Tags: Bashkimi Evropian Faqe: 1 Nga 1

Cili është shteti më inovativ në Evropë?

Cili është shteti më inovativ në Evropë?

Sipas edicionit të fundit të rangimit të Komisionit evropian, Suedia ende mban titullën e shtetit më inovativ në Evropë.

Më shumë »
Si do të duket pushimi i britanikëve në BE pas "Brexit"?

Si do të duket pushimi i britanikëve në BE pas "Brexit"?

Nëse ekziston një mënyrë se si britanikët lidhen me Evropën, ajo është periudha kur i bëjnë gati valixhet dhe shkojnë në pushim. Por, si do të duket pushimi i tyre pas "Brexit"?

Më shumë »
Në Finlandë u shpall peticion për referendum për dalje nga Bashkimi Evropian

Në Finlandë u shpall peticion për referendum për dalje nga Bashkimi Evropian

Në Finlandë u shpall peticion për mbajtjen e referendumit për vendin e shtetit në Bashkimin Evropian, njëlloj si referendumi i Britanisë së Madhe javën e kaluar.

Më shumë »
"Ju lutem mos shkoni!" - Gjermania para referendumit britanik për shkëputje nga BE

"Ju lutem mos shkoni!" - Gjermania para referendumit britanik për shkëputje nga BE

Revista më e shitur në Gjermani të shtunën luste britanikët të mbetet në Bashkimin Evropian me një edicion special të shpallur më pak se dy javë para referendumit në Britaninë e Madhe.

Më shumë »
Gjermania ua anulon joshtetasve ndihmën sociale dhe ndihmën për njerëzit e papunë

Gjermania ua anulon joshtetasve ndihmën sociale dhe ndihmën për njerëzit e papunë

Gjermania përgatit ligj me të cilin shtetasve të Bashkimit Evropian do tju vështirësohet qasja ndaj ndihmës sociale dhe ndihmës për njerëz të papunë në Gjermani, shpallin mediat gjermane.

Më shumë »
Papunësia në Eurozonë e zvogëluar për 10% - cili shtet ka më së paku njerëz të papunë?

Papunësia në Eurozonë e zvogëluar për 10% - cili shtet ka më së paku njerëz të papunë?

Përqindja e papunësisë në Eurozonë në shkurt ka qenë më e ulët që nga gushti i vitit 2011. Kjo është tregues i përmirësimit ekonomik të shteteve evropiane, sipas Agjensionit për statistikë të Bashkimit Evropian , "Eurostat".

Më shumë »
Çdo qytetar i Eurozonës do të mund të fitonte 1.300 euro

Çdo qytetar i Eurozonës do të mund të fitonte 1.300 euro

Sipas analizës në "Nordea", bankë me seli në Stokholm e cila punon në rajonin nordik dhe baltik, Banka qendrore evropiane mund ti lejojë vetes një humbje prej 444 miliarda eurove, që i përgjigjet një pagese prej 1,300 eurove për secilin qytetar të eurozonës.

Më shumë »
Rregulla evropiane: dënime gjer më 3.000 euro për zierje ilegale të rakisë

Rregulla evropiane: dënime gjer më 3.000 euro për zierje ilegale të rakisë

Rakia është pjesë përbërës e kulturave ballkanike, duke përfshirë edhe atë bullgare. Edhepse në Bullgari rakia pihet nga shekulli i 13 ose 14, pak para hyrjes së Bullgarisë në Bashkimin Evropian, është paraqitur frika që askush nuk do të mund të ziejë raki, as ta shërbejë nëpër dasma. Dyshimet ishin deri diku të arsyetuara, sepse banorët e Bullgarisë kanë filluar të paguajnë tatim të alkoolit në vlerë prej së paku 550 eurove për njëqind litra, sipas urdhërit të BE-së.

Më shumë »
Kryeministri holandez parashikon - "BE-ja mund të fundoset sikur Perandoria Romake"

Kryeministri holandez parashikon - "BE-ja mund të fundoset sikur Perandoria Romake"

Evropës i kanoset rreziku të shpërnahet si Perandoria Romake, për shkak të pasojave nga kriza e migracionit, thotë kryeministri holandez Mark Rute, shteti i të cilit në janar ndërmorri kryesinë e Bashkimit Evropian.

Më shumë »
Pagat minimale nëpër Evropë

Pagat minimale nëpër Evropë

"Eurostat" ka përdorur të dhënat zyrtare mbi pagën minimale para zbritjes së tatimeve dhe kontributet e tjera.

Më shumë »
Gjuhën angleze e flasin shumë më pak evropianë ngaqë mendojmë

Gjuhën angleze e flasin shumë më pak evropianë ngaqë mendojmë

Gjuha angleze është ndër gjuhët e huaja më të folura në botë, por vetëm një përqindje e vogël e popullsisë e flet këtë gjuhë rrjedhshëm. Evropianët sigurisht gjenden në atë përqindje.

Më shumë »
Kontrolloni a e ngadalëson provajderi juaj qëllimisht shpejtësinë e internetit

Kontrolloni a e ngadalëson provajderi juaj qëllimisht shpejtësinë e internetit

Tre organizata të njohura amerikane,"Demand progress“, „Fight for the future“ dhe „Free press action fund“ që luftojnë për internet të lirë në faqen e tyre oficiale shpallën testin për kontroll të internetit. Bëhet fjalë për testin e quajtur „Internet health test“që e mat shpejtësinë e rrjetit të internetit në çfarëdo vendi.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme