Tags: Shkolla fillore Faqe: 1 Nga 1

Deskoska: Zvogëlohet numri i orëve për shkollat fillore

Deskoska: Zvogëlohet numri i orëve për shkollat fillore

Nga klasa e parë deri në të tretë, numri i orëve do të kufizohet në 20

Më shumë »
Si duket një shkollë fillore në Singapur?

Si duket një shkollë fillore në Singapur?

Kështu duket një shkollë në Singapur, e cila me të drejtë mund të quhet vend ku zhvillohet imagjinata e fëmijëve, dituria dhe aftësitë

Më shumë »
Shkolla ku nxënësit vrapojnë 1,6 kilometra në ditë

Shkolla ku nxënësit vrapojnë 1,6 kilometra në ditë

Në një shkollë fillore në Skoci, nxënësit vrapojnë një milje, gjegjësisht 1,6 kilometra në ditë. Kjo praktikë që zbatohet në shkollë është treguar aq e suksesshme saqë sigurisht do të pranohet edhe në shumë shkolla të vendit.

Më shumë »
Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Nëse jeni adoleshent dhe kompjuteri juaj nuk kyçet, ndoshta duhet të bëheni gati për riparim të shtrenjtë. Por, nëse kompjuteri nuk kyçet në shkollën e mesme "Frenklin" në SHBA, atë ndoshta do ta riparojë një nxënës për disa minuta dhe falas. Kjo është kështu për shkak se biblioteka shkollore ka shërbim për riparim të pajisjeve teknologjike i cili udhëhiqet nga nxënësit.

Më shumë »
Pse shëtitjet në mal duhet të jenë pjesë e arsimit shkollor?

Pse shëtitjet në mal duhet të jenë pjesë e arsimit shkollor?

Kujtoni ndjenjën kur nënat tona na thërrisnin në shtëpi pas luajtjes së gjatë tërë ditën. Të nesërmen, përsëri mblidheshim jashtë dhe luanim. Ishim fëmijë dhe nuk kishim smartfona, por kishim fëmijëri. Sot, me mijëra shokë në rrjetet sociale, fëmijët janë mjaft të vetmuar. Pse fëmijët duhet të nxiten të merren me alpinizëm ose aktivitete të ngjashme në shkollë ose nga ana e prindërve?

Më shumë »
Nxënësit duhet të mësojnë për shëndetin mendor që nga arsimi fillor

Nxënësit duhet të mësojnë për shëndetin mendor që nga arsimi fillor

Shëndeti mendor duhet të jetë pjesë e programeve kombëtare britanike të arsimit fillor, thotë grupi këshillues për shëndet mendor tek nxënësit, sipas "The Guardian".

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme