Teknologji Faqe: 5 nga 41

Pas 11 viteve Irani bëhet me internet më të shpejtë

Pas 11 viteve Irani bëhet me internet më të shpejtë

Irani ka bërë një bujë të madhe me krijimin e rrjetit kombëtar të të dhënave në internet në vitin 2005, pas 11 vjetësh në fund është gati.

Më shumë »
Belgjikasit gjetën lojë më interesante se "Pokemon Go"

Belgjikasit gjetën lojë më interesante se "Pokemon Go"

Avelin Gregoar, arsimtar në shkollë fillore në Belgjikë krijoi një lojë online e cila u mundëson njerëzve të "gjuajnë" libra në vend të monstave nga "Pokemon Go". Loja inovative është e disponueshme në një grup në "Facebook", i quajtur "Chasseurs de livres", që do të thotë "Gjuetarët e librave". Për momentin janë rreth 40.000 përdorues.

Më shumë »
Oktoboti është roboti i parë me trup të butë

Oktoboti është roboti i parë me trup të butë

Në botën e robotikës ishte pothuaje e pamundur të krijohet makinë pa elemente të forta, që do të thotë se një robot i tillë nuk do të mund të kalojë në hapësira të ngushta.

Më shumë »
Si është dukur faqja e parë e internetit?

Si është dukur faqja e parë e internetit?

Më 23 gusht u shënuan 25 vjet nga faqja e parë e internetit e cila ka qenë në disponim për publikun. Uebfaqja ka qenë e përbërë prej disa faqeve me tekst, disa linqe dhe ka përshkruar vizionin e World Wide Web.

Më shumë »
Bëni 'replikë' për shpirtërat misterioz të Tesla-s

Bëni 'replikë' për shpirtërat misterioz të Tesla-s

Video e mëposhtme ju tregon mënyrat që ju mund të krijoni një kopje misterioze në radion e Nikola Tesla-s që e ka krijuar gati njëqind vjet më parë.

Më shumë »
Unazë me të cilën mund të bëni pagesa bankare

Unazë me të cilën mund të bëni pagesa bankare

Unaza me të cilën mund të kryhet pagesë bankare viza nuk është vetëm ekskluzive për sportistët e Lojërave Olimpike në Rio. Tani, secili mund ta porosisë unazën "NFC" e cila u mundëson që me një prekje të paguani shumë llogari në shitore të ndryshme pa nxjerrë telefonin ose kartelën tuaj.

Më shumë »
Për çfarë shërben mjeti i rri "Google Photos"

Për çfarë shërben mjeti i rri "Google Photos"

Video e shkurtër na kujton kohën kur kapja dhe organizimi i imazheve ishte shumë më e thjeshtë.

Më shumë »
Në Gjermani po ndërtohet kompleksi më i madh i shtëpive pasive

Në Gjermani po ndërtohet kompleksi më i madh i shtëpive pasive

Kompleksi Hajdelberg Villixh është dizajnuar nga Frey Architekten, zyre për arkitekturë të qëndrueshme dhe do të përdorë energji solare, do të përbëhet nga 162 njësi, dhe do të ketë karakteristika tjera të qëndrueshme si p.sh oborret vertikale.

Më shumë »
Tatuazh e zgjuar që e kontrollon telefonin tuaj

Tatuazh e zgjuar që e kontrollon telefonin tuaj

Tatuazhi rregullohet lehtë si një e përkohshme, ngjitet në lëkurë me një leckë të lagur, duke tërhequr letrën, dhe ju më pas mund të hiqni.

Më shumë »
Skocia prodhoi më tepër energji elektrike sesa që i nevojitet

Skocia prodhoi më tepër energji elektrike sesa që i nevojitet

Për herë të parë në histori gjeneratorët e erës prodhuan më tepër energji nga energjia e nevojshme në Skoci në një ditë.

Më shumë »
Videolojë eksperimentale e cila i shndërron lojtarët në shkrimtarë dhe poetë

Videolojë eksperimentale e cila i shndërron lojtarët në shkrimtarë dhe poetë

Një grup "poetësh" ndër programuesit krijouan një videolojë e cila nuk ua harxhon kohën kot, dhe i nxit aftësitë tuaja kreative. Bëhet fjalë për lojën Elegji të botës së vdekur nga studioja për zhvillim të videolojërave në Boston, Dixhoban (Dejobaan).

Më shumë »
Sipërmarrësit më kreativ të vitit 2016

Sipërmarrësit më kreativ të vitit 2016

Sipërmarrësia është fuqi lëvizëse në tregun e lirë të kapitalizmit. Interesi i madh në inovacionet e biznesit po shndërrohet në garë për armë inovative.

Më shumë »
Opsioni nga "VIber" për të cilin me siguri nuk e keni ditur?

Opsioni nga "VIber" për të cilin me siguri nuk e keni ditur?

"Viber" është një nga aplikacionet më të njohura, pasi që atë e përdorin qindra miliona njerëz.

Më shumë »
Teknologjitë më të mira inovative të vitit 2016

Teknologjitë më të mira inovative të vitit 2016

Forumi ekonomik botëror sëbashku me "Scientific America" bashkuan forcat dhe përpiluar listë të 10 teknologjive më të mira inovative të këtij viti.

Më shumë »
Vendi i parë që ka ndaluar Pokemon Go

Vendi i parë që ka ndaluar Pokemon Go

"Kapja" e Pokemon në Iran është një mision i pamundur, duke pasur parasysh se ky është vendi i parë që ka ndaluar këtë lojë.

Më shumë »
Teleteksti po rikthehet

Teleteksti po rikthehet

Një grup i nostalgjikëve sërish rikthyen shërbimin e njohur televiziv, teletekstin, duke shpallur atë në një version të përpunuar.

Më shumë »
Dëgjuese me teknologji të lartë të cilat përmirësojnë rezultatet e sportistëve

Dëgjuese me teknologji të lartë të cilat përmirësojnë rezultatet e sportistëve

Garat elite shpesh janë pyetje e milisekondave. Ndoshta kjo është arsyeja se pse disa prej garuesve të ekipit të SHBA-ve kanë përparësi konkurrente në Lojërat Olimpike në Rio de Zhaneiro me ndihmën e një palë dëgjueseve me teknologji të lartë.

Më shumë »
Si automjeti autonom "Tesla" ka shpëtuar jetën?

Si automjeti autonom "Tesla" ka shpëtuar jetën?

të gjithë ishim të surprizuar në mënyrë të pakëndshme pas vdekjes së pronarit të "Tesla" makinës autonome, por tani vijnë lajme të mira lidhur me këtë automjet të zgjuar.

Më shumë »
Shtëpi solare në Suedi të cilat prodhojnë aq energji sa harxhojnë

Shtëpi solare në Suedi të cilat prodhojnë aq energji sa harxhojnë

Llogaritë e mëdha për energji elektrike janë një gjë e së kaluarës për banorët e kompleksit "Power to the people" në Suedi

Më shumë »
Pse shkronjat e tastierës nuk vendosen sipas rendit alfabetik?

Pse shkronjat e tastierës nuk vendosen sipas rendit alfabetik?

Për sisa gjëra që ne përdorim çdo ditë nuk e kemi pyetur veten se pse ata në të vërtetë ekzistojnë në formën në të cilën ne i përdorim.

Më shumë »