Tags: Femijet Faqe: 1 Nga 3

Jetesa në ajër të ndotur rrit rrezikun e autizmit te fëmijët

Jetesa në ajër të ndotur rrit rrezikun e autizmit te fëmijët

Shkencëtarët nga Universiteti Monash në Australi thonë se fëmijët janë më të rrezikuar nga ky ajër në tre vitet e para të jetës së tyre

Më shumë »
Katërvjeçari nga Pehçeva që i di të gjithë flamujt e shteteve

Katërvjeçari nga Pehçeva që i di të gjithë flamujt e shteteve

Davor ka qindra flamuj, por më të preferuar për të janë flamuri maqedonas dhe flamuri shqiptar

Më shumë »
Tajlandë, sportistët dhe trajneri nxirren nga shpella

Tajlandë, sportistët dhe trajneri nxirren nga shpella

Përfundon me sukses shpëtimi i fëmijëve

Më shumë »
Pesë karakteristikat e një fëmije inteligjent

Pesë karakteristikat e një fëmije inteligjent

Nëse vëzhgoni me kujdes fëmijën tuaj, mund të kuptoni diçka në lidhje me inteligjencën e tij nga veprimet që bën

Më shumë »
Çfarë bëjnë më ndryshe prindërit e fëmijëve të suksesshëm?

Çfarë bëjnë më ndryshe prindërit e fëmijëve të suksesshëm?

Roli i prindit zgjat tërë jetën, por është më i rëndësishëm gjatë zhvillimit të fëmijës. Si ta gjeni baraspeshën ndërmjet ndihmës dhe lirisë së fëmijëve të bëjnë shumë gjëra vetëm?

Më shumë »
Pa nënën askund- Pse fëmijët e vegjël janë të lidhur kaq shumë pas prindërve?

Pa nënën askund- Pse fëmijët e vegjël janë të lidhur kaq shumë pas prindërve?

Për fëmijët e vegjël mami dhe babi janë njerëzit më të mirë në botë. Si ata shfaqin ndjenjat e tyre?

Më shumë »
Prindërit e rreptë i shndërrojnë fëmijët e tyre në gënjeshtarë

Prindërit e rreptë i shndërrojnë fëmijët e tyre në gënjeshtarë

A jeni prind i rreptë që kërkon dëgjueshmëri, ose jeni prind liberal që mësoni fëmijët të jenë të pavarur? Nëse jeni në grupin e parë, atëherë shkenca ka lajme të këqia për ju. Tendencat tuaja autoritare rezultojnë duke i bërë fëmijët "gënjeshtarë".

Më shumë »
Pse të lexuarit me fëmijët tuaj është aktivitet i rëndësishëm?

Pse të lexuarit me fëmijët tuaj është aktivitet i rëndësishëm?

Jetojmë në një botë të errët plot me sulme terroriste, vdekje, lëndime - probleme për të cilat për shumë prindër është vështirë të flasin me fëmijët e tyre. Këto nuk janë ngjarje që mund ti injorojmë sepse fëmijët vërejnë që gjërat nuk janë ashtu si duhet.

Më shumë »
Cila është mosha ideale për bashkëjetesë, martesë dhe fëmijë?

Cila është mosha ideale për bashkëjetesë, martesë dhe fëmijë?

Sipas hulumtimit të zbatuar në vitin 2013, mosha më e mirë për tu martuar është mosha 27-vjeçare për femrat, 29 për burrat. Në një hulumtim tjetër në vitin 2008 është zbuluar që përqindja e ndarjeve është më e madhe tek çiftet që janë martuar para moshës 23-vjeçare.

Më shumë »
Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Si prindërit krijojnë fëmijë narcizoid?

Për herë të parë, shkencëtarët kanë vendosur që të përgjigjen në pyetjen: Si mund njerëzit të bëhen narcizoid?

Më shumë »
Kthehuni në të kaluarën: çka mbanin vajzat në çantat e tyre gjatë viteve '90?

Kthehuni në të kaluarën: çka mbanin vajzat në çantat e tyre gjatë viteve '90?

Kohët kanë ndryshuar, dhe në këtë mënyrë gjërat vërehen.

Më shumë »
"Google" zbulon mënyrë të re se si fëmijët të kodojnë me blloqe

"Google" zbulon mënyrë të re se si fëmijët të kodojnë me blloqe

Fëmijët mësojnë njëri nga tjetri nëpërmjet lojës dhe interaksionit. "Google" arrin të depërtojë në mënyrën natyrale të të mësuarit tek fëmijët duke bërë kodimin fizik - diçka që do të mund ta prekin, në vend se të kodeve në ekran.

Më shumë »
Pse përdorimi i forcës ndaj fëmijëve është i dëmshëm?

Pse përdorimi i forcës ndaj fëmijëve është i dëmshëm?

Një analizë e re e 50 viteve të hulumtimit tregon se goditja e fëmijëve është e keqe për ta.

Më shumë »
Urdhëri i Obamës që ndau qëndrimet e botës

Urdhëri i Obamës që ndau qëndrimet e botës

Administrata e kryetarit amerikan Barak Obama ka dërguar letër në çdo shkollë në SHBA ku shkruhet që prej tani u lejohet fëmijëve me transgjini të përdorin tualetin sipas ndjenjës personale të identitetit gjinor, dhe jo sipas gjinisë biologjike.

Më shumë »
Video tronditëse për efektet e krizës me emigrantët për fëmijë

Video tronditëse për efektet e krizës me emigrantët për fëmijë

Video tronditëse për efektet e krizës me emigrantët për fëmijë

Më shumë »
Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Arsimtari Grejam Vajting nga shkolla private Akorn në Nilsvort, ka kërkuar nga nxënësit e tij të mos i lexojnë librat si "Game of Thrones", duke thënë që ato mund ta dëmtojnë "trurin ndjeshëm të nënvetëdijes", ndërsa të njejtën e rekomandon edhe për "Lord of the rings", "The hunger games" dhe "Harry Potter" sepse shkaktojnë "sjellje të vështirë tek fëmijët"

Më shumë »
Fëmijët hiperaktiv ndoshta janë vetëm fëmijët më të vegjël në klasë

Fëmijët hiperaktiv ndoshta janë vetëm fëmijët më të vegjël në klasë

Shumë fëmijë me diagnozë të sindromit çrregullim i vëmendjes (ADHD) janë vetëm më të vegjël se shokët dhe shoqet e tyre të klasës, thonë shkencëtarët nga Tajvani. Duke analizuar të dhënat e 400.000 fëmijëve, shkencëtarët kanë vënë re që ata të lindur në gusht kanë gjasa pothuajse dyfish më të mëdha për këtë çrregullim, sesa ata të lindur shtatorin e kaluar.

Më shumë »
Dënimi fizik i fëmijëve lë pasoja

Dënimi fizik i fëmijëve lë pasoja

Fëmijët të cilët dënohen fizikisht nga prindërit kanë më shumë gjasa të kenë probleme me shëndetin mendor dhe me sjelljen asociale në moshën madhore, tregon një hulumtim i ri.

Më shumë »
Një robot i vogël do t'i mësojë fëmijët të programojnë

Një robot i vogël do t'i mësojë fëmijët të programojnë

Programimi sigurisht së shpejti do të bëhet lëndë e detyrueshme në shkollë. Programimi po bëhet një aftësi e vlefshme e cila mund tju sjellë punë ose rritje të pozitës. Megjithatë, për fëmijët nuk është aspak lehtë të mësohet.Për fat, ekzistojnë shumë mjete të cilat e lehtësojnë procesin.

Më shumë »
Lodër nga letra me të cilën do të "mashtroni" fëmijët për orë të tëra

Lodër nga letra me të cilën do të "mashtroni" fëmijët për orë të tëra

Lodër nga letra me të cilën do të "mashtroni" fëmijët për orë të tëra

Më shumë »
E mëparshme 123 E ardhshme