Teknologji Faqe: 6 nga 41

Kujdes nga mashtrimet që po qarkullojnë në Viber

Kujdes nga mashtrimet që po qarkullojnë në Viber

Një prej aplikacioneve mobile më të popullarizuara në vitet e fundit, Viber, shpesh ka problemin e sigurisë.

Më shumë »
Kinezët ndërtuan një mrekulli të autobusit

Kinezët ndërtuan një mrekulli të autobusit

Inxhinierët më në fund përfunduan të ashtuquajturin "Transit Elevated Bus" të KInës, autobusi i madh i cili automjeteve u mundëson të kalojnë nën të.

Më shumë »
"Streaming" ilegal u bë forma dominante e piraterisë në internet

"Streaming" ilegal u bë forma dominante e piraterisë në internet

Pirateria online në internet nga shkarkimet ilegale u shndërrua në "streaming" ilegal, gjegjësisht uebfaqe që sigurojnë qasje ndaj përmbajtjeve filmike dhe televizive, thotë hulumtimi më i ri për ndjekjen e piraterisë, i zbatuar nga kompania "Muso".

Më shumë »
U zbulua një karakteristikë e re e iPhone 7

U zbulua një karakteristikë e re e iPhone 7

Telefoni më i ri nga "Apple", iPhone 7 bëhet një pajisje më interesante sesa që pritej.

Më shumë »
Qyteti Moskës zbuloi një aplikacion të ri që do të zëvendësojë Pokemon Go

Qyteti Moskës zbuloi një aplikacion të ri që do të zëvendësojë Pokemon Go

Autoritetet e qytetit në Moskë kanë filluar promovimin e aplikimit që funksionon në një mënyrë të ngjashme si loja e njohur tashmë "Pokemon Go.

Më shumë »
Fluturimi i aeroplanit solar - a fituan lëndët djegëse?

Fluturimi i aeroplanit solar - a fituan lëndët djegëse?

Fluturimi i kompletuar i "Solar impuls 2" ka qenë atraksion, por asgjë më tepër se kaq, shkruan "Deutsche Welle". Dy pilotë zviceran, Bernar Pikar dhe Andre Borshberg kanë arritur ta realizojnë ëndrrën e tyre - të fluturojnë me aeroplan i cili punon me energji diellore.

Më shumë »
"Facebook" ju mundëson t'i rikujtoni çastet më të bukura të ditëlindjes suaj

"Facebook" ju mundëson t'i rikujtoni çastet më të bukura të ditëlindjes suaj

"Facebook"-u u mundëson përdoruesve të vet një opsion të ri i cili ua rikujton ditëlindjet.

Më shumë »
Zgjidhje për vozitjen e shpejtë

Zgjidhje për vozitjen e shpejtë

Në Spanjë ka më shumë lloje ndërsa në Sllovaki gjetën idenë e re efektive - kalimi 3D për këmbësorë.

Më shumë »
Microsoft Excel truke që do t'ju kursejë kohë dhe do të impresionojë shefin tuaj

Microsoft Excel truke që do t'ju kursejë kohë dhe do të impresionojë shefin tuaj

Videoja ju tregon një mënyrë të thjeshtë për të shfaqur informacion në Microsoft Excel.

Më shumë »
Pse iPhone ju lejon ta shtyni alarmin për vetëm 9 minuta?

Pse iPhone ju lejon ta shtyni alarmin për vetëm 9 minuta?

Çdo mëngjes kur cingëron alarmi, na duhen edhe pesë minuta gjumë - por telefonat iPhone lejojnë ta shtyni alarmin vetëm për nëntë minuta. Pse pikërisht ashtu?

Më shumë »
Truke të thjeshta për përdorim më efektiv të "Facebook"-ut

Truke të thjeshta për përdorim më efektiv të "Facebook"-ut

"Facebook" është vend ku shumica prej nesh e kalojnë kohën e lirë. Por, edhe ky rrjet social mund të përdoret në mënyrë efektive.

Më shumë »
Si t'a ndalojmë "facebook-un" që mos të na dërgojë sugjerime për miq?

Si t'a ndalojmë "facebook-un" që mos të na dërgojë sugjerime për miq?

Facebook është një platformë e cila na ndihmon të lidhemi dhe të komunikojnë me të njohurit tanë, miqtë dhe familjen.

Më shumë »
Shpikje gjeniale ballkanike - asnjë shtet nuk ka diçka të tillë në plazh

Shpikje gjeniale ballkanike - asnjë shtet nuk ka diçka të tillë në plazh

Për punën e dushit përdorin burime ripërtrirëse të energjisë me konstruksion të përsosur. Në dush mund të instalohen edhe dëgjuese. Dushet e mençur nga Osijeku do ta pushtojnë sezonin veror në Detin Adriatik.

Më shumë »
Pse tastierat në kalkulator dhe celularë janë të vendosur mbrapsht?

Pse tastierat në kalkulator dhe celularë janë të vendosur mbrapsht?

Shumica e njerëzve nuk e kanë vënë re dallime të mëdha në mes tastierave të telefonit celular dhe kalkulatorit apo tastierës së kompjuterit.

Më shumë »
A do të duket kështu ardhmëria?

A do të duket kështu ardhmëria?

Suksesi i madh i lojës "Pokemon Go" nxiti shumë fansa të pyesin se a është kjo lojë vetëm një trend që kalon ose diçka më tepër - si fillim i integracionit të gjerë të realitetit vizual në jetën tonë të përditshme.

Më shumë »
Bëje vetë: Mbushës telefoni pa kabell

Bëje vetë: Mbushës telefoni pa kabell

Kjo zgjidhje elegante është e mrekullueshme dhe zvogëlon nevojën për zvarritje të kabllove në telefonin tuaj.

Më shumë »
A jeni duke mbushur telefonin në mënyrë të gabuar?

A jeni duke mbushur telefonin në mënyrë të gabuar?

Bateritë e telefonave të mençur ndonjëherë mezi e durojnë tërë ditën. Por, nuk bëhet fjalë për teknologji të keqe, por për ndikim tonë sepse ndoshta tërë kohën po mbushim telefonat në mënyrën e gabuar.

Më shumë »
Drone misterioze fluturojnë në rrugët e Londrës

Drone misterioze fluturojnë në rrugët e Londrës

Shih pamjet e pabesueshme të dronit, i cili fluturon përmes tunelit "Crossrail" në Londër.

Më shumë »
Të dhënat janë pasuria e re

Të dhënat janë pasuria e re

Fusha e inteligjencës artificiale zhvillohet shpejt falë kompanive si Google, Facebook ose Microsoft, të cilat përdorin teknika të lidhura me inteligjencën artificiale për ti trajnuar kompjuterët ti njohin objektet e fotografive dhe ta kuptojnë gjuhën njerëzore. Por, këto kompani janë të afta ti trajnojnë kompjuterët të zbatojnë detyra të vështira sepse kanë sasi të mëdha të të dhënave.

Më shumë »