Tags: hulumtim Faqe: 1 Nga 2

Plotësoni anketa dhe merrni vaucher prej 500 dhe 1.000 den

Plotësoni anketa dhe merrni vaucher prej 500 dhe 1.000 den

Ne ju ftojmë të ndani deri në 10 minuta nga koha juaj dhe të jepni mendimin tuaj për këtë hulumtim

Më shumë »
Përtacia është shenjë e inteligjencës së lartë

Përtacia është shenjë e inteligjencës së lartë

Njerëzit e mençur kalojnë më tepër kohë të shtrirë duke mos bërë asgjë, sesa njerëzit më pak inteligjent, thotë një hulumtim i ri.

Më shumë »
Një program kinez fitoi njeriun në test të inteligjencës

Një program kinez fitoi njeriun në test të inteligjencës

Një program i ri për inteligjencë artificiale i dizajnuar nga hulumtues kinez sapo fitoi njerëzit në test verbal për inteligjencë.

Më shumë »
Filmi që do t'ju relaksojë maksimalisht

Filmi që do t'ju relaksojë maksimalisht

Natyra e relakson njeriun, ndërsa webfaqja daneze turistike „VisitVestjaælland“ shërbehet pikërisht me këtë teori dhe bëri një film i cili relakson më tepër se cilido dilm tjetër në botë, sipas tyre.

Më shumë »
Sa mendoni logjikisht?

Sa mendoni logjikisht?

Detyra juaj? Të përzgjedhni sa më pak karta për të zbuluar se diçka a është e vërtetë apo gënjeshtër. Detyra e Uasonit për zgjedhje është krijuar nga psikologu anglez Piter Uason dhe qëllimi i detyrës është zbulimi i mënyrës se si njerëzit mendojnë.

Më shumë »
Test i thjeshtë për kontrollimin e shëndetit të trurit

Test i thjeshtë për kontrollimin e shëndetit të trurit

Shkencëtarët janë të mendimit që mund të zbulojmë se a është i shëndoshë truri ynë me një test të thjeshtë. Saktësisht, me një test mund ti zbulojmë gjasat tona për të pasur goditje në tru.

Më shumë »
Zbuloni aftësitë tuaja kognitive

Zbuloni aftësitë tuaja kognitive

Pajisjet siç janë smartfonat, tabletët dhe të tjerë u bënë pjesë e domosdoshme e trupit të njeriut. Në këtë botë teknologjike, Apple është njëri prej brendeve më të përdorura, ndërsa logon e tyre e njohin të gjithë.

Më shumë »
Test kompjuterik për diagnostifikim të sëmundjes së Parkinsonit

Test kompjuterik për diagnostifikim të sëmundjes së Parkinsonit

Çdo ditë kalojmë shumë kohë duke shkruar në tastierë. Hulumtuesit e Institutit teknologjik në Masaçusets e përdorin këtë për një qëllim tjetër. Ata kanë krijuar program i cili e përdor shpejtësinë e shtypjes në tastierë për diagnozë të sëmundjes së Parkinsonit.

Më shumë »
Softuer falas NASA me të cilin do ta mbroni planetin nga asteroidet

Softuer falas NASA me të cilin do ta mbroni planetin nga asteroidet

Mbrojtja e Tokës nga rreziqet dhe sulmet e asteroideve është e mundshme vetëm nëse dimë se ku janë asteroidet. NASA e përdor potencialin e mrekullueshëm të inovatorëve dhe shkencëtarëve qytetarë nëpërmjet hapjes së hulumtimit. Në një botë aq të lidhur, NASA njeh vlerën e publikut si partner në zgjidhjen e disa prej sfidave më të mëdha për Tokën. Na nevojitet ndihma juaj në identifikimin e asteroidëve. Që të ndihmoni, krijuam aplikacion që i mundëson çdokujt, kudo të ndihmojë në zgjidhjen e kësaj sfide botërore.

Më shumë »
Çfarë i ndodh trurit tuaj kur dashuroheni?

Çfarë i ndodh trurit tuaj kur dashuroheni?

Kur dashurohemi, çdo gjë ndryshon dita duket më e bukur, buzëqeshja juaj më e gjerë dhe çdo gjë duket e freskët, e re, e mrekullueshme.

Më shumë »
A mund t'ju përgjigjeni këtyre pyetjeve të përpiluara për inteligjencën artificiale?

A mund t'ju përgjigjeni këtyre pyetjeve të përpiluara për inteligjencën artificiale?

Me dekada të tëra, testi Tjuring përdoret si njësi matëse për të matur aftësitë e inteligjencës artificiale. Por, një ekip hulumtuesish në Fejsbuk tani zhvilluan një sërë pyetjesh natyrore dhe logjike për të cilat konsiderojnë se çdo inteligjencë artificiale duhet të dijë t'ju përgjigjet.

Më shumë »
Së shpejti do të kemi internet prej gjenomeve

Së shpejti do të kemi internet prej gjenomeve

Noa është fëmijë gjashtëvjeçar që vuan nga një çrregullim pa emër. Këtë vit, mjekët e tij do të fillojnë ti dërgojnë informatat e tij gjenetike nëpër internet për të parë se a ka dikush në botë si ai. Gjetja e një rasti të njejtë si Noa do të bëjë ndryshim të madh.

Më shumë »
Një hulumtues ka shpallur 10 miliona fjalëkalime në internet

Një hulumtues ka shpallur 10 miliona fjalëkalime në internet

Këshilltari për siguri Mark Burnet sapo shpalli 10 miliona fjalëkalime, sëbashku me emrat përdorues. Kjo ka ndodhur me qëllim që tju ndihmohet disa hulumtuesve që punojnë mbi analizën e emrave përdorues dhe fjalëkalimeve.

Më shumë »
Çfarë planifikon të bëjë NASA në Evropë?

Çfarë planifikon të bëjë NASA në Evropë?

NASA vërtet dëshiron të shkojë në Evropë, në njërën prej hënave të Jupiterit, dhe çdokush që di diçka më tepër për ekzobiologjinë e di se pse kjo është kështu. Arsyeja? Uji.

Më shumë »
Çmim prej një milion dollarësh për shkencëtarin që do të gjejë shërim për...

Çmim prej një milion dollarësh për shkencëtarin që do të gjejë shërim për...

Xhun Jun, investor nga "Silicon Valley" ofron çmim prej një milion dollarësh për shkencëtarin që do të arrijë ta gjejë kodin e jetës, me qëllim që të zmadhohet koëhzgjatja e jetës së njeriut. Ky është trendi më i ri për tendenca të financuara për shërimin e plakjes.

Më shumë »
Oksimoron - Njerëzit inteligjentë e përdorin trurin më pak

Oksimoron - Njerëzit inteligjentë e përdorin trurin më pak

Më shumë është më mirë ? Sa më i madh është truri aq më i mirë është shikimi. Truri më i madh - inteligjenca më e lartë. Duket që nuk është thjesht ashtu.

Më shumë »
A do të arrijnë shkencëtarët të prodhojnë materie të errët?

A do të arrijnë shkencëtarët të prodhojnë materie të errët?

Zbulimi i këtyre thërrmijave, për të cilat thuhet që i japin masë materies, ishte njëri prej përplasësve më të mëdhenj hadronik në CERN.

Më shumë »
Me dele drejt internetit më të mirë

Me dele drejt internetit më të mirë

Një hulumtues nga Anglia punon në mënyrë praktike për të sjellur qasje të internetit në rajonet e izoluara nëpër botë. Njëra prej strategjive të tij përfshin dele.

Më shumë »
Observatori Sfings - Shkenca në maje të botës

Observatori Sfings - Shkenca në maje të botës

Ndoshta duket si depo e ndonjë antagonisti në filmat e Bondit, por bëhet fjalë për observatorinë Sfinks, e dedikuar për hulumtime që duhet të kryhen në lartësi mbidetare prej 3000-5000 metrave.

Më shumë »
Cilat profesione kanë nivelin më të lartë të depresionit?

Cilat profesione kanë nivelin më të lartë të depresionit?

Në hulumtimin më të ri, psikiatrët zbulojnë cilat vende të punës shkaktojnë më së shumti depresion, kur bëhet fjalë për shëndetin mental.

Më shumë »
E mëparshme 12 E ardhshme