Tags: Amsterdam Faqe: 1 Nga 1

I gjenden 350,000 euro të fshehur në makinën e larjes

I gjenden 350,000 euro të fshehur në makinën e larjes

Policia holandeze ka arrestuar sot një të ri, i cili dyshohet për pastrim parash

Më shumë »
Muzeu Van Gogh në Amsterdam impresionon me labirinthin e tij të lulediellit

Muzeu Van Gogh në Amsterdam impresionon me labirinthin e tij të lulediellit

Labirinthi prej 125.000 të lulediellit u krijua në nder të hapjes së një hyrje të re nga Muzeu Van Gogh.

Më shumë »
Në Amsterdam u hap shitorja e parë për ekstaza

Në Amsterdam u hap shitorja e parë për ekstaza

Holandezët liberal që moti kaluan rrugën deri tek legalizimi i marihuanës, dhe të njejtën po mundohen ta bëjnë edhe me diçka më serioze - MDMA dhe tabletat më të njohura - ekstaza.

Më shumë »
Përveç në Maqedoni, edhe studentët në Amsterdam e okupuan universitetin

Përveç në Maqedoni, edhe studentët në Amsterdam e okupuan universitetin

Okupimi i Universitetit të Amsterdamit zgjat 10 ditë deri më tani. Universiteti paditi studentët që okupuan ndërtesën, duke kërkuar 100.000 euro për person në ditë nëse refuzojnë të largohen. Gjyqi votoi në favor të unviersitetit, por dënimi u zvogëlua në vetëm 1.000 euro në ditë. Studentët u përgjigjën kësaj me shitje të një shkalle Këshillitë të punëtorëve në Amsterdam për 1.000 euro. Unioni studentor poashtu pranoi të paguajë për shpenzimet legale të studentëve. Policia ka intervenuar minimalisht. Programi me ligjërata alternative dhe punëtori vazhdon ende, ndërsa okupimi bëhet më i fuqishëm. Në fakultet flejnë mbi 100 studentë dhe nuk refuzojnë të largohen derisa të plotësohen kërkesat e tyre. Me qindra profesorë nënshkruajtën peticion për mbështetje të studentëve dhe okupimit. Lajmet në televizionet kombëtare transmetojnë çdo gjë në lidhje me okupimin. Studentët e Universitetit të Amsterdamit janë kundër planit me të cilin arsimi do të udhëhiqet sipas profitit. Zvogëlimi i mjeteve financiare për shkencat shoqërore dhe qëllimi që arsimi të bëhet luks duhet të ndalohen.

Më shumë »
Skena nga rrugët e Amsterdamit në vitet 1900 dhe 1930

Skena nga rrugët e Amsterdamit në vitet 1900 dhe 1930

Fotografi të bukura bardh e zi që e kapin shpirtin e së kaluarës në Amsterdam.

Më shumë »
Hoteli më i jashtëzakonshëm në botë

Hoteli më i jashtëzakonshëm në botë

Deri më tani sigurisht keni parë shumë hotele të çuditshme, ndoshta dhe keni qëndruar në ndonjë prej tyre. Ky është hoteli më i çuditshëm për ne.

Më shumë »
A i keni ditur këto për Amsterdamin?

A i keni ditur këto për Amsterdamin?

Në Amsterdam jetojne 178 nacionalitete te ndryshme.

Më shumë »
E mëparshme 1 E ardhshme