Tags: numra Faqe: 1 Nga 1

Testoni perceptimin tuaj: Sa 3-sha shihni në foto?

Testoni perceptimin tuaj: Sa 3-sha shihni në foto?

Pyetja është shumë e thjeshtë: ju kërkohet për të numëruar se sa 3-sha shihni në fotografine e ekranit të telefonit?

Më shumë »
Edhe numrat ndonjëherë gënjejnë...

Edhe numrat ndonjëherë gënjejnë...

Thonë që numrat asnjëherë nuk gënjejnë. Kjo nuk është e saktë. Edhe ata mund të jenë gabim. Ndonjëherë, disa statistika të qarta mund të jenë krejtsisht të gabuara.

Më shumë »
Kuiz i lehtë për kontabilistët

Kuiz i lehtë për kontabilistët

Ajo që duhet ta bëni është t'i shkruani numrat më së shpejti dhe më saktë që mundeni.

Më shumë »
Cila është domethënia që fshihet në këtë diagram?

Cila është domethënia që fshihet në këtë diagram?

Kjo gjëegjëzë mund të zgjidhet në dy mënyra. Cilën do ta zgjidhni ju?

Më shumë »
A do të zgjidhet së shpejti problemi më i vështirë matematikor?

A do të zgjidhet së shpejti problemi më i vështirë matematikor?

Në vitin 2013 është shpallur hulumtim për numrat e thjeshtë nga ana e matematikanit Jitan Can. Ai për herë të parë ka treguar që numrat e thjeshtë po bëhen më të rrallë me progresin, asnjherë nuk do të gjeni një çift numrash të thjeshtë të cilët janë pak të larguar, në shumë raste jo më shumë se dy numra.

Më shumë »
Vazhdojeni vargun...

Vazhdojeni vargun...

Cili numër duhet të qëndrojë në vendin e pikëpyetjes?

Më shumë »
Dita e lindjes-udhërrëfyes I jetës tuaj!

Dita e lindjes-udhërrëfyes I jetës tuaj!

Dita e lindjes është me të vërtetë e rëndësishme në jetën tonë. Kjo është një ditë që nuk mund të ndryshohet dhe se është vula e jetës sonë. Simbolizon aftësitë tona, talentin tone,ndjenjat e fshehta, dëshirat ..

Më shumë »
Cili është numri më i preferuar në botë?

Cili është numri më i preferuar në botë?

Shkrimtari matematicient nga Britania Aleks Belos bëri një pyetësor interesant me të cilën pyeste njerëzit se cili është numri i tyre i preferuar.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme