Tags: Mjekesi Faqe: 1 Nga 2

Zbulohen qelizat që shkaktojnë metastazat në tru, njiheshin si barriera mbrojtëse

Zbulohen qelizat që shkaktojnë metastazat në tru, njiheshin si barriera mbrojtëse

Zbulimi i fundit nga mjekët e Spitalit të Torinos dhe atij të Madridit pas një studimi ka arritur në këtë konkluzion të rëndësishëm

Më shumë »
Si dhe pse funksionon efekti Placebo?

Si dhe pse funksionon efekti Placebo?

Efekti Placebo është fenomen i paspjegueshëm që ndikon pothuajse te secili. Në këtë fenomen, barnat, trajtimet dhe terapitë që nuk duhet të kenë efekt - dhe shpeshherë janë të rrejshme - në mënyrë të çuditshme i bëjnë njerëzit të ndihen më mirë. Çfarë po ndodh?

Më shumë »
Vendi i punës me rrogë 9.000 euro dhe pushim prej tre muajve që askush nuk e do

Vendi i punës me rrogë 9.000 euro dhe pushim prej tre muajve që askush nuk e do

Një mjek i prëgjithshëm në zonë rurale në Zelandën e Re ofron 115.000 euro pagë vjetore, gjegjësisht mbi 9.000 rrogë mujore, për të tërhequr ndonjë infermier për ti ndihmuar gjatë punës. Por, dy vite më vonë, vendi i punës ende është i zbrazët.

Më shumë »
Barnat që mund të zëvendësohen me kanabis

Barnat që mund të zëvendësohen me kanabis

Askush nuk e di se kur ka filluar të përdoret kanabisi, por sipas shkrimeve, ai ka qenë i njohur edhe 2000 vite p.e.s Tani, ai ka reputacion më të keq se më parë. Por, edhe kjo po ndryshon me numrin e madh të shteteve që e legalizojnë përdorimin mjekësor të kësaj bime.

Më shumë »
Nga 15 tetori marihuana mjekësore në Kroaci do të mund të merret me recetë nga mjeku

Nga 15 tetori marihuana mjekësore në Kroaci do të mund të merret me recetë nga mjeku

Nga e enjtja, në Kroaci mund të përdoret marihuana për qëllime mjekësore. Fillon të vlejë Rregullorja e Ministrisë së shëndetësisë me të cilën lejohet përdorimi i marihuanës për të sëmurit nga skleroza, karcinomi, epilepsia dhe SIDA.

Më shumë »
Cilët janë tre shkencëtarët që fituan Çmimin Nobël për mjekësi?

Cilët janë tre shkencëtarët që fituan Çmimin Nobël për mjekësi?

Tre shkencëtarë - Uiliam Kembëll, Satoshi Omura dhe Tu Ju fituan Çmimin Nobël për mjekësi të këtij viti, për zbulimet e tyre në luftën kundër malaries dhe sëmundjeve tjera tropike.

Më shumë »
Pajisje e dobishme që tregon se ku gjenden venat e pacientit

Pajisje e dobishme që tregon se ku gjenden venat e pacientit

Ata që frikësohen nga gjilpëra, nuk duan atë përvojë ta përjetojnë shpesh. Ndonjëherë edhe profesionistët mjekësor me përvojë mund të gabojnë, kështu që është mirë kur ka ndihmë.

Më shumë »
"Wize Mirror" - Pasqyrë që skanon fytyrën dhe zbulon se a jeni të sëmurë

"Wize Mirror" - Pasqyrë që skanon fytyrën dhe zbulon se a jeni të sëmurë

"Wize Mirror" duket si një pasqyre e thjeshtë, megjithatë në të janë të vendosura 3D skanerë, kamera multispektrale dhe senzorë që duhet ta vlerësojnë shëndetin e personit që e shikon veten.

Më shumë »
Thuani lamtumirë gjilpërave të vaksinimit

Thuani lamtumirë gjilpërave të vaksinimit

Fëmijët i urrejnë dhe mjekët nuk duan t'i përdorin për shkak të reagimeve të pacientëve, por janë të pashmangshme, ose të paktën ishin deri më tani. Mund t'i thuani lamtumirë frikës prej gjilpërave sepse së shpejti ato mund të mbeten në të kaluarën.

Më shumë »
Gjaku sintetik do të fillojë të përdoret si gjaku natyror

Gjaku sintetik do të fillojë të përdoret si gjaku natyror

Gjaku sintetik i sintetizuar në laborator do t'ju dhurohet vullnetarëve gjatë dy viteve të ardhshme, shpall NHS - National Health Service. Hulumtimi i shumëpritur klinik për eritrocite artificiale duhet të kryhet para vitit 2017.

Më shumë »
Një nxënës i shkollës së mesme nga Serbia shpiku mjet që do të shpëtojë me mijëra jetë

Një nxënës i shkollës së mesme nga Serbia shpiku mjet që do të shpëtojë me mijëra jetë

Shpikësi i ri Stefan Vela mahniti botën, edhepse ka vetëm 18 vjet. Mjetin të cilin ai e patentoi i zbërthen trombet në organizma dhe fitoi vendin e parë dhe medaljen e artë në festivalin për shpikje Eureka në Bruksel.

Më shumë »
Suedia ka mënyrë të shkëlqyeshme për nxitjen e dhurimit të gjakut

Suedia ka mënyrë të shkëlqyeshme për nxitjen e dhurimit të gjakut

Dhuruesit e gjakut në Suedi marrin një SMS secilën herë kur gjaku i tyre shpëton jetën e dikujt. Duke marrë parasysh që përqindja e dhuruesve të gjakur bie në shtetet e zhvilluara, Organizata suedeze për dhurim të gjakut po mundohet ti nxisë njerëzit në këtë mënyrë.

Më shumë »
Mjekët kroat së shpejti do të transplantojnë zemra që kanë ndaluar së rrahuri

Mjekët kroat së shpejti do të transplantojnë zemra që kanë ndaluar së rrahuri

Transplantimi i zemrës që ka ndaluar së rrahuri së shpejti do të jetë i mundur edhe në Kroaci. Teknologjia e nevojshme për këtë operacion vlen mbi 1,5 miliona euro, ndërsa Ministria e shëndetësisë ka mbështetur projektin.

Më shumë »
Metoda kreative për të mësuar anatomi

Metoda kreative për të mësuar anatomi

Trupi i njeriut përmban 7.500 pjesë me emra të posaçëm. Të mësuarit e të gjitha këtyre pjesëve dhe vendndodhjes së tyre mund të jetë mjaft e vështirë.

Më shumë »
Mbi çudirat e trurit të njeriut...

Mbi çudirat e trurit të njeriut...

Truri është organi më i rëndësishëm i njeriut. Ai është i pazëvendësueshëm dhe unik në secilin prej nesh. Një pjesë e madhe e fshehtësive që i ruan truri njerëzor janë të panjohura për ne, por atë që e dimë, na mahnit.

Më shumë »
Loja që i ushtron sytë të bashkëpunojnë më mirë

Loja që i ushtron sytë të bashkëpunojnë më mirë

Prindërit gjithmonë kanë qenë kundër video-lojërave dhe gjithmonë thonë që nuk janë të mira për asgjë. Por, loja e re e krijuar nga Ubisoft, dëshmon që megjithatë prindërit janë gabim.

Më shumë »
Mjekimi i cili për herë të parë krejtsisht e shëroi paralizën

Mjekimi i cili për herë të parë krejtsisht e shëroi paralizën

Trajtim i ri që i ka ndihmuar një personi të paralizuar të ecë përsëri.

Më shumë »
U krijua një gel i cili ndalon gjakderdhjen nga plaga

U krijua një gel i cili ndalon gjakderdhjen nga plaga

I prodhuar në kompaninë e vogël bioteknologjike "Suneris" në Amerikë, "VetiGel" është ngjitëse e re medicinale e krijuar nga polimeret me bazë bimore.

Më shumë »
Shpjegim i thjeshtë për problemet e komplikuara mjekësore

Shpjegim i thjeshtë për problemet e komplikuara mjekësore

Kushdo që kishte një problem kronik shëndetësor (ose një anëtar i familjes me këte lloj problemi) e di se sa e vështirë është për t'i kuptuar mjekët.

Më shumë »
Ku të trajnohen mjekët e botës?

Ku të trajnohen mjekët e botës?

Problemet e mëdha kërkojnë zgjidhje të mëdha, ide, imagjinatë dhe guxim. Në këtë fjalim, gazetarja Gejl Rid shfaq një zgjidhje të madhe që vlen për tërë vëmendjen në botë Fakulteti mjekësor latinoamerikan në Havanë, ku trajnohen mjekë nga tërë bota për t'ju shërbyer bashkësive lokale të cilat kanë më së shumti nevojë.

Më shumë »
E mëparshme 12 E ardhshme