Tags: Femije Faqe: 1 Nga 3

Amar Lenjani nga Karaçeva, fëmija superior që flet 7 gjuhë

Amar Lenjani nga Karaçeva, fëmija superior që flet 7 gjuhë

Gjeniu 6-vjeçar nga Kamenica me koeficient të inteligjencës 131

Më shumë »
Gjeniu 11-vjeçar që u popullarizua në "Twitter"

Gjeniu 11-vjeçar që u popullarizua në "Twitter"

Sigurisht derisa keni qenë në shkollë të mesme ose fakultet keni pasur një nxënës shumë të mençur në klasë, i cili sikur nuk ka asgjë që nuk di. Kupton çdo gjë që ligjërojnë profesorët, i kalon testet pa problem. Por, është çudi kur të gjitha këto karakteristika i ka një djalë 11-vjeçar.

Më shumë »
Vizatim shqetësues që shfaq fatin e fëmijëve në Siri

Vizatim shqetësues që shfaq fatin e fëmijëve në Siri

Fotografia e fëmiut pesëvjeçar nga Siria i cili ende është në shok pasi u nxjerr nga rrënojat pas sulmit ajror të bombarduesve rus, tërhoqi vëmendjen e mediave botërore të enjten.

Më shumë »
Lodra me të cilat fëmijët mund të komunikojnë me prindërit

Lodra me të cilat fëmijët mund të komunikojnë me prindërit

Sot teknologjia kontrollon jetën tonë, kështu që është vështirë të arrihet një baraspeshë e shëndoshë ndërmjet botës digjitale dhe reale. Por, për prindërit kjo është edhe më vështirë.

Më shumë »
Filmi i cili do ta ndryshojë mënyrën se si e shihni autizmin

Filmi i cili do ta ndryshojë mënyrën se si e shihni autizmin

Në moshën 3-vjeçare, Oven Suskajnd ka fituar diagnozën e autizmit. Ai nuk ka folur më. Për prindërit e tij, Ron dhe Kornelia Suskajnd, kjo ka qenë vështirësi e madhe. Tre vjet pas diagnostifikimit,janë ndjerë sikur kanë humbur të birin.

Më shumë »
Sa ka qenë i popullarizuar emri juaj kur keni lindur?

Sa ka qenë i popullarizuar emri juaj kur keni lindur?

Zbuloni se a është modern emri juaj ose bëhet fjalë për një përzgjedhje tradicionale të prindërve tuaj. Lajme të këqia për foshnjet që quhen Sofia.

Më shumë »
Tre rregulla kryesore për të edukuar një fëmijë kreativ

Tre rregulla kryesore për të edukuar një fëmijë kreativ

Nëse dëshironi të rrisni një fëmijë kreativ, duhet ta mësoni të mendojë në mënyrë të pavarur", thotë Adam Grant, arsimtar, baba dhe autor i një libri në fushën e psikologjisë. Ai ka disa principe kryesore të cilat duhet të ndiqen nga secili prind i cili dëshiron që ta rrisë fëmijën e vet të jetë kreativ dhe i talentuar.

Më shumë »
Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Vallëzimi në pyll mund të jetë më i rëndësishëm se shkrimi dhe leximi.

Më shumë »
Problem serioz për femrat të cilat konsumojnë alkool

Problem serioz për femrat të cilat konsumojnë alkool

Femrat në moshë të re duhet ti shmangen alkoolit, përveç kur përdorin kontracepcion, thonë ekspertët e shëndetësisë për "USA today".

Më shumë »
Në vend se të bërtisni kur fëmija juaj është i hidhëruar, veproni kështu

Në vend se të bërtisni kur fëmija juaj është i hidhëruar, veproni kështu

Sjellja dhe disponimi i keq janë çastet kur prindi nuk duhet të fillojë ose të vazhdojë të bërtasë dhe të nevrikoset. Megan Shori nga "Family share" këshillon një qasje të ndryshme në çastet e këtilla - humor. Pse funksionon kjo?

Më shumë »
Si duket edukimi i fëmijëve nëpër kultura të ndryshme?

Si duket edukimi i fëmijëve nëpër kultura të ndryshme?

A ekziston një mënyrë e vetme për tu edukuar një fëmijë? Sa përcaktohet kjo mënyrë nga kultura jonë? A e tregojnë mënyrat e edukimit vlerën tonë si komb? Këto janë disa ndër pyetjet që i parashtron Xhenifer Senior, autore e librit „All joy and no fun: The paradox of modern parenthood“. Në libër ajo zbulon mënyra në të cilat shoqëria në të cilën jetojmë sot ndikon në mënyrën e edukimit të fëmijëve.

Më shumë »
Një djalë tetëvjeçar do ta zgjidhë problemin e zhdukjes së aeroplanëve

Një djalë tetëvjeçar do ta zgjidhë problemin e zhdukjes së aeroplanëve

Benxhamin Jensen nga Ogdeni, Juta, derisa ka qenë duke shikuar dokumentar për aeroplanë të zhdukur, i ka rënë në mend një ide e shkëlqyeshme. Ai ka vendosur ta prezantojë plani e tij dhe t'ia dorëzojë drejtorit të aviokompanisë "Delta Airlines".

Më shumë »
Arsyetimi më i mirë për detyrat e pakryera të shtëpisë

Arsyetimi më i mirë për detyrat e pakryera të shtëpisë

Të gjithë e dimë, sidomos arsimtarët, që fëmijët janë mjaft të këqinj në gënjeshtra, sidomos kur bëhet fjalë për arsyetime kur nuk i kanë kryer detyrat e shtëpisë.

Më shumë »
Dizajnerë japonez kanë ide kreative se si fëmijët duhet t'i mësojnë ngjyrat

Dizajnerë japonez kanë ide kreative se si fëmijët duhet t'i mësojnë ngjyrat

E kaltra, rozja, e kuqja dhe e gjelbra, të gjitha ngjyrat kanë emra specifik, por dy dizajnerë nga Japonia kanë për qëllim ta ndryshojnë mënyrën se si fëmijët i mësojnë ngjyrat.

Më shumë »
Gjëra që vlejnë në vendin e punës dhe i dimë që nga fëmijëria

Gjëra që vlejnë në vendin e punës dhe i dimë që nga fëmijëria

Fjala e urtë thotë: "Njeriu mëson derisa është gjallë." Por, disa gjëra të rëndësishme për jetën mësohen që në fëmijëri të hershme.

Më shumë »
Psikologu Suedez shkroi një libër që mund të vë në gjumë çdo fëmijë

Psikologu Suedez shkroi një libër që mund të vë në gjumë çdo fëmijë

Psikologu Suedez shkroi një libër që mund të vë në gjumë çdo fëmijë

Më shumë »
Një djalë katërvjeçar i jep mësim të mirë Evropës për migrantët

Një djalë katërvjeçar i jep mësim të mirë Evropës për migrantët

Niklas është ylli më i ri i internetit në Evropë. Arsyeja për popullaritetin e tij është e thjeshtë - djaloshi ishte i sinqertë në televizor. Gjatë një bisede të shkrurtër me një muzikant, Niklas ka pasur pyetje për qëndrimin e tij në çerdhe.

Më shumë »
Shkolla nga rëra dhe dheu për fëmijët imigrantë

Shkolla nga rëra dhe dheu për fëmijët imigrantë

Vlerësohet që ka rreth 2 miliona fëmijë në Siri që janë imigrantë diku në borë, ndërsa mbi një milion nuk shkojnë në shkollë. Aktivistët si Malala Jusufsai bëjnë çmos për të ndërtuar mjaft shkolla në rajon, por çfarë ndodh jashtë kufijve?

Më shumë »
Një ditë në jetën e fëmijëve ushtarë në Shtetin Islamik

Një ditë në jetën e fëmijëve ushtarë në Shtetin Islamik

Pjesëtarët e Shtetit Islamik (ISIS) sapo shpallën video të një dite të rëndomtë të fëmijëve që luftojnë për këtë grup terroristësh.

Më shumë »
Kamp veror falas online për fëmijë i organizuar nga "Google"

Kamp veror falas online për fëmijë i organizuar nga "Google"

A kishit dashur që fëmijët tuaj të marrin pjesë në kamp veror të organizuar nga Google, National Geographic, NASA dhe Akademia Kan?

Më shumë »
E mëparshme 123 E ardhshme