Shkenca Faqe: 7 nga 47

A ka secili prej nesh binjakun e tij diku në botë?

A ka secili prej nesh binjakun e tij diku në botë?

Derisa keni shikuar disa filma fantastiko-shkencor për klonet, sigurisht keni pyetur veten se a keni ndonjë klon ose binjak të tillë diku në botë.

Më shumë »
Shkencëtarët ndoshta më në fund zbuluan sekretin e jetës në Tokë

Shkencëtarët ndoshta më në fund zbuluan sekretin e jetës në Tokë

Shkencëtarët mund të kenë gjetur një paraardhës që bashkon të gjitha format e jetës në Tokë, dhe ai e quajti LUKA.

Më shumë »
Ju kujtohet sfida e Ice Bucket? Çfarë ka ndodhur me paratë e mbledhura?

Ju kujtohet sfida e Ice Bucket? Çfarë ka ndodhur me paratë e mbledhura?

Mos harroni "sfidën me kovë uji" ose "sfida me kovë akulli"? Shumë prej jush kanë qenë me siguri pjesë e saj.

Më shumë »
Çfarë mësuam nga ndërtesat romake për inxhinierinë dhe arkitekturën?

Çfarë mësuam nga ndërtesat romake për inxhinierinë dhe arkitekturën?

Fizikanët kanë reputacionin e arrogancës ndaj shkencëtarëve tjerë, sidomos inxhinierëve.

Më shumë »
U zbulua mënyrë për prodhimtarinë e mishit pa vrasjen e shtazëve

U zbulua mënyrë për prodhimtarinë e mishit pa vrasjen e shtazëve

Një kompani thotë që ka gjetur mënyrë për prodhim të mishit pa vrasjen e shtazëve. Kompania i thërret të gjithë njerëzit të dhurojnë të holla online që të mund ta krijojnë të ashtuquajturën makinë për mish.

Më shumë »
Katër fazat që truri i kalon duke zgjidhur një detyrë matematikore

Katër fazat që truri i kalon duke zgjidhur një detyrë matematikore

A keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë bën truri përderisa ju mundoheni në test të matematikës?

Më shumë »
Australia po ndryshon gjerësinë dhe gjatësinë gjeografike

Australia po ndryshon gjerësinë dhe gjatësinë gjeografike

Australia do ta ndërrojë gjatësinë dhe gjerësinë gjeografike për tju përgjigjur koordinatave lokale dhe atyre të përbërjes globale satelitlore, shkruan BBC.

Më shumë »
Kina zbuloi gropën më të thellë nënujore në botë

Kina zbuloi gropën më të thellë nënujore në botë

Kina deklaroi që ka zbuluar gropën më të madhe nënujore në botë. Javën e kaluar, televizioni kinez "CCTV" shpalli që është zbuluar "Gropa e Dragoit" e cila është 300 metra e thellë dhe paraqet gropën më të madhe nënujore në Tokë.

Më shumë »
Kondicioner ekonomik i ajrit për studentë

Kondicioner ekonomik i ajrit për studentë

Një pjesë e madhe e popullsisë botërore gjendet në mes të verës me temperatura shumë të larta. Nga viti 2001 deri më tani, jetojmë në 15 vitet më të nxehta të historisë, shkruan "Grist". Për fat të keq,shumica prej nesh luftojnë vapën me kondicioner.

Më shumë »
Kuiz i cili tregon se a jeni matematikan i vërtetë

Kuiz i cili tregon se a jeni matematikan i vërtetë

Më poshtë ju sjellim kuiz i cili përbëhet prej tre pyetjeve të cilat tregojnë se a është një person matematikan i vërtetë.

Më shumë »
Sa në fakt jeni të mençur?

Sa në fakt jeni të mençur?

Zakonisht mundohemi të masim se sa jemi të mençur duke bërë test për inteligjencë. Megjithatë, teknikat e reja skanuese të trurit i nxitën shkencëtarët ta definojnë dhe masin inteligjencën njerëzore.

Më shumë »
NASA do të dërgojë anije kozmike më afër Diellit se asnjëherë më parë

NASA do të dërgojë anije kozmike më afër Diellit se asnjëherë më parë

Së shpejti do të jemi më afër Diellit se asnjëherë më parë, deklaroi NASA. Anija kozmike e cila pritet të fluturojë në verë të vitit 2018, do të jetë në distancë prej 6 miliona kilometrave nga sipërfaqja e Diellit, shtatë herë më afër se më parë.

Më shumë »
Si u rrënua aeroplani i "Malasya Airlines"?

Si u rrënua aeroplani i "Malasya Airlines"?

Në tragjedinë para dy vitesh vdiqën 298 njerëz prej 11 shteteve. Para dy vitesh projektil i lansuar nga përbërja ruse BUK rrënoi një aeroplan të "Malasya Airlines" në fluturimin MX17. 298 njerëz humbën jetën.

Më shumë »
Juno i dërgoi fotografitë e para nga Jupiteri

Juno i dërgoi fotografitë e para nga Jupiteri

Anija hapësinore e NASA-s, i dërgoi fotot e para të mbërritjes së saj në Jupiterit.

Më shumë »
Hartë prej 1,2 miliona galaksi zbulon fshehtësitë e reja të universit

Hartë prej 1,2 miliona galaksi zbulon fshehtësitë e reja të universit

Rreth 68% e universit përbëhet nga materia e errët - një fuqi misterioze e cila llogaritet se e nxit përhapjen e universit. 27% tjera janë materie e errët e cila, siç spjegon CERN, "nuk absorbon, reflekton ose emiton dritë", edhepse duket sikur i tërheq objektet në univers që nuk mund ti shohim.

Më shumë »
Rreziku më i madh për njerëzimin sipas Stiven Hoking

Rreziku më i madh për njerëzimin sipas Stiven Hoking

Nga të gjitha gjërat që i kanosen njerëzimit, Stiven Hoking mendon që marrëzia njerëzore është më e keqja.

Më shumë »
Mos provoni këtë në shtëpi - stimulim të trurit

Mos provoni këtë në shtëpi - stimulim të trurit

39 shkencëtarë të neurologjisë nga Qendra mjekësore në Boston dhe Universiteti i Pensilvanisë kanë vënë re që viteve të fundit stimulimi elektronik i trurit ka qenë në rritje në shoqatën mjekësore, që nuk do të thotë se njerëzit duhet ta provojnë në shtëpi.

Më shumë »
Shakaja e NASA-së, 400 vjet e vjetër

Shakaja e NASA-së, 400 vjet e vjetër

Në vitet e 1600ta, Galileo Galilei dhe një astronom tjetër, Simon Marius, kanë zbuluar katër Hënat më të mëdha (nga gjithësej 67) të Jupiterit. Emrat i kanë fituar sipas 4 të dashurat të zotit Jupiter në mitologji.

Më shumë »
Udhëtimi i ADN-së: askush prej nesh nuk i përket vetëm një kombi

Udhëtimi i ADN-së: askush prej nesh nuk i përket vetëm një kombi

Sigurisht njihni të paktën një person i cili nuk i do pjesëtarët e një kombi të caktuar, por e lartëson kombin e vet. Ndoshta edhe ju jeni njëri ndër ta.

Më shumë »
Teleskopi Habëll bëri fotografi të mrekullueshme të Krab Nebula

Teleskopi Habëll bëri fotografi të mrekullueshme të Krab Nebula

Fotografia e re nga Habëll zbulon supernovën e ndritshme ku ylli neutronik i dendur rrotullohet i rrethuar me gazra të jonizuar me shpejtësi pothuajse sa shpejtësia e dritës.

Më shumë »