Teknologji Faqe: 3 nga 39

Vendet me me armët më të shumta bërthamore

Vendet me me armët më të shumta bërthamore

Koreja e Veriut kreu një provë të pestë për shpërthim bërthamor në tetë muajt e fundit, duke ngritur frikën rreth aftësive të saj bërthamore.

Më shumë »
Edhe një mashtrim: Mos e hapni këtë link në Facebook

Edhe një mashtrim: Mos e hapni këtë link në Facebook

Në rrjetet sociale edhe në internet mashtrimet online janë bërë të zakonshme - dhe së fundmi është lëshuar aplikacionin i cili "zbulon kush u'a shikon profilin në Facebook."

Më shumë »
Në cilat vende ndodhen programerët më të mirë?

Në cilat vende ndodhen programerët më të mirë?

Në këtë epokë të zhvillimit shumë të shpejtë teknologjik, programimi është një nga më profesionet më të kërkuara.

Më shumë »
Facebook truke të panjohura për shumë prej jush

Facebook truke të panjohura për shumë prej jush

Facebook fsheh shumë truke që shumica nuk janë të njohura për ju.

Më shumë »
"Google Maps" me opsione të reja

"Google Maps" me opsione të reja

Përdoruesit që kërkojnë udhëzime nga pika A deri tek pika B në "Google Maps" tani kanë më tepër opsione që të arrijnë destinacionin e dëshiruar. Sipas blogut zyrtar të Google Maps, vlerësohen çmimet e dy versioneve për iOS dhe Adroid dhe pritet koha për shërbimet transportuese të "Lyft" dhe "Gett" nëpër qytetet e SHBA-ve.

Më shumë »
Jo, interneti nuk e vret librin

Jo, interneti nuk e vret librin

Pavarësisht nga të gjitha shpërqendrimeve dixhitale, shumica e njerëzve ende preferojnë të lexojnë libra të shtypura.

Më shumë »
Shkurtesa e testierës pët të cilën sigurisht do të keni nevojë

Shkurtesa e testierës pët të cilën sigurisht do të keni nevojë

Shpesh kjo ndodh kur kërkojmë në interneti, pa dashje të mbyllim tab shfletuesit.

Më shumë »
Agjencioni Gjerman ka projektuar vagon të rri hekurudhor, më të sigurtë

Agjencioni Gjerman ka projektuar vagon të rri hekurudhor, më të sigurtë

Agjencioni Gjerman ka projektuar vagon të rri hekurudhor, më të sigurtë

Më shumë »
Fshini opsionin "seen" tek mesazhet në Facebook

Fshini opsionin "seen" tek mesazhet në Facebook

Me siguri keni gjetur veten në një situatë kur ju nuk e keni hapur mesazhin në Facebook vetëm që ata që ju kanë shkruar mos të vërejnë se ju e keni lexuar.

Më shumë »
Pas 11 viteve Irani bëhet me internet më të shpejtë

Pas 11 viteve Irani bëhet me internet më të shpejtë

Irani ka bërë një bujë të madhe me krijimin e rrjetit kombëtar të të dhënave në internet në vitin 2005, pas 11 vjetësh në fund është gati.

Më shumë »
Belgjikasit gjetën lojë më interesante se "Pokemon Go"

Belgjikasit gjetën lojë më interesante se "Pokemon Go"

Avelin Gregoar, arsimtar në shkollë fillore në Belgjikë krijoi një lojë online e cila u mundëson njerëzve të "gjuajnë" libra në vend të monstave nga "Pokemon Go". Loja inovative është e disponueshme në një grup në "Facebook", i quajtur "Chasseurs de livres", që do të thotë "Gjuetarët e librave". Për momentin janë rreth 40.000 përdorues.

Më shumë »
Oktoboti është roboti i parë me trup të butë

Oktoboti është roboti i parë me trup të butë

Në botën e robotikës ishte pothuaje e pamundur të krijohet makinë pa elemente të forta, që do të thotë se një robot i tillë nuk do të mund të kalojë në hapësira të ngushta.

Më shumë »
Si është dukur faqja e parë e internetit?

Si është dukur faqja e parë e internetit?

Më 23 gusht u shënuan 25 vjet nga faqja e parë e internetit e cila ka qenë në disponim për publikun. Uebfaqja ka qenë e përbërë prej disa faqeve me tekst, disa linqe dhe ka përshkruar vizionin e World Wide Web.

Më shumë »
Bëni 'replikë' për shpirtërat misterioz të Tesla-s

Bëni 'replikë' për shpirtërat misterioz të Tesla-s

Video e mëposhtme ju tregon mënyrat që ju mund të krijoni një kopje misterioze në radion e Nikola Tesla-s që e ka krijuar gati njëqind vjet më parë.

Më shumë »
Unazë me të cilën mund të bëni pagesa bankare

Unazë me të cilën mund të bëni pagesa bankare

Unaza me të cilën mund të kryhet pagesë bankare viza nuk është vetëm ekskluzive për sportistët e Lojërave Olimpike në Rio. Tani, secili mund ta porosisë unazën "NFC" e cila u mundëson që me një prekje të paguani shumë llogari në shitore të ndryshme pa nxjerrë telefonin ose kartelën tuaj.

Më shumë »
Për çfarë shërben mjeti i rri "Google Photos"

Për çfarë shërben mjeti i rri "Google Photos"

Video e shkurtër na kujton kohën kur kapja dhe organizimi i imazheve ishte shumë më e thjeshtë.

Më shumë »
Në Gjermani po ndërtohet kompleksi më i madh i shtëpive pasive

Në Gjermani po ndërtohet kompleksi më i madh i shtëpive pasive

Kompleksi Hajdelberg Villixh është dizajnuar nga Frey Architekten, zyre për arkitekturë të qëndrueshme dhe do të përdorë energji solare, do të përbëhet nga 162 njësi, dhe do të ketë karakteristika tjera të qëndrueshme si p.sh oborret vertikale.

Më shumë »
Tatuazh e zgjuar që e kontrollon telefonin tuaj

Tatuazh e zgjuar që e kontrollon telefonin tuaj

Tatuazhi rregullohet lehtë si një e përkohshme, ngjitet në lëkurë me një leckë të lagur, duke tërhequr letrën, dhe ju më pas mund të hiqni.

Më shumë »
Skocia prodhoi më tepër energji elektrike sesa që i nevojitet

Skocia prodhoi më tepër energji elektrike sesa që i nevojitet

Për herë të parë në histori gjeneratorët e erës prodhuan më tepër energji nga energjia e nevojshme në Skoci në një ditë.

Më shumë »