Tags: Kultura Faqe: 1 Nga 3

Suedia përsëri më e mirë se pjesa tjetër e botës

Suedia përsëri më e mirë se pjesa tjetër e botës

Qeveria suedeze planifikon të sjellë lehtësime tatimore për ndreqjen e sendeve në mënyrë që të ulet numri i sendeve vjetra të hedhura në mbeturina dhe blerja e të rejave.

Më shumë »
Shtetet më drejtkëndore në botë

Shtetet më drejtkëndore në botë

Shteti Vajoming në SHBA është shteti më drejtkëndor në botë. Nëse i shikoni kufijtë e tij, duken si katror.

Më shumë »
Këto gjëra janë të ndaluara në Kinë, por të pazëvendësueshme në shtetet tjera

Këto gjëra janë të ndaluara në Kinë, por të pazëvendësueshme në shtetet tjera

Dihet që në Kinë çdo gjë është ndryshe - me rregulla të ndryshme në krahasim me vendet tjera të botës, ndërsa shpirti tradicional nuk largohet nga ky shtet edhepse është shekulli 21. Koha moderne me vete ka sjellë shumë trende të popullarizuara në botë. Por, Kina ka mënyra dhe arsyeja të mos lejojë ndikimin e trendeve të caktuara botërore.

Më shumë »
Ndalohet ulja e studentëve djem dhe vajza njëri pranë tjetrit

Ndalohet ulja e studentëve djem dhe vajza njëri pranë tjetrit

Një universitet në Pakistan ndaloi uljen e djemve dhe vajzave në kampus njëri pranë tjetrit për shkak të thyerjes së "normave kulturore islame". Universiteti në fjalë është "Sargoda", i cili gjendet në Lahor.

Më shumë »
Sa ka qenë i popullarizuar emri juaj kur keni lindur?

Sa ka qenë i popullarizuar emri juaj kur keni lindur?

Zbuloni se a është modern emri juaj ose bëhet fjalë për një përzgjedhje tradicionale të prindërve tuaj. Lajme të këqia për foshnjet që quhen Sofia.

Më shumë »
Çfarë bën Google Map me kufijtë që nuk njihen nga të gjitha vendet?

Çfarë bën Google Map me kufijtë që nuk njihen nga të gjitha vendet?

A thua "Google Maps", është duke treguar kufijtë kombëtarë ose i krijon?

Më shumë »
Si ka tingëlluar gjuha angleze para 1000 viteve?

Si ka tingëlluar gjuha angleze para 1000 viteve?

Gjuha angleze është një ndër gjuhët më të përhapura në botë, dhe shumica prej nesh e kuptojnë dhe flasin, por si ka tingëlluar kjo gjuhë para 1000 viteve?

Më shumë »
Bukuritë e Çarshisë së vjetër të Shkupit

Bukuritë e Çarshisë së vjetër të Shkupit

Çarshia e vjetër e Shkupit është një nga vendet më të bukura për t'u vizituar në qytet.

Më shumë »
Si duket edukimi i fëmijëve nëpër kultura të ndryshme?

Si duket edukimi i fëmijëve nëpër kultura të ndryshme?

A ekziston një mënyrë e vetme për tu edukuar një fëmijë? Sa përcaktohet kjo mënyrë nga kultura jonë? A e tregojnë mënyrat e edukimit vlerën tonë si komb? Këto janë disa ndër pyetjet që i parashtron Xhenifer Senior, autore e librit „All joy and no fun: The paradox of modern parenthood“. Në libër ajo zbulon mënyra në të cilat shoqëria në të cilën jetojmë sot ndikon në mënyrën e edukimit të fëmijëve.

Më shumë »
Zbuloni se sa njerëz në botë e mbajnë mbiemrin tuaj

Zbuloni se sa njerëz në botë e mbajnë mbiemrin tuaj

Mendoni që keni mbiemër unik? Ndoshta kjo nuk është e saktë.

Më shumë »
Filmi i parë horror në botë

Filmi i parë horror në botë

Filmi i parë horror në botë nuk do të ishte i frikshëm po qe se do të shfaqej në kinematë e sotshme. Por, në vitin 1896, gjërat kanë qenë më ndryshe.

Më shumë »
Si dallohen suedezët prej nesh?

Si dallohen suedezët prej nesh?

Shikoni dallimet kryesore ndërmjet suedezve dhe neve, kështu që nëse vendosni të jetoni në Suedi duhet të dini disa gjëra.

Më shumë »
Gjëra unikate për Kinën që i mahnisin turistët

Gjëra unikate për Kinën që i mahnisin turistët

Ekonomia e Kinës përparon shpejt, dhe me të qytetet e mëdha të vendit. Por, Kina ka histori të pasur kur bëhet fjalë për ti bërë gjërat unike, si askush tjetër. Kështu, në këtë vend ka disa gjëra të veçanta që mund ti mahnitin turistët gjatë vizitës.

Më shumë »
Gjuhët më të përdorura dhe më të përhapura në botë

Gjuhët më të përdorura dhe më të përhapura në botë

7 miliarda njerëz që jetojnë në këtë planet flasin rreth 7.102 gjuhë. Pjesa më e madhe e njerëzve flasin vetëm një nga 23 gjuhët zyrtare që përdoren tani. Alberto Lukas Lopez është gjeniu që përpiloi këtë infografik të shkëlqyer.

Më shumë »
Profesione unike që ekzistojnë vetëm në një shtet të caktuar

Profesione unike që ekzistojnë vetëm në një shtet të caktuar

Nëse ndonjëherë bezdiesni, hapeni faqen Quora. Aty do të gjeni mijëra pyetje që presin të përgjigjen dhe po aq të cilat janë të përgjigjura. Njëra prej tyre është Cila është puna unike që ekziston vetëm në shtetin tonë? Ndër përgjigjet u gjendën edhe këto profesione.

Më shumë »
Libra që çdokush duhet t'i lexojë të paktën një herë

Libra që çdokush duhet t'i lexojë të paktën një herë

Librat më të njohur nuk janë gjithmonë më të mirët. Secili ka shije të ndryshme sa i përket leximit. Megjithatë, besojmë që nëse ju japim 30 tituj, do të gjeni të paktën 5 që do t'ju pëlqejnë.

Më shumë »
Fotografi historike të cilat tregojnë që njerëzit janë të mrekullueshëm

Fotografi historike të cilat tregojnë që njerëzit janë të mrekullueshëm

Të gjithë njerëzit janë të veçantë. Dallimi qëndron në atë që disa njerëz e shfaqin veçantinë e tyre, ndërsa disa të tjerë e fshehin atë. Disa nga njerëzit më të njohur në histori kanë qenë të çuditshëm. Van Gog, Stiv Xhobs, Bill Gejts - të gjithë kanë pasur karakteristika të çuditshme me të cilat njihen.

Më shumë »
Disa prej përmendoreve më madhështore në botë

Disa prej përmendoreve më madhështore në botë

Qytetet nëpër botë janë shtëpi të shumë përmendoreve që janë ngritur për nder të heronjve, ngjarjeve dhe personaliteteve që kanë lënë gjurmë në histori. Njerëzit udhëtojnë nga larg për të parë disa prej tyre. Në galeri do të shihni një pjesë prej përmendoreve më të mëdha në botë, ku shumica prej tyre shihen nga një largësi e madhe.

Më shumë »
Mania e karnevaleve nëpër botë

Mania e karnevaleve nëpër botë

Tani është sezoni i karnevaleve në pjesën më të madhe të botës, sidomos në Evropë dhe Amerikë. Këto festivale zakonisht paraqesin kombinim të traditave lokale dhe pagane, dhe e paralajmërojnë ardhjen e pranverës. Karnevali më i madh dhe më i njohur në Rio de Zhaneiro, sapo përfundoi. Kemi mundësinë t'i shohim këto fotografi të bukura të karnevaleve në botë.

Më shumë »
E mëparshme 123 E ardhshme