Tags: Këshilla Faqe: 1 Nga 1

Cila do të ishte këshilla juaj për më të rinjtë?

Cila do të ishte këshilla juaj për më të rinjtë?

Të gjitha këshillat janë një pasuri me vlerë.

Më shumë »
Cilat janë simptomet e dehidrimit?

Cilat janë simptomet e dehidrimit?

Sa ujë ju nevojitet gjatë ditës? Pyetja është e zakonshme, por përgjigjia jo aq e thjeshtë.

Më shumë »
Këshillat më të mira nga Nëna Terezë

Këshillat më të mira nga Nëna Terezë

Këshilla për jetën nga humanistja Agnesa Gonxhe Bojaxhiu - Nëna Terezë

Më shumë »
Si të kujdesemi rreth dhëmbëve?

Si të kujdesemi rreth dhëmbëve?

Fijet zbardhues: Fijet do ju ndihmojnë të shpëtoni nga njollat e dhëmbëve.

Më shumë »
Shprehi që përshpejtojnë plakjen

Shprehi që përshpejtojnë plakjen

Plakja e hershme brengos shumicën e njerëzve sepse nuk ndikon vetëm në pamjem fizike por edhe në shëndetin tonë.

Më shumë »
Këshilla të sinqerta për të diplomuarit

Këshilla të sinqerta për të diplomuarit

Studentë të diplomuar, pregaditduni! Keni punuar me zell dhe të gjithë rreth jush krenohet me ju në këtë moment, por ju pret dhe bota reale për të cilën ju duhen shumë këshilla.

Më shumë »
Këshilla praktike - si të punësoheni në Vienë?

Këshilla praktike - si të punësoheni në Vienë?

Për të punuar në Vienë, ju duhet më shumë se leje për qëndrim. Ligji për punësim të të huajve (Ausländerbeschäftigungsgesetz - AuslBG), paraqet bazën e miratimit të qasjes së punëtorëve të huaj në tregun austriak. Vendimet për kërkesat nga ajo fushë i sjell Agjensia për punësim (Arbeitsmarktservice - AMS).

Më shumë »
Shprehi të cilat do t'ju bëjnë të suksesshëm në vitet e 20ta

Shprehi të cilat do t'ju bëjnë të suksesshëm në vitet e 20ta

Shpesh lexojmë ngjarje për njerëz të rinj të suksesshëm, të cilët para moshës 30vjeçare arrijnë sukses për të cilin e tërë bota ju ka zili. Kjo gjë nuk është e lehtë, por ekziston një mënyrë për ta nxjerrë maksimumin e kapacitetit tuaj, duke ndjekur këto rregulla të thjeshta.

Më shumë »
Si të prisni domatet në mënyrën më të lehtë?

Si të prisni domatet në mënyrën më të lehtë?

Shikoni si te prisni domate me se lehti.

Më shumë »
Si të kurseni të holla derisa udhëtoni

Si të kurseni të holla derisa udhëtoni

Udhëtimi me buxhet të kufizuar është vërtet i vështirë. Ka një numër të madh të shpenzimeve ditore, shpenzime të rrugës dhe shpenzime të papritura të cilat nuk jeni të vetëdijshëm që duhet ti paguani. Prandaj, japim disa këshilla se si në mënyrë të thjeshtë të kurseni derisa udhëtoni.

Më shumë »
Si të dominoni në një bisedë?

Si të dominoni në një bisedë?

Gjatë bisedave zakonisht ka njerëz të cilët mundohen të dominojnë dhe duan vazhdimisht të flasin dhe të jenë qendër e vëmendjes. Për ti shmangur këta njerëz dhe për ta drejtuar topin kah vetja, është e nevojshme ti ndërmerrni hapat e ardhshëm për tu bërë dominant, për të manipuluar me situatën dhe bisedën.

Më shumë »
Si të lexoni më shumë?

Si të lexoni më shumë?

Ky nuk është ndonjë qëllim shumë i madh i cili nuk mund të arrihet. Thjesht, lexoni çdo javë nga një libër, dhe në këtë mënyrë do ta bëni zakon leximin.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme