Tags: Siri Faqe: 1 Nga 1

Vizatim shqetësues që shfaq fatin e fëmijëve në Siri

Vizatim shqetësues që shfaq fatin e fëmijëve në Siri

Fotografia e fëmiut pesëvjeçar nga Siria i cili ende është në shok pasi u nxjerr nga rrënojat pas sulmit ajror të bombarduesve rus, tërhoqi vëmendjen e mediave botërore të enjten.

Më shumë »
Shkolla nga rëra dhe dheu për fëmijët imigrantë

Shkolla nga rëra dhe dheu për fëmijët imigrantë

Vlerësohet që ka rreth 2 miliona fëmijë në Siri që janë imigrantë diku në borë, ndërsa mbi një milion nuk shkojnë në shkollë. Aktivistët si Malala Jusufsai bëjnë çmos për të ndërtuar mjaft shkolla në rajon, por çfarë ndodh jashtë kufijve?

Më shumë »
83% e dritave në Siri po zhduken

83% e dritave në Siri po zhduken

Konflikti në Siri e sjell këtë vend në errësirë, me plot kuptimin e fjalës.

Më shumë »
Si janë freskuar njerëzit disa shekuj para kondicionerëve?

Si janë freskuar njerëzit disa shekuj para kondicionerëve?

Njerëzit që jetojnë në të ashtuquajturën lindje të mesme, me sukses përballen me vapën ndër shekuj, pa përdorimin e kondicionerëve. Mjetet e tyre për freskim përbëhen nga balta, pluhuri, guri dhe kashta. Shtëpizat e ndërtuara me këto materiale i freskojnë sirianët nga viti 3.700 p.e.s.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme