Tags: Biznes Faqe: 1 Nga 2

Pse "Microsoft" bleu "LinkedIn"-in?

Pse "Microsoft" bleu "LinkedIn"-in?

"Microsoft" sapo shpallën që do ta blejnë "LinkedIn", rrjetin social profesional, për 26,2 miliarda dollarë. Kjo është një ndër blerjeve më të mëdha teknologjike në histori.

Më shumë »
Inovatorët më të mirë të automjeteve për këtë vit

Inovatorët më të mirë të automjeteve për këtë vit

Shpresa dhe dëshira e madhe e çfarëdo kompanie start-up është të tërheqë investues të rinj.

Më shumë »
Receta e stërgjyshes i ka sjellë kësaj vajze miliona dollarë

Receta e stërgjyshes i ka sjellë kësaj vajze miliona dollarë

Mikaila Ulmer (11) nga SHBA-ja ka bërë pasuri me vlerë prej 11 miliona dollarëve, falë një limonate të rëndomtë.

Më shumë »
Uoren Bafet: "Secili budalla mund të udhëheqë një biznes të mirë"

Uoren Bafet: "Secili budalla mund të udhëheqë një biznes të mirë"

Drejtorët dhe menaxherët e mirë dhe të arsimuar janë sinonime për kompanitë e miliarderëve siç janë Stiv Xhobs, Mark Zakerberg ose Xhef Bezos. Por, një ndër njerëzit më të pasur në botë, Uoren Bafet, mendon që në vend se të investohet tek drejtori ose pronari, duhet të investohet në "biznes të cilin mund ta udhëheqë secili budalla", sepse investimi në kompani në bazë të liderëve të saj, ndonjëherë nuk është opsioni më i mirë.

Më shumë »
Xhon Rokfeler: "Personi që punon tërë ditën nuk ka kohë të bëjë para"

Xhon Rokfeler: "Personi që punon tërë ditën nuk ka kohë të bëjë para"

Vetë emri i Xhon Rokfeler është sinonim për pasuri dhe sukses. Ai ka krijuar pasurinë e tij duke filluar nga asgjëja, pastaj gjatë jetës gradualisht ka dhuruar një pjesë nga pasuria për qëllime humanitare.

Më shumë »
Si të bëheni sipërmarrës gjatë studimeve?

Si të bëheni sipërmarrës gjatë studimeve?

Shumë studentë duan të mësojnë se si të fitojnë të holla dhe aftësi shtesë të cilat do tju ndihmojnë të përparojnë në fushën e tyre. Atë që shumë studentë nuk e dinë është që të qenit sipërmarrës gjatë studimeve mund të ketë ndikim afatgjatë mbi zhvillimin personal. "Hack college" ofrojnë disa këshilla për këtë.

Më shumë »
Universiteti në Kaliforni do të investojë 250 miliona dollarë në startap-kompani

Universiteti në Kaliforni do të investojë 250 miliona dollarë në startap-kompani

Universiteti në Kaliforni njoftoi ndarje të mjeteve me vlerë prej 250 miliona dollarëve për investim në startap-kompani të cilat zhvillohen nga sistemi i universiteit. Fondi do të përqëndrohet tek studentët, profesorët dhe alumnit e 10 fakulteteve brenda universitetit, sidomos do të drejohen kah kompanitë në fushën e shkencave shoqërore, teknologjisë, energjetikës, agrikulturës dhe materialeve.

Më shumë »
Dy të tretat e miliardereve femra vijnë nga i njejti shtet

Dy të tretat e miliardereve femra vijnë nga i njejti shtet

Femrat kanë filluar të posedojnë pjesë sa më të mëdha të pasurisë botërore, sidomos në Kinë. Sipas institutit hulumtues "Hurun report", 8 prej 10 femrave më të pasura në botë janë nga Kina. Dy të tretat nga femrat miliardere poashtu vijnë nga Kina.

Më shumë »
Fakultete online për biznes

Fakultete online për biznes

Diploma nga biznesi mund të jetë investim i mirë. Kjo fushë mund të sigurojë karriera të ndryshme, si p.sh analiza e buxhetit, hulumtime në treg, analizë financiare etj. Kërkohen edhe njohuri nga matematika, kontabiliteti dhe statistika. Në vazhdim keni disa fakultete online për biznes.

Më shumë »
"Dell" bleu kompaninë "EMC" për 67 miliarda dollarë

"Dell" bleu kompaninë "EMC" për 67 miliarda dollarë

"Dell", prodhuesi i tretë më i madh i kompjuterëve personal, sëbashku me partnerët e tij bleu kompaninë për ruajtjen e të dhënave "EMC" për 67 miliarda dollarë duke bërë një ndër bizneset më të mira teknologjike të të gjitha kohërave.

Më shumë »
Rregulla kryesore të sjelljes në biznes nëpër botë

Rregulla kryesore të sjelljes në biznes nëpër botë

Askush nuk do të dëshironte të udhëtojë nëpër botë dhe të turpërohet, kështu që nëse keni vend pune me të cilin udhëtoni shumë, mundohuni ta mbani në mend etiketën që mbizotëron në rrethet e biznesit nëpër botë.

Më shumë »
Si të dukeni dhe të tingëlloni si një lider biznesi?

Si të dukeni dhe të tingëlloni si një lider biznesi?

Nëse jeni një lider ambicioz, pa dyshim keni lexuar shumë artikuj për aftësi lidershipi me të cilët më cilat mund të bëheni të suksesshëm. Këto truke janë të rëndësishme dhe të dobishme.

Më shumë »
Video nga Elon Masku në dokumentar të vitit 1999

Video nga Elon Masku në dokumentar të vitit 1999

Pas shitjes së kompanisë së tij Zip2 për 307 miliona dollarë në vitin 1999, Elon Mask fillon sfida të mëdha të suksesshme biznesi dhe bëhet njëri prej 75 njerëzve më me ndikim të shekullit 21.

Më shumë »
Aplikacionet e përkryera për sipërmarrësit

Aplikacionet e përkryera për sipërmarrësit

Sipërmarrësit janë ndër profesionistët më të zënë të kohës së sotme. Për të pasur sukses në biznes dhe të mos harrohet një detaj i rëndësishëm në punë, ndonjëherë përdoret ndihma e teknologjisë. Në këtë rast, flasim për aplikacionet pa të cilat sipërmarrësit nuk do të mundeshin të jenë aq efektiv.

Më shumë »
Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

mjvhbnj Refuzimi i bendit më të suksesshëm në histori nuk është një vendim i mençur. Poashtu edhe refuzimi i mundësisë për blerje të njërës prej shpikjeve më të rëndësishme në botë.

Më shumë »
Kartela kreative dhe inovative biznesi

Kartela kreative dhe inovative biznesi

Nuk duhet të posedoni një biznes për të pasur sukses. Nevojitet të jeni inovativ dhe kreativ. Shikoni disa prej biznes kartelave më kreative, të cilat janë reklamë e shkëlqyeshme për kompanitë.

Më shumë »
Sekreti i suksesit në 'Facebook'

Sekreti i suksesit në 'Facebook'

Si do të njihni brend të suksesshëm në Facebook?

Më shumë »
Dizajne të mrekullueshme të çantave

Dizajne të mrekullueshme të çantave

Kur shitet një prodhim, dizajni është pjesa më e rëndësishme e strategjisë suaj të marketingut. Megjithatë, është me rëndësi që shfrytëzuesit ta mbajnë në mend përvojën e blerjes. Një mënyrë për ta arritur këtë është me dizajnet briliante të çantave.

Më shumë »
Ka hequr dorë nga shkolla në moshën 13-vjeçare - sot një biznismen i suksesshëm 18-vjeçar

Ka hequr dorë nga shkolla në moshën 13-vjeçare - sot një biznismen i suksesshëm 18-vjeçar

18 vjeçari Haris Asllam mund të jetë shembull i mirë për të rinjtë. 5 vjet më parë ai ka hequr dorë nga shkolla për t'i ndihmuar babait të tij në biznesin familjar, gjegjësisht tregtinë me mall, ndërsa sot garon për vendin drejtor ekzekutiv në "Nisa retail".

Më shumë »
E mëparshme 12 E ardhshme