Tags: logjike Faqe: 1 Nga 1

Sfidë e Krishtlindjeve nga Shërbimi informativ shtetëror i Britanisë së Madhe

Sfidë e Krishtlindjeve nga Shërbimi informativ shtetëror i Britanisë së Madhe

Nëse ndonjëherë keni ëndërruar të jeni në vendin e Xhejms Bondit, kjo është mundësia juaj. Shërbimi informativ shtetëror i Britanisë së Madhe do tjua mundësojë këtë. Kartolinat tradicionale të Krishtlindjeve nuk janë më në modë. Është koha të bëni urimet nëpërmjet mesazheve kriptografike.

Më shumë »
Sa mendoni logjikisht?

Sa mendoni logjikisht?

Detyra juaj? Të përzgjedhni sa më pak karta për të zbuluar se diçka a është e vërtetë apo gënjeshtër. Detyra e Uasonit për zgjedhje është krijuar nga psikologu anglez Piter Uason dhe qëllimi i detyrës është zbulimi i mënyrës se si njerëzit mendojnë.

Më shumë »
A mund të zgjidhni detyrë matematikore për nxënësit nga Singapuri?

A mund të zgjidhni detyrë matematikore për nxënësit nga Singapuri?

Singapuri shpesh gjendet ndër vendet më të mira në rangimet ndërkombëtare të matematikës në shkollë fillore. Pasi ta shihni këtë detyrë do ta kuptoni se pse është kështu. Bëhet fjalë për një detyrë logjike e cila do t'i hutojë edhe të rriturit.

Më shumë »
Gjëegjëza me 6 varre

Gjëegjëza me 6 varre

Kaloni pranë varrezave dhe shikoni një përmendore të vendosur para një vendi për 6 varre. Shikoni teposhtë dhe vëreni një mbishkrim në përmendore.

Më shumë »
Sfidë matematikore

Sfidë matematikore

Sfidë matematikore

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme