluar kolapsin e vendit.

Më shumë »
Edhe ulëset në Suedi janë gjeniale

Edhe ulëset në Suedi janë gjeniale

Kush do të thoshte se edhe ulëset mund të jenë ndryshe nëpër botë?

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme