Shkenca Faqe: 6 nga 47

Është zbuluar univers paralel ?

Është zbuluar univers paralel ?

Shkencëtarët besojnë që ndoshta kanë zbuluar univers paralel i cili përputhet me universin tonë. Kanë vënë re sinjale nga pika shumë të largëta të universit të cilat asocojnë që materia e universit tonë pengohet nga një univers krejtsisht të ndryshëm. Analizat e tyre ndoshta janë dëshmi e ekzistencës së shumë universeve.

Më shumë »
Adoleshentja e cila sjell risi në shërimin e eshtrave

Adoleshentja e cila sjell risi në shërimin e eshtrave

Dominika Bakalarz është vajzë 18-vjeçare nga Polonia e cila, edhepse sapo ka filluar arsimin universitar, deri më tani punon në projekte të mëdha që do ta ndryshojnë historinë e mjekësisë me bioimplantet për shërimin e eshtrave.

Më shumë »
Në fakt ç’është Deja-vu?

Në fakt ç’është Deja-vu?

Njëri ndër profesorët e psikologjisë nga Universiteti i Dallasit, që u mor posaçërisht me dukurin Deja-vu, është Alan Brown.

Më shumë »
Pse uzoja mjegullohet në kontakt me ujin?

Pse uzoja mjegullohet në kontakt me ujin?

Uzoja, pija alkoolike e Greqisë dhe Qipros ka një efekt shumë të çuditshëm. Nëse vendosni ujë në këtë pije të tejdukshme, ajo do të bëhet e bardhë. Një studim i ri i shpallur në Akademinë nacionale shkencore ka analizuar fizikën e këtij efekti të uzos, duke kënaqur kureshtjen e pirësve të tij kudo në botë.

Më shumë »
Gjeologët zbuluan një pjesë të oqeanit të humbur i cili ka ekzistuar para Atlantikut

Gjeologët zbuluan një pjesë të oqeanit të humbur i cili ka ekzistuar para Atlantikut

Toka nuk është planet aq i fortë sa e paramendojmë ne. Gjeologu Roj Granot i cili ligjëron në "Ben Gurion", Universitet në Izrael, thotë që ai ka zbuluar pllakën më të vjetër të fundit të detit në Tokë. Pllaka rreth 60.000 milje në katror e larguar nga korja e Tokës është fshehur nën Detin Mesdhe në lindje që 340 miliona vite.

Më shumë »
Parashikimi i Teslës nga viti 1926 i cili po realizohet sot

Parashikimi i Teslës nga viti 1926 i cili po realizohet sot

Pa dyshim, Nikola Tesla ka qenë njeri i së ardhmes. Ndoshta nuk ka mundur të udhëtojë në kohë, por mendja e tij ka qenë shumë më e përparuar në vitin 1926. Në fakt, para rreth 100 viteve, Tesla ka parashikuar telefonin e mençur.

Më shumë »
Kjo sipërmarrëse e re po shpëton botën nga mbeturinat plastike

Kjo sipërmarrëse e re po shpëton botën nga mbeturinat plastike

Pse shpenzojmë mjedisin tonë të shtrenjtë dhe resurset e tij duke krijuar me miliona shishe të plastikës për shampo, losion, kremëra dhe prodhime tjera kozmetike, kur 90% e këtyre prodhimeve është ujë? Pikërisht për këtë, Brien Vest ka dashur të gjejë diçka krejtsisht të re dhe të ndryshme ekologjike. Ajo ka krijuar linjën e prodhimeve, të quajtur Etik.

Më shumë »
Ringjallja nga të vdekurit duke përdorur qelizat burimore?

Ringjallja nga të vdekurit duke përdorur qelizat burimore?

Kjo është një teknologji e re dhe e paprovuar, e cila ju tregon se ky është një studim i diskutueshëm.

Më shumë »
Gjeniu 13-vjeçar i fizikës flet për ekzistencën e Zotit

Gjeniu 13-vjeçar i fizikës flet për ekzistencën e Zotit

Maksuell Lougan, fizian dhe sipërmarrës në moshën 13-vjeçare, është në rrugën e drejtë për ta bërë botën vend më të mirë për të jetuar.

Më shumë »
Si tingëllon heshtja prej -20 decibel?

Si tingëllon heshtja prej -20 decibel?

Fshehur thellë në ndërtimin e 88 në kampusin e "Microsoft", është zyrtarisht dhoma më e heshtur në botë.

Më shumë »
Venera dikur ka qenë e ngjashme me Tokën

Venera dikur ka qenë e ngjashme me Tokën

Venera dikur ka qenë planet ku jeta ka qenë e mundur, me oqeane dhe temperaturë të përshtatshme, para rreth 2 miliarda viteve, thonë shkencëtarët e NASA-së.

Më shumë »
A mund ta dëshmojmë ekzistencën e jashtëtokësorëve me ndihmën e matematikës?

A mund ta dëshmojmë ekzistencën e jashtëtokësorëve me ndihmën e matematikës?

Sa janë gjasat të gjejmë alienë dhe sa jemi afër takimit të tyre? Përgjigjia qëndron diku në këto dy barazime.

Më shumë »
Përtacia është shenjë e inteligjencës së lartë

Përtacia është shenjë e inteligjencës së lartë

Njerëzit e mençur kalojnë më tepër kohë të shtrirë duke mos bërë asgjë, sesa njerëzit më pak inteligjent, thotë një hulumtim i ri.

Më shumë »
Shkencëtarët arritën të kthejnë urinën në birrë

Shkencëtarët arritën të kthejnë urinën në birrë

Herën tjetër kur birra e ngrohtë ka "shijen si urinë", arsyeja është sepse me të vërtetë është e urinës.

Më shumë »
Ilon Mask planifikon ndërtimin e një gjiganti të pastër energjetik

Ilon Mask planifikon ndërtimin e një gjiganti të pastër energjetik

Paramendoni çdo shtëpi në botë me sistem për ruajtjen e energjisë ripërtrirëse i cili mbledh emisionet e çliruara nga panelet solare, duke përdorur atë energji të pastër për mbushjen e automjeteve elektrike.

Më shumë »
Qielli po n'a pregatit spektaklin Meteor

Qielli po n'a pregatit spektaklin Meteor

Nëse koha është e mirë, natën mes 11 dhe 12 gushtit qielli pa pritur po n'a pregatit spektaklin tonë më të bukur në dekadën e fundit.

Më shumë »
Shkencëtarët zbuluan pse gjarpërinjtë janë aq të gjatë

Shkencëtarët zbuluan pse gjarpërinjtë janë aq të gjatë

Gjarpërinjtë kanë trup të gjatë për shkak të një gjeni, tregojnë hulumtimet e reja. Gjeni i quajtur Oct4 i rregullon qelizat amë dhe ndikon mbi rritjen e pjesës së mesme të trupit të kurrizorëve.

Më shumë »
Gjallesë deti e vjetër 11.000 vjet magjeps shkencëtarët

Gjallesë deti e vjetër 11.000 vjet magjeps shkencëtarët

Nuk është sekret se disa kafshë në Tokë jetojnë shumë më gjatë se sa njerëzit.

Më shumë »
Ky vend mban sekretin kundër plakjes

Ky vend mban sekretin kundër plakjes

Zbulimet kundër plakjes janë gjetur rreth statujave të ishullit të Pashkëve e cila vazhdon për të bërë përshtypje tek hulumtuesit.

Më shumë »