Tags: Jeta Faqe: 1 Nga 12

Njeriu më i moshuar në botë ka vetëm një dëshirë

Njeriu më i moshuar në botë ka vetëm një dëshirë

Mbah Goto nga Indonezia është njeriu më i moshuar në botë. Ka lindur në vitin 1870 dhe është 145-vjeçar.

Më shumë »
Karakteri i fuqishëm mund t'i frikësojë njerëzit tjerë

Karakteri i fuqishëm mund t'i frikësojë njerëzit tjerë

Është mjaft mirë të keni karakter të fuqishëm. Por, nëse ai duket i frikshëm për të tjerët, mund të krijojë probleme tek marrëdhëniet në vendin e punës ose pjesë tjera të jetës.

Më shumë »
Njerëzit janë si patatet

Njerëzit janë si patatet

Nëse vetëm mundohemi, të gjithë mund të gjejmë kuptim më të thellë në diçka. Ajo mbi të cilën gjithmonë duhet të punojmë është të kuptohemi sa më mirë njëri me tjetrën si qenie njerëzore dhe të gjejmë mënyra për tu dashur. Ekzistojnë shumë mënyra ti ndihmojmë njëri-tjetrit të shijojmë dashurinë dhe barazinë.

Më shumë »
Gjuhët që flisni e ndryshojnë këndëvshtrimin tuaj ndaj botës

Gjuhët që flisni e ndryshojnë këndëvshtrimin tuaj ndaj botës

Njerëzit që flasin dy gjuhë kanë më tepër përfitime - më shumë zgjedhje për punë, aftësi më të zhvilluara kognitive, madje janë edhe të mbrojtur nga sëmundja e demencës. Hulumtimet më të reja tregojnë që gjuhët që i flasim ndërrojnë këndvështrimin tonë të botës.

Më shumë »
Website e cila ju kujton sa të moshuar jeni?

Website e cila ju kujton sa të moshuar jeni?

Nga dita në ditë, çdo ditë ne jemi të gjithë më të vjetër - ka një faqe interneti dedikuar për të na kujtuar se sa ne jemi të vjetër.

Më shumë »
Pse të lexuarit me fëmijët tuaj është aktivitet i rëndësishëm?

Pse të lexuarit me fëmijët tuaj është aktivitet i rëndësishëm?

Jetojmë në një botë të errët plot me sulme terroriste, vdekje, lëndime - probleme për të cilat për shumë prindër është vështirë të flasin me fëmijët e tyre. Këto nuk janë ngjarje që mund ti injorojmë sepse fëmijët vërejnë që gjërat nuk janë ashtu si duhet.

Më shumë »
Shpëtim gjatë verës - Ombrellat rrotulluese

Shpëtim gjatë verës - Ombrellat rrotulluese

Për më shumë që të mos e zvarriteni ombrellën kah dielli.

Më shumë »
Qytetet më të mira në botë për të jetuar

Qytetet më të mira në botë për të jetuar

Qytetet që ishin në 10 vendet e para, vetëm 5 janë në Evropë, dhe pesë të tjerat në Azi dhe Paqësor.

Më shumë »
Gjërat më të vështira që mund të ju ndodhin në jetë

Gjërat më të vështira që mund të ju ndodhin në jetë

Studimet thonë se disa ngjarje në jetë mund të jenë mjaft të vështira dhe stresuese.

Më shumë »
Qytetet dhe shtetet të cilat ju paguajnë të jetoni atje

Qytetet dhe shtetet të cilat ju paguajnë të jetoni atje

Dëshironi të shpërnguleni jashtë shtetit? Këto janë disa prej qyteteve ku çdoherë ka punë, ndërsa disa prej tyre janë të gatshëm tu paguajnë njerëzve të jetojnë atje.

Më shumë »
Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Njihuni me nxënësin 68-vjeçar i cili ju këshillon që asnjëherë nuk është vonë

Çdo mëngjes, Durga Kami vesh uniformën shkollore dhe përgatitet për një ditë në shkollë. Për dallim nga nxënësit tjerë në klasën e 10të, Durga Kami është 68-vjeçar.

Më shumë »
Si të bëni balancin mes punës dhe jetës tuaj personale?

Si të bëni balancin mes punës dhe jetës tuaj personale?

Si të bëni balancin mes punës dhe jetës tuaj personale?

Më shumë »
Shkencëtarët llogaritën se sa kohë na ka mbetur

Shkencëtarët llogaritën se sa kohë na ka mbetur

Ekipi i shkencëtarëve nga Harvardi dhe Oksfordi llogaritën se sa gjatë mund të ekzistojë jeta rreth një ylli me klimë të përshtatshme për jetesë.

Më shumë »
Filmi i cili do ta ndryshojë mënyrën se si e shihni autizmin

Filmi i cili do ta ndryshojë mënyrën se si e shihni autizmin

Në moshën 3-vjeçare, Oven Suskajnd ka fituar diagnozën e autizmit. Ai nuk ka folur më. Për prindërit e tij, Ron dhe Kornelia Suskajnd, kjo ka qenë vështirësi e madhe. Tre vjet pas diagnostifikimit,janë ndjerë sikur kanë humbur të birin.

Më shumë »
Pyetje të cilat nuk duhet t'i kërkoni në "Google"

Pyetje të cilat nuk duhet t'i kërkoni në "Google"

"Google" nuk është vetëm kërkues i fakteve. Ai mund të jetë bombë e kureshtjes. Cilat janë gjërat të cilat nuk duhet ti kërkoni në "Google"? Independent.co.uk shpall listë të gjërave të cilat nuk duhet t'i kërkoni.

Më shumë »
Test 1-minutësh që tregon çdo gjë për ju

Test 1-minutësh që tregon çdo gjë për ju

Rrota e jetës është testi më i shkurtër i karakterit i cili përdoret nga shumë psikologë dhe paraqet një mjet gjenial për paraqitjen e shpejtë vizuale të jetës në 8 aspekte më të rëndësishme.

Më shumë »
I thjeshtë dhe i saktë: Test me ngjyra i cili mund të zbulojë shumë për miqtë tuaj

I thjeshtë dhe i saktë: Test me ngjyra i cili mund të zbulojë shumë për miqtë tuaj

Si me të vërtetë ndjeheni në lidhje me miqtë tuaj?

Më shumë »
Si t'u përgjigjeni pyetjeve në intervistë që janë të përpiluara për t'ju hutuar?

Si t'u përgjigjeni pyetjeve në intervistë që janë të përpiluara për t'ju hutuar?

Nëse nuk jeni mjaft të sigurt në lidhje me pyetjet që punëdhënësit i parashtrojnë gjatë intervistave për punë, atëherë shikoni këtë video që do t'ju sfidojë t'u përgjigjeni pyetjeve, posaçërisht të përpiluara për t'ju hutuar.

Më shumë »
Këshillat e një gjyshi për baballarët e rinj

Këshillat e një gjyshi për baballarët e rinj

Ja çfarë u këshillon një gjysh baballarëve të rinj

Më shumë »
E mëparshme 1234567 ... 12 E ardhshme