Shkenca Faqe: 46 nga 47

Stiven Hoking: "Inteligjenca artificiale është gabimi më i madh në historinë e njerëzimit "

Stiven Hoking: "Inteligjenca artificiale është gabimi më i madh në historinë e njerëzimit "

Fizikanti më i njohur në botë paralajmëron për rreziqet e inteligjencës artificiale, duke thënë që kjo është me siguri gjëja më e rëndësishme që ndonjëherë ka ndodhur në historinë e njerëzimit - dhe ndoshta e fundit.

Më shumë »
Dhoma e mbyllur e cila ju nxit të zgjidhni detyra për të ikur

Dhoma e mbyllur e cila ju nxit të zgjidhni detyra për të ikur

Për 28 dollarë, vizitorët mund të zgjedhin zyre, shtëpi ose agjension si dhomën e tyre ku do të jenë të mbyllur. Loja ka një rregull - keni një orë, as sekond më tepër për të gjetur mënyrën se si të dilni nga dhoma.

Më shumë »
Misteret më të mëdha të planetit tonë

Misteret më të mëdha të planetit tonë

Shumë pyetje të lidhura me planetin Tokë janë aktuale që prej 100 vitesh dhe njerëzit me ngulm kërkojnë përgjigjet. Ju sjellim disa prej mistereve më të mëdha.

Më shumë »
Truke psikologjike që do të ju ndihmojnë të përmirësoni lidhjen tuaj

Truke psikologjike që do të ju ndihmojnë të përmirësoni lidhjen tuaj

Kur bëni gjëra të mira për partnerin tuaj,atëher sigurisht që e duani atë edhe më shumë.

Më shumë »
Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të zbuluar kancerin nëpërmjet frymëmarjes

Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të zbuluar kancerin nëpërmjet frymëmarjes

Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për të zbuluar kancerin nëpërmjet frymëmarjes

Më shumë »
Zbuloni llojin tuaj të inteligjencës

Zbuloni llojin tuaj të inteligjencës

Njerëzit mund të ndahen në disa kategori sipas llojit të inteligjencës që posedojnë. Kështu, do të ekzistonin nëntë kategori sipas nëntë llojeve të ndryshme të inteligjencës. Cila është e juaja?

Më shumë »
Dëshmi se shqisat tuaja ju mashtrojnë

Dëshmi se shqisat tuaja ju mashtrojnë

A jeni të befasuar?

Më shumë »
Truke për të pare pa syza?!

Truke për të pare pa syza?!

Truke për të pare pa syza

Më shumë »
Cila është shtaza më vdekjeprurëse në botë?

Cila është shtaza më vdekjeprurëse në botë?

Mickoja është shtaza më vdekjeprurëse në botë, e cila shkakton 750.000 raste të vdekjes çdo vit. Sipas fotografisë së mëposhtme të postuar nga Bill Gejts, mickojat vrasin 163.780 njerëz më shumë se çdo lloj i shtazëve të rrezikshme sëbashku, duke përfshirë peshkaqenët, gjarprinjtë dhe njerëzit - shtazët e dyta më vdekjeprurëse. Në vend të dytë është njeriu me 475.000 vrasje. Shtazët e tjera duken mjaft të parrezikshme në krahasim me njeriun dher mickojën.

Më shumë »
Cila është mënyra më e mirë për të mbajtur në mend diçka?

Cila është mënyra më e mirë për të mbajtur në mend diçka?

Një hulumtim i ri tregon se njerëzit të cilët marrin shënime me dorë, më mirë i mbajnë në mend përmbajtjet gjatë mbledhjeve dhe ligjëratave, sesa ata të cilët shfrytëzojnë kompjuter.

Më shumë »
U zgjodh misteri i madh i piramidave të Egjiptit

U zgjodh misteri i madh i piramidave të Egjiptit

Gjatë kohë habiteshim se si një civilizin antik, i cili nuk ka pasur teknologjinë moderne të cilën e shfrytëzojmë sot, ka arritur të lëvizë gurë prej 2.5 tonësh gjatë ndërtimit të piramidave të njohura në Egjipt. Një tim nga Universiteti i Amsterdamit mendon që më në fund e ka përgjigjen

Më shumë »
Pse Bletët zhduken?

Pse Bletët zhduken?

Bletët zhvillohen 50 milion vjet.

Më shumë »
Mendoni se I dini ligjet themelore fizike?

Mendoni se I dini ligjet themelore fizike?

Mendoni se I dini ligjet themelore fizike?

Më shumë »
Zgjidheni njërin prej këtyre problemeve dhe do të bëheni një miliarder!

Zgjidheni njërin prej këtyre problemeve dhe do të bëheni një miliarder!

Zgjidheni njërin prej këtyre problemeve dhe do të bëheni një miliarder!

Më shumë »
Si marihuana ndikon në shëndetin tonë?

Si marihuana ndikon në shëndetin tonë?

Si marihuana ndikon në shëndetin tonë?

Më shumë »
Rënia kognitive e trurit fillon në moshën 24 vjeçare

Rënia kognitive e trurit fillon në moshën 24 vjeçare

Një hulumtim i ri tregon që rënia kognitive e trurit fillon më herët sesa që mendojmë.

Më shumë »
A ndjejnë dhimbje Bimët?

A ndjejnë dhimbje Bimët?

-Kur ju të plagosni një kafshë ,veqanarisht një gjitar , nga fytyra dhe sjellja e tij leht do ta kuptoni se ajo dhemb.

Më shumë »
Ku dhemb më së shumti një thumbim i bletës?

Ku dhemb më së shumti një thumbim i bletës?

Gjatë historisë, shkencëtarët shpesh kanë bërë eksperimente të ndryshme te vetja, si dhe hulumtime, gjë e cila nuk është shumë e rehatshme. Për shembull, Benxhamin Franklinin e ka zënë rrufeja derisa ka lëshuar një fluturake gjatë stuhisë, ndërsa Albert Hofmani duke kërkuar ilaç të ri ka provuar LSD, dhe pastaj ka pasur halucinacione. Dikush ka hulumtuar ku dhemb me se shumti thumbimi i bletes.

Më shumë »
Si pilografi mund ta zbulojë të vërtetën…

Si pilografi mund ta zbulojë të vërtetën…

Pilografi ose në gjuhën popullore “detektor gënjeshtrash” është pajisje e cila gjatë gjykimit të një personi të dyshuar ka matur aktivitetet e trupit të saj.

Më shumë »