Tags: Mesimi Faqe: 1 Nga 2

Revizioni në Universitetin Shtetëror të Tetovës: Mësimdhënës pa thirrje shkencore, objekte të paligjshme

Revizioni në Universitetin Shtetëror të Tetovës: Mësimdhënës pa thirrje shkencore, objekte të paligjshme

Universiteti përballet me mungesë të kuadrit, një pjesë e punësimeve nuk kanë qenë në përputhje me rregulloret e brendshme, e poashtu problematik ka qenë edhe menaxhimi i një pjese të parave që janë fituar nga aktivitetet për vetëfinancim

Më shumë »
Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Si munden arsimtarët t'ju ndihmojnë nxënësve të qetë të dallohen?

Kur Lili Sham ka qenë e vogël, ka pasur frikë të flasë në orë të mësimit. Jo sepse nuk ka pasur asgjë për të thënë, por thjesht sepse është e qetë. Në çdo mbledhje prindore është përsëritur kjo vërejtje.

Më shumë »
Si të mbani mend 90% nga ajo që mësoni?

Si të mbani mend 90% nga ajo që mësoni?

Do të donit të mësoni më shpejt? Pa marrë parasysh se a dëshironi të mësoni një gjuhë të huaj, një instrument ose një sport të ri, duhe ta rrisni efektivitetin e kohës që kaloni duke mësuar.

Më shumë »
Isak Asimov: Njerëzit të mos e shohin arsimin si diçka që përfundon

Isak Asimov: Njerëzit të mos e shohin arsimin si diçka që përfundon

Sa netë keni kaluar në krevat duke pyetur veten për disa gjëra? Me sa persona historik do të kishit dashur të bisedoni? Edhe sa libra presin që ti lexoni? Sa pyetje parashtroni?

Më shumë »
Si të planifikoni dhe të krijoni hapësirë fleksibile për mësim?

Si të planifikoni dhe të krijoni hapësirë fleksibile për mësim?

Arsimtarët të cilët drejtohen kah paradigma e përzier e kuptojnë së shpejti që mësojtoreve tradicionale u nevojitet modifikim. Në shumicën e rasteve, mobiljet tradicionale në dhomën tradicionale me dërrasë përpara nuk përputhen dhe nuk i mbështesin modelet e të mësuarit të përzier.

Më shumë »
A e keni ditur që po bëni këtë gjatë fjetjes?

A e keni ditur që po bëni këtë gjatë fjetjes?

Çdo natë bini të flini për të pushuar, por a e dini që ky proces poashtu ndihmon që të mësoni?

Më shumë »
Si ta ktheni mësimin në moment të fundit në dobinë tuaj?

Si ta ktheni mësimin në moment të fundit në dobinë tuaj?

Të mësuarit në moment të fundit është gjë e njohur për shumicën e studentëve dhe nxënësve. Për këtë mund të flitet gjatë, por të gjithë do të kemi periudhë kur do të duhet ta lëmë mësimin për ditën e fundit ose për javën e fundit. Një trik nga Evan Hoskins nga uebfaqja "Flock U" do tju ndihmojë që të keni përparësi nga kjo mënyrë.

Më shumë »
Studentët e sotëm kanë pritje joreale

Studentët e sotëm kanë pritje joreale

Prania nëpër ligjërata po zvogëlohet, ndërsa studentët më shpesh po vendosen të mbështeten në shënimet e shpallura online nga profesorët e tyre.

Më shumë »
Kush nuk do të dëshironte një arsimtar të tillë?

Kush nuk do të dëshironte një arsimtar të tillë?

Akademia Ron Klark përdor metoda transformuese të të mësuarit për nxënësit e tyre. Për themeluesin Ron Klark kjo do të thotë shumë, shumë vallëzim.

Më shumë »
Si funksionon truri i adoleshentëve dhe si duhet të reagojnë profesorët?

Si funksionon truri i adoleshentëve dhe si duhet të reagojnë profesorët?

Vendimet e shpejta impulsive, adrenalina, nervoza, stresi, lodhja - këto janë probleme me të cilat përballen adoleshentët, dhe që mund të jenë problematike edhe gjatë mësimit. Psikologu Bredli Bush në një artikull për "The Guardian" spjegon principet e funksionimit të trurit të adoleshentëve, poashtu jep disa këshilla se si profesorët ta përmirësojnë cilësinë e mësimit.

Më shumë »
Ushtrime në bibliotekë - shumë universitete e pranojnë këtë trend

Ushtrime në bibliotekë - shumë universitete e pranojnë këtë trend

Nuk ka më studentë përtac në Fakultetin Teknik "Wake" në Karolinën e Veriut, SHBA. Fakulteti vendosi pajisje që janë kombinim i tavolinës punuese dhe biçikletës në bibliotekë.

Më shumë »
Si të sillemi në shkollë ?

Si të sillemi në shkollë ?

Shkuarja në shkollë, nënkupton edhe rregulla të reja të sjelljes dhe komunikim më ndryshe nga ajo që fëmijët janë mësuar në shtëpi apo në çerdhe fëmijësh.

Më shumë »
Të mësuarit nëpërmjet jogës dhe meditimit

Të mësuarit nëpërmjet jogës dhe meditimit

Një shkollë e re në Ebden Brixh në Angli, e cila do të hapet shtatorin e ardhshëm, do të përfshijë sesione të meditimit, jogës së mëngjesit dhe ushqime vegjetariane.

Më shumë »
Fëmijët duhet t'i mësojmë të pyesin, jo të mësojnë përgjigje

Fëmijët duhet t'i mësojmë të pyesin, jo të mësojnë përgjigje

Arsimi është më tepër për mënyrën e të menduarit sesa për mësimin e fakteve. Gjegjësisht, arsimi është për të mësuar se si të mendohet në mënyrë kritike. Prandaj, baza e arsimit nuk janë përgjigjet, por pyetjet. Duhet t'i mësojmë fëmijët se si të pyesin.

Më shumë »
Metoda kreative për të mësuar anatomi

Metoda kreative për të mësuar anatomi

Trupi i njeriut përmban 7.500 pjesë me emra të posaçëm. Të mësuarit e të gjitha këtyre pjesëve dhe vendndodhjes së tyre mund të jetë mjaft e vështirë.

Më shumë »
Drejtime në fakultet për të cilat nuk keni dëgjuar

Drejtime në fakultet për të cilat nuk keni dëgjuar

Fakulteti është diçka e rëndësishme në jetën e një personi, dhe kjo periudhë mund të jetë mjaft stresuese. Njëra prej gjërave më të vështira në fakultet është përzgjedhja e drejtimit të studimeve.

Më shumë »
Nxënësit dikur dhe tani - Çfarë ka ndryshuar?

Nxënësit dikur dhe tani - Çfarë ka ndryshuar?

Me fjalën "nxënës" nënkuptojmë person të ri që ka detyra nga shtatori në qershor, që duhet ti kryejë gjatë një numri të caktuar të orëve çdo ditë pune. Kjo ndodh derisa nuk bëhet matura dhe hyn në botën reale. Ky definicion është shkruar në kohën e revolucionit industrial, kur fokusi ka qenë në trajnimin për punë, në vend të kujdesit për dashurinë ndaj të mësuarit.

Më shumë »
Leximi për qentë: Program që u ndihmon nxënësve gjatë leximit

Leximi për qentë: Program që u ndihmon nxënësve gjatë leximit

Qentë janë gjithmonë këtu për të dëgjuar.

Më shumë »
Evolucioni i teknologjive arsimore gjatë historisë

Evolucioni i teknologjive arsimore gjatë historisë

Njerëzit gjithmonë kanë kërkuar dituri. Kur zbulojmë diçka të re, dëshirojmë ta ndajmë me të tjerët dhe të vazhdojmë tutje. Që nga fillimi i historisë, njerëzit janë munduar ti zbulojnë misteret e planetit. Kuptohet, mësimi, gjegjësisht fitimi i diturisë ka ndryshuar shumë me kalimin e kohës. Çfarë na pret?

Më shumë »
Si të krijoni baraspeshë ndërmjet lojës dhe mësimit?

Si të krijoni baraspeshë ndërmjet lojës dhe mësimit?

Nuk ka nevojë për ta fshehur, e dimë që luani videolojëra edhe gjatë periudhës së provimeve. Toms Frank është student dhe bloger që e bën të njejtën. Por, ai ka disa këshilla të dobishme që mund t'ju ndihmojnë t'i përkushtoni më tepër kohë mësimit sesa lojës.

Më shumë »
E mëparshme 12 E ardhshme