Tags: Arsim Faqe: 1 Nga 3

Revizioni në Universitetin Shtetëror të Tetovës: Mësimdhënës pa thirrje shkencore, objekte të paligjshme

Revizioni në Universitetin Shtetëror të Tetovës: Mësimdhënës pa thirrje shkencore, objekte të paligjshme

Universiteti përballet me mungesë të kuadrit, një pjesë e punësimeve nuk kanë qenë në përputhje me rregulloret e brendshme, e poashtu problematik ka qenë edhe menaxhimi i një pjese të parave që janë fituar nga aktivitetet për vetëfinancim

Më shumë »
Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Pse librat si "Game of Thrones" janë të rrezikshëm për fëmijët?

Arsimtari Grejam Vajting nga shkolla private Akorn në Nilsvort, ka kërkuar nga nxënësit e tij të mos i lexojnë librat si "Game of Thrones", duke thënë që ato mund ta dëmtojnë "trurin ndjeshëm të nënvetëdijes", ndërsa të njejtën e rekomandon edhe për "Lord of the rings", "The hunger games" dhe "Harry Potter" sepse shkaktojnë "sjellje të vështirë tek fëmijët"

Më shumë »
Skandal në Kroaci: nga fëmijët kërkohet të tregojnë se cila vajzë është "e shëmtuar"

Skandal në Kroaci: nga fëmijët kërkohet të tregojnë se cila vajzë është "e shëmtuar"

Një sërë reagimes u shfaqën nëpër rrjetet sociale në lidhje me përmbajtjen e një libri mësimor nga gjuha angleze për klasën e dytë, i miratuar nga Ministria e arsimit, shkencës dhe sportit në Kroaci. Në njërën nga detyrat e shtëpisë kërkohet që nxënësit ti njohin dallimet ndërmjet këtyre dy vajzave.

Më shumë »
Çfarë arsimi kanë miliarderët?

Çfarë arsimi kanë miliarderët?

Klubi i miliarderëve vazhdon të rritet. Lista e tyre për vitin 2015 nga "Forbes" përfshin 1.826 emra. Në vitin 2014 ishin 1.645 miliarderë në botë. Çfarë arsimi kanë ata?

Më shumë »
Mënyrë e thjeshtë se si nxënësit japonez mësojnë shumëzimin

Mënyrë e thjeshtë se si nxënësit japonez mësojnë shumëzimin

Fëmijët në Japoni mësojnë shumëzim shumë më ndryshe nga fëmijët në Perëndim. Pa stresin e të mbajturit mend të tabelës së shumëzimit, kjo metodë kërkon nga fëmijët t'i numërojnë vijat dhe pikat.

Më shumë »
Vajza 14-vjeçare e cila po zhvillon arsimin në Afganistan

Vajza 14-vjeçare e cila po zhvillon arsimin në Afganistan

Lufta vazhdon në disa pjesë të Afganistanit, ndërsa betejat ndërmjet fuqive të qeverisë dhe Talibanëve lënë me miliona njerëz pa ujë dhe pa arsim.

Më shumë »
Çfarë duhet të dijë çdo kush nga matematika?

Çfarë duhet të dijë çdo kush nga matematika?

Toni Milun është një profesor i veçantë i matematikës, kohës së fundit ai me aktivitetet e veta ka për qëllim t'ju tregojë nxënësve që matematika nuk është lëndë e vështirë dhe e bezdisshme shkollore, si dhe faktin që ajo përdoret në jetën e përditshme.

Më shumë »
Diplomat më të mira master për fitime të larta financiare

Diplomat më të mira master për fitime të larta financiare

Mënyra më e mirë për të siguruar fitim të lartë janë studimet pasdiplomike. Studimet e tilla janë të vështira dhe të shtrenjta, por zakonisht ia vlen.

Më shumë »
Programimi do të mësohet nga shkolla fillore në Australi

Programimi do të mësohet nga shkolla fillore në Australi

Plani i ri mësimor nga teknologjitë digjitale që u miratua nga të gjithë ministrat e arsimit në Australi javën e kaluar, përfshin programim në vend të historisë dhe gjeografisë.

Më shumë »
Universiteti në Kopenhagen kërkon arsim falas për migrantët sirian

Universiteti në Kopenhagen kërkon arsim falas për migrantët sirian

Universiteti i Danimarkës në Kopenhagen nga qeveria kërkon të fillojë proces gjyqësor me të cilin do tju mundësohet migrantëve falas të studjojnë në Universitet.

Më shumë »
Në mesatare, 39% e studentëve në botë punojnë gjatë studimeve

Në mesatare, 39% e studentëve në botë punojnë gjatë studimeve

Kombinimi i punës dhe studimeve duket perfekt, por paraqet sfidë për të gjithë studentët-punëtorë që kanë vendosur të provojnë diçka në të dy fushat. Shumë qeveri nxisin një zgjidhje të tillë, mësimin dhe punën njëkohësisht, sidomos kur bëhet fjalë për studentë në fushën e arsimit.

Më shumë »
Si të mësoni ndonjë gjë në internet?

Si të mësoni ndonjë gjë në internet?

Disa prej nesh mësojnë më mirë në klasë, por disa nuk janë në këtë kategori

Më shumë »
Kamp veror falas online për fëmijë i organizuar nga "Google"

Kamp veror falas online për fëmijë i organizuar nga "Google"

A kishit dashur që fëmijët tuaj të marrin pjesë në kamp veror të organizuar nga Google, National Geographic, NASA dhe Akademia Kan?

Më shumë »
Përfitimet e mëdha të bilingualizmit

Përfitimet e mëdha të bilingualizmit

Bilignvualizmi, dmth aftësis për të folur më shumë se një gjuhë dhe është një fenomen gjuhësor.

Më shumë »
Universiteti i Kembrixhit do të ketë profesor nga kockat Lego

Universiteti i Kembrixhit do të ketë profesor nga kockat Lego

Universiteti në Kembrixh shpalli që do të punësojë profesor nga kockat Lego i cili do të punojë si pjesë e Fakultetit të arsimit.

Më shumë »
Dëshmi që ende ekzistojnë profesorët e jashtëzakonshëm!

Dëshmi që ende ekzistojnë profesorët e jashtëzakonshëm!

Profesori Sidnej Engelberg nga Universiteti Hibru në Sidnej është i jashtëzakonshëm. Fotografia ku ai mban një foshnjë dhe ligjëron e kaploi internetin, ndërsa ngjarja për të është e mrekullueshme.

Më shumë »
Metodë e cila ka potencial ta ndryshojë arsimin

Metodë e cila ka potencial ta ndryshojë arsimin

Kelli Staret nga Krosfit, në bashkëpunim me Donors çuz, shpresojnë që do të bëjnë revolucion në shkollë. Bëhet fjalë për stil të ri i cili është më i mirë për shëndetin dhe përqëndrimin e nxënësve. Stili do të implementohet në një shkollë fillore në Kaliforni, SHBA.

Më shumë »
Pse ne nuk kemi profesorë të tillë?

Pse ne nuk kemi profesorë të tillë?

Ankoheni për profesorët tuaj të mëparshëm ose të tanishëm? Kuptohet! Të gjithë e bëjnë këtë ndonjëherë. Por, duhet ta pranoni që profesorët vërtet kanë punën e vështirë.

Më shumë »
Një arsimtar bën kryevepra në dërrasë të zezë për t'i inspiruar nxënësit

Një arsimtar bën kryevepra në dërrasë të zezë për t'i inspiruar nxënësit

Një arsimtar i artit figurativ në shkollë fillore në Uajoming na tregon se si arsimtarët mund të inspirojnë kreativitet tek nxënësit e tyre. Një shfrytëzues i Redit ka ndarë fotografi ku shfaqen vizatimet e këtij arsimtari i cili ju tregon se sa shumë mund të arrihet me mjetet më të thjeshta.

Më shumë »
Nxënësja më e vjetër në botë

Nxënësja më e vjetër në botë

Prisilla Sitinei është 90-vjeçare dhe nga Kenia. Por, ajo shkon në shkollë.

Më shumë »
E mëparshme 123 E ardhshme