Teknologji Faqe: 39 nga 41

Sa kohë kaloni në rrjetet sociale?

Sa kohë kaloni në rrjetet sociale?

Një hulumtim i ri tregon që studentët në perëndim kalojnë 6 orë në rrjetet sociale, duke shikuar video në YouTube ose duke dërguar mesazhe shoqërisë. Sa kohë kaloni ju?

Më shumë »
Ju mungon facebooku i vjetër?

Ju mungon facebooku i vjetër?

A ju mungon facebooku I vjetër ?Ai pa foton e ndëruar dhe ai pa titujt e mërzitshëm?

Më shumë »
Samsung prezanton Galaxy S5 LTE-A

Samsung prezanton Galaxy S5 LTE-A

Lidhja LTE-A është tashmë në dispozicion në shumë shtetet të ndryshme të botës.

Më shumë »
Tani edhe skype 5.1 për iPhone!

Tani edhe skype 5.1 për iPhone!

Microsoft prezantoi sot një version të ri të Skype për iPhone

Më shumë »
Së shpejti arrin edhe teknologjia 5G

Së shpejti arrin edhe teknologjia 5G

BE dhe Koreja e Jugut, do të krijojnë teknologjinë 5G

Më shumë »
Iphone 6 do te vij në treg me ekran safari mahnitës

Iphone 6 do te vij në treg me ekran safari mahnitës

Apple do të përdorë materialin e safirit për ndërtimin e ekraneve të iPhone 6.

Më shumë »
Si ta kontrolloni Facebook-un pa e hapur profilin në Facebook?

Si ta kontrolloni Facebook-un pa e hapur profilin në Facebook?

Situata është kështu dëshironi të shihni se çfarë po ndodh në jetën e disa shokëve tuaj, por nuk dëshironi ta hapni rrjetin social për shkak të të gjitha kërkesave për lojëra dhe shpallje prej njerëzve që nuk i keni parë me vite. Mos u brengosni, ka mënyra me të cilat mund ta kontrolloni, por pa e hapur profilin në Facebook.

Më shumë »
Smartphone i ri nga Lenovo vjen në treg

Smartphone i ri nga Lenovo vjen në treg

Lenovo do të hedhë së shpejti në treg telefonin inteligjent Lenovo K920.

Më shumë »
Aplikacione për të ndjekur Kampionatin Botëror në futboll

Aplikacione për të ndjekur Kampionatin Botëror në futboll

Kampionati botëror në futboll është pothuajse këtu! Më në fund, ndeshja e parë do të luhet të enjten, dhe do të jetë mes Kroacisë dhe Brazilit. Gjatë katër javëve të ardhshme, do të luhen ndeshje të tjera në 1 qytete. Çdo pjesë e kampionatit do të jetë vështirë të ndiqet. Për fat, ekzistojnë aplikacione që mund të na ndihmojnë ti ndjekim të gjitha ngjarjet.

Më shumë »
Themeluesit e internetit

Themeluesit e internetit

Interneti ka ndikim të madh mbi shoqërinë. Ai e ndryshon mënyrën në të cilën komunikojmë, blejmë dhe punojmë. Glow New Media pyet A do të ekzistonte interneti siç e njohim sot, po të mos ishin këta individë? Lista e themeluesve të internetit i përfshin edhe Bill Gejts, Stiv Xhobs dhe Xhimi Uajts, por këtu janë dhe Bob Kan, Vint Serf dhe Tim Bërnërs-Li.

Më shumë »
Aplikacione që do ta lehtësojnë udhëtimin tuaj të ardhshëm

Aplikacione që do ta lehtësojnë udhëtimin tuaj të ardhshëm

Ka aq shumë aplikacione për të udhëtuar aq sa ka edhe turistë. Megjithatë, secili prej tyre ofron rekomandime dhe ideja në mënyra të ndryshme. Këto pesë aplikacione janë të domosdoshme për avanturën tuaj të ardhshme.

Më shumë »
Një tinejxher krijon një këpucë që gjeneron energji elektrike

Një tinejxher krijon një këpucë që gjeneron energji elektrike

Një tinejxher krijon një këpucë që gjeneron energji elektrike

Më shumë »
Algoritmet që dominojnë botën

Algoritmet që dominojnë botën

Domethënia e madhe e algoritmeve në përditshmërinë tonë nuk mund të mjaftojë. Ato përdoren pothuajse kudo, edhepse ne nuk jemi të vetëdijshëm për këtë. Disa algoritme e formësojnë dhe kontrollojnë botën tonë më shumë se të tjerat. Këto janë më të rëndësishmet.

Më shumë »
Cili është dallimi mes Mackintosh-it dhe kompjuterit personal?

Cili është dallimi mes Mackintosh-it dhe kompjuterit personal?

Mackintosh ose kompjuter personal? Gjatë dekadës së kaluar, ky u bë një vendim i shpeshtë në shtëpitë rreth botës. Secili zgjedh anën e preferuar, por cili është dallimi mes Mackintosh-it dhe kompjuterit personal?

Më shumë »
A u zgjodh më në fund misteri më i madh i internetit?

A u zgjodh më në fund misteri më i madh i internetit?

Kur gjatë një viti në një kanal të Youtube janë shpallur 78 mijë video të përbëra prej formave dhe tingujve që zgjasin 11 sekonda, atëherë sigurt që bëhet fjalë për një mister.

Më shumë »
Zbuloni cilët janë shokët tuaj të vërtetë në Facebook

Zbuloni cilët janë shokët tuaj të vërtetë në Facebook

Kaspersky Lab sapo prezantoi një aplikacion pa pagesë për Facebook, me të cilin shfrytëzuesve ju mundësohet vlerësimi i domethënies së vërtetë të shoqërisë së tyre. Aplikacioni quhet Friend or foe, dhe tregon edhe çfarë të tjerët mendojnë për ju. Tingëllon tërheqëse?

Më shumë »
Iluzionet më të mira optike për vitin 2014

Iluzionet më të mira optike për vitin 2014

Çdo vit, NCS (Neural correlate society) mban garë për ekspertët e perceptimit dhe iluzioneve vizuale. 10 pjesëmarrësit më të mirë zgjidhen nga një juri, përderisa tre më të mirët zgjidhen në një ngjarje ndërkombëtare.

Më shumë »
Shndërroni celularin tuaj në mikroskop

Shndërroni celularin tuaj në mikroskop

Vetëm se u mësuam ti përdorim celularët për shumë gjëra, por asnjëherë nuk do të paramendonim se ata mund të shërbejnë edhe si mikroskop. Nevojiten disa pjesë të lira që ndoshta i keni në shtëpi për të arritur një zmadhim më të madh të fotografisë nga kamera e celularit. Si? Përgjigjen do ta gjeni në këtë video.

Më shumë »
A jeni të varur nga interneti?

A jeni të varur nga interneti?

Interneti si problem...?

Më shumë »