Tags: Ngjyra Faqe: 1 Nga 1

Eksplodimi i spërkatësve me ngjyrë në lëvizje të ngadaltë!

Eksplodimi i spërkatësve me ngjyrë në lëvizje të ngadaltë!

Eksplodimi i spërkatësve me ngjyrë në lëvizje të ngadaltë!

Më shumë »
Civilizimet e lashta nuk i kanë dalluar ngjyrat që i njohim ne

Civilizimet e lashta nuk i kanë dalluar ngjyrat që i njohim ne

Civilizimet e lashta nuk kanë pasur fjalë për ngjyrën e kaltër. Ajo ka qenë ngjyra e fundit që është shfaqur në shumë gjuhë, ndër të cilët greqishtja, kinezishtja, japonishtja dhe hebreishtja.

Më shumë »
Pse sytë tuaj mashtrohen nga ky iluzion optik?

Pse sytë tuaj mashtrohen nga ky iluzion optik?

Katrorët "A" dhe "B" në fotografi kanë të njëjtën ngjyrë.

Më shumë »
Pse Golden Gate është ngjyrë portokalli?

Pse Golden Gate është ngjyrë portokalli?

Mendoni këtë: Ishte viti 1933 kur filloi ndërtimi i urës më të gjatë dhe më të lartë që duheshte të ndërtohet mbi ngushticën Golden Gate, në hyrje në San Francisco.

Më shumë »
Tortë magjike - kremi e ndryshon ngjyrën

Tortë magjike - kremi e ndryshon ngjyrën

Torta në shikim të parë duket si çdo torte tjetër, por kur ajo fillon të lëvizë ngjyra ndryshon.

Më shumë »
Si ka fituar ngjyrat flamuri i Lituanisë?

Si ka fituar ngjyrat flamuri i Lituanisë?

Kjo fotografi e bukur nga një pyll në Lituani i shfaq ngjyrat e flamurit kombëtar të këtij shteti – e verdha, e gjelbra dhe e kuqja, në gjethet e vjeshtës.

Më shumë »
Dizajnerë japonez kanë ide kreative se si fëmijët duhet t'i mësojnë ngjyrat

Dizajnerë japonez kanë ide kreative se si fëmijët duhet t'i mësojnë ngjyrat

E kaltra, rozja, e kuqja dhe e gjelbra, të gjitha ngjyrat kanë emra specifik, por dy dizajnerë nga Japonia kanë për qëllim ta ndryshojnë mënyrën se si fëmijët i mësojnë ngjyrat.

Më shumë »
Si trashëgohet ngjyra e syve?

Si trashëgohet ngjyra e syve?

Që nga shkolla e mesme na mësojnë që ngjyra e syve trashëgohet nga prindërit, me kombinimin e gjeneve dominante. Kështu, prindërit me sy të hapur kanë fëmijë me sy të hapur. Por, kjo nuk është gjithmonë aq e thjeshtë.

Më shumë »
Iluzioni më i mirë optik për 2015-tën

Iluzioni më i mirë optik për 2015-tën

Çmimi i parë, sponsorizuar nga „Neural correlate society“ u dha për Marc Kishar nga Belgjika për "Ngjyrat të cilat ndryshohen".

Më shumë »
Reagimet më qesharake rreth pyetjes për ngjyrën e fustanit

Reagimet më qesharake rreth pyetjes për ngjyrën e fustanit

Cila është ngjyra e fustanit? Kujt i intereson?! Shijoni këto fotografi qesharake. Neve na pëlqyen mjaft.

Më shumë »
U shfaq fustani i njejtë me ngjyrë tjetër

U shfaq fustani i njejtë me ngjyrë tjetër

Pas lajmit që kaploi botën e internetit, çfarë ngjyre është fustani, u shfaq fustani i njejtë i cili poashtu parashtron pyetjen që mund ta zgjidhë fillin e universit. Çfarë ngjyre është ky fustan?

Më shumë »
Në të vërtetë, qielli është i gjelbër

Në të vërtetë, qielli është i gjelbër

Nëse shikoni me kujdes, do të vëreni që qielli i natës është i gjelbër. SciShow Space e spjegon këtë fenomen të mrekullueshëm.

Më shumë »
Si shohin daltonistët?

Si shohin daltonistët?

Çfarë në fakt shohin daltonistët dhe si e shohin botën? Shikoni videon.

Më shumë »
Truke me ngjyra të cilat mund t'i bëni menjëherë

Truke me ngjyra të cilat mund t'i bëni menjëherë

Shtoni ngjyrë në jetën tuaj. Në mënyrë metaforike, por edhe të njëmendtë!

Më shumë »
Pse qielli është i kaltërt?

Pse qielli është i kaltërt?

Një spjegim i shkëlqyeshëm për njërën prej pyetjeve më të shpeshta të fëmijëve Pse qielli është i kaltërt? Videoja spjegon se si drita diellore përthyhet në atmosferë dhe si ajo ndikon mbi perceptimin tonë të ngjyrës së qiellit.

Më shumë »
Shëtisni nëpër qytetet më piktoreske në botë

Shëtisni nëpër qytetet më piktoreske në botë

Në të gjitha këto qytete, në çdo skaj do të habiteni me ngjyrat e gjalla që pasqyrohen në rrugë. Arkitektura e një qyteti dhe kreativiteti i njerëzve në të, dhe vendin më të bezidsshëm e bëjnë më të bukurin në botë.

Më shumë »
Çfarë zbulon ngjyra e syve për njeriun?

Çfarë zbulon ngjyra e syve për njeriun?

Çfarë ngjyre do ti keni sytë varet nga kombinimi i 12 - 13 gjeneve, dhe përveç që ndikojnë në ngjyrën e syve, ato gjene kanë edhe role të tjera. Nuk thuhet kot që sytë janë pasqyrja e shpirtit, dhe në domethënie të drejtpërdrejtë, ato janë dhe pasqyre e shëndetit, shprehive dhe mundësive.

Më shumë »
Çfarë thotë ngjyra e rrobeve tuaja për ju?

Çfarë thotë ngjyra e rrobeve tuaja për ju?

Stili juaj i modës sëbashku me ngjyrën që mbizotëron në garderobën tuaj flet shumë për ju.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme