Shkenca Faqe: 47 nga 47

Si pilografi mund ta zbulojë të vërtetën…

Si pilografi mund ta zbulojë të vërtetën…

Pilografi ose në gjuhën popullore “detektor gënjeshtrash” është pajisje e cila gjatë gjykimit të një personi të dyshuar ka matur aktivitetet e trupit të saj.

Më shumë »
Chomsky-“Si të shkatërohet ekonomija dhe shoqëria në tre hapa”

Chomsky-“Si të shkatërohet ekonomija dhe shoqëria në tre hapa”

Chomsky thotë: "Injoranca e publikut është prioritet i besueshëm i qeverisë sonë."

Më shumë »
Fakte interesante që me siguri nuk I keni ditur!

Fakte interesante që me siguri nuk I keni ditur!

Lexo disa fakte të mahnitshme që me siguri nuk I keni pasur të njohura më herët…

Më shumë »
Pse njerëzit qeshen?!

Pse njerëzit qeshen?!

Kështu, shkenca thotë se e qeshura dhe humori janë në të gjitha kulturat dhe ne te gjitha kohrat

Më shumë »
Dallimet e karaktereve mes "Zogjve të mëngjesit"dhe të "natës"

Dallimet e karaktereve mes "Zogjve të mëngjesit"dhe të "natës"

Per ate a jeni te hershem ne mengjes apo rrini deri vone varet nga pergjegjesite e rreziqeve qe merrni,ndryshimi i partnerit dhe rruajtja e lidhjeve monograme.

Më shumë »
Pyetje për të cilat askush nuk ka përgjigje

Pyetje për të cilat askush nuk ka përgjigje

Në shkollë kalojmë orë të tëra duke mësuar të dhëna veçse të përdëftuara. Mirëpo, përveç numrit të madh të hulumtimeve shkencore, disa pyetje edhe sot shkaktojnë interes, por prapë se prapë askush nuk ka përgjigje.

Më shumë »
Na duhen tre planete për të mbijetuar...

Na duhen tre planete për të mbijetuar...

Ndoshta duhet të zhvendosemi dhe të mendojmë ardhmërinë deri në Mars.

Më shumë »
Test: Çfarë ju nxit dhe ju motivon në jetë?

Test: Çfarë ju nxit dhe ju motivon në jetë?

Njihni vetveten në bazë të një testi mjaft të thjeshtë dhe zbuloni se çfarë ju nxit në jetën tuaj.

Më shumë »
A e keni ditur për këto....

A e keni ditur për këto....

A e keni ditur për këto....

Më shumë »
Shkenctarët e "çmendur" nga jeta reale…

Shkenctarët e "çmendur" nga jeta reale…

Derisa ne të arrijmë në fakultet, shumica prej nesh mendojmë se shkencëtarët e vërtetë janë si ato që shfaqen në filma.Ka shumë më pak me flokë të çrregullta, dhe thekse të çuditshme janë të rralla.

Më shumë »
Pyetjeve të cilave duhet të ju përgjigjemi nëse duam të fillojm biznes të rri!!!

Pyetjeve të cilave duhet të ju përgjigjemi nëse duam të fillojm biznes të rri!!!

Nëse gjithmonë keni pasur dëshirë që të jepni dorrëheqje në punë dhe të filloni biznesin tuaj,atëherë nuk jeni të vetmit.

Më shumë »
Detyrat më të vështira matematikore

Detyrat më të vështira matematikore

A mund ta geni zgjidhjen e ketyre detyrave te veshtira matematikore?

Më shumë »
Deformitet që Mozart e ka fshehur nga të gjithë

Deformitet që Mozart e ka fshehur nga të gjithë

Wolfgang Amdeus Mozart ka qenë kompozitor i cili ka pasur aftësi të luaj me duart mbrapa, dhe këtë e ka bërë që nga fëmijëria, sepse është quajtur “mrekulli nga fëmijë”. Sot ai konsiderohet si një nga kompozitorët më të mëdhenjë të muzikës, edhe pse në kohën e tij nuk është vlersuar në mënyrën që e ka merituar një njeri gjenial si ai.

Më shumë »
Çfarë shihni në foto?

Çfarë shihni në foto?

Përgjigjja e pyetjes ju zbulon mënyrën se si ju e shihni jetën. Vizatimi është një nga iluzionet më të famshme optike në botë. Ai fsheh dy imazhe – një vajzë dhe një grua të moshuar.

Më shumë »
Vende të cilat janë po aq misterioze sa Trekëndëshi i Bermudës

Vende të cilat janë po aq misterioze sa Trekëndëshi i Bermudës

Secili ka dëgjuar ose lexuar për Trekëndëshin e Bermudës dhe misteret rreth tij. Teoritë për këtë temë ndryshojnë nga të arsyeshme në qesharake, sidoqoftë, pa marrë parasysh se çfarë mendimi keni, ky vend është plot mister dhe panjohuri.

Më shumë »
E mëparshme 1 ... 4344454647 E ardhshme