Tags: Pergjigje Faqe: 1 Nga 1

Pyetjet për të cilat asnjëher nuk duhet kërkuar përgjigje

Pyetjet për të cilat asnjëher nuk duhet kërkuar përgjigje

Disa pyetje thjesht është më mirë për t'i lënë pa përgjigje - sepse nganjëherë përgjigja është shumë e kobshme.

Më shumë »
Përgjigja argëtuese e Dalai Lama

Përgjigja argëtuese e Dalai Lama

Përgjigja argëtuese e Dalai Lama

Më shumë »
Një djalë katërvjeçar i jep mësim të mirë Evropës për migrantët

Një djalë katërvjeçar i jep mësim të mirë Evropës për migrantët

Niklas është ylli më i ri i internetit në Evropë. Arsyeja për popullaritetin e tij është e thjeshtë - djaloshi ishte i sinqertë në televizor. Gjatë një bisede të shkrurtër me një muzikant, Niklas ka pasur pyetje për qëndrimin e tij në çerdhe.

Më shumë »
Fëmijët duhet t'i mësojmë të pyesin, jo të mësojnë përgjigje

Fëmijët duhet t'i mësojmë të pyesin, jo të mësojnë përgjigje

Arsimi është më tepër për mënyrën e të menduarit sesa për mësimin e fakteve. Gjegjësisht, arsimi është për të mësuar se si të mendohet në mënyrë kritike. Prandaj, baza e arsimit nuk janë përgjigjet, por pyetjet. Duhet t'i mësojmë fëmijët se si të pyesin.

Më shumë »
Test nga Gjeografia

Test nga Gjeografia

Mundohuni të përgjigjeni saktë në pyetjet e mëposhtme në fushën e gjeografisë. S

Më shumë »
Përgjigjia më e mirë e një mesazhi 'spam'

Përgjigjia më e mirë e një mesazhi 'spam'

Ky njeri i gjorë vazhdimisht ka fituar mesazhe të rrejshme. Kur e ka kuptuar që mesazhet nuk vijnë automatikisht, por nga një person, ai ka vendosur ti përgjigjet spamerit. Rezultati është vërtet qesharak.

Më shumë »
Përgjigje gjeniale (dhe qesharake) në testet shkollore

Përgjigje gjeniale (dhe qesharake) në testet shkollore

Ndonjëherë urtësia me medha ne i ndëgjojmë nga më te vegjlit tane

Më shumë »
Pyetje të çmendura në intervista për punë

Pyetje të çmendura në intervista për punë

Nga përzgjedhja e kafshës së preferuar deri tek vlera materiale e një dinosaurusi, punëdhënësit kanë mënyra absurde për testim psikologjik të punëtorëve të ardhshëm.

Më shumë »
Cila është përgjigjia e saktë? Mendo jashtë kutisë!

Cila është përgjigjia e saktë? Mendo jashtë kutisë!

Vozitni rrugës gjatë një stuhie, kaloni pranë një stacioni të autobusave dhe shihni tre persona që e presin autobusin.

Më shumë »
Pyetje për të cilat askush nuk ka përgjigje

Pyetje për të cilat askush nuk ka përgjigje

Në shkollë kalojmë orë të tëra duke mësuar të dhëna veçse të përdëftuara. Mirëpo, përveç numrit të madh të hulumtimeve shkencore, disa pyetje edhe sot shkaktojnë interes, por prapë se prapë askush nuk ka përgjigje.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme