Shkenca Faqe: 1 nga 46

Pse gjermanët mund të shprehin fjalë që askush tjetër nuk mund t'i thotë?

Pse gjermanët mund të shprehin fjalë që askush tjetër nuk mund t'i thotë?

Pse gjermanët mund të shprehin fjalë që askush tjetër nuk mund t'i thotë?

Më shumë »
Si do të duken njerëzit për 1000 vjet?

Si do të duken njerëzit për 1000 vjet?

Ndryshimet në trupin tonë kurrë nuk pushojne.

Më shumë »
NASA publikoi një video nga pikëpamje të afërt që na u desh të shohim prej Saturnit

NASA publikoi një video nga pikëpamje të afërt që na u desh të shohim prej Saturnit

NASA publikoi një video nga pikëpamje të afërt që na u desh të shohim prej Saturnit

Më shumë »
6 detyra me vrasje: Sa do t'i zgjidhni?

6 detyra me vrasje: Sa do t'i zgjidhni?

Nëse ju mendoni se keni sy të mirë për detaje dhe doni të jeni Sherlock tjetër, provoni këto detyra.

Më shumë »
Zgjidhja e problemit për qeset plastike

Zgjidhja e problemit për qeset plastike

Shkencëtarët në Itali mund të kenë gjetur zgjidhje të vogël për një problem të madh: gjetën një krimb që ha qese plastike.

Më shumë »
Fizikanti hedh poshtë mitin e Trekëndëshit të Bermudës

Fizikanti hedh poshtë mitin e Trekëndëshit të Bermudës

Disa studiues besojnë se anijet e humbura në të ashtuquajturin "Bermuda Triangle" sigurisht jane zhdukur në flluska metani nga shpërthimi i gazit nëndetar.

Më shumë »
5 fenomene misterioze në qiell, të kapura me një aparat fotografik

5 fenomene misterioze në qiell, të kapura me një aparat fotografik

Qielli e di të jetë i mrekullueshëm, por nganjëherë edhe i frikshëm.

Më shumë »
Studimet kanë konfirmuar: Në piramidat e Bosnjes ka energji të dobishme

Studimet kanë konfirmuar: Në piramidat e Bosnjes ka energji të dobishme

Korotkov ka eksploruar vendet e tunelet të nëndheshme tek piramidat barabarta e Diellit dhe Hënës, dhe timulusot tek Vratnica.

Më shumë »
Shkencëtarët kanë krijuar një lloj të ri të çelikut, më i forti deri më tani

Shkencëtarët kanë krijuar një lloj të ri të çelikut, më i forti deri më tani

Shkencëtarët janë përpjekur të imitojë marrjen e çelikut në një mënyrë të ngjashme, sipas një studimi të publikuar në revistën Science.

Më shumë »
Qëndrimi më shumë se 3 orë para ekranit rrit rrezikun e diabetit

Qëndrimi më shumë se 3 orë para ekranit rrit rrezikun e diabetit

Duke kaluar në frontin e një ekran për më shumë se tre orë në ditë rrit rrezikun e diabetit tip 2 në fëmijët, shkruan "The Guardian".

Më shumë »
Çfarë do të ju ndodhë në qoftë se nuk pini ujë?

Çfarë do të ju ndodhë në qoftë se nuk pini ujë?

Rënie të energjisë, lëkurë të thatë, puna e ngadaltë e trurit janë vetëm disa nga gjërat që do të ju ndodhin në qoftë se ju nuk pini ujë.

Më shumë »
Shkencëtarët aksidentalisht kanë zbuluar bretkocën e parë fluoreshente

Shkencëtarët aksidentalisht kanë zbuluar bretkocën e parë fluoreshente

Nën dritën normale, një bretkocë e gjelbërt dhe me njolla të kuqe, por UV rrezet bretkocë shëndrisin me një drite jeshile fluoreshente.

Më shumë »
Si BBC bën që Planet Earth të duket si film Holivudian?

Si BBC bën që Planet Earth të duket si film Holivudian?

çfarë teknologjie fshihet pas këtij dokumentari të njohur? Si e komentoni ju këtë?

Më shumë »
Sa jemi të vogël ne krahasim me universin?

Sa jemi të vogël ne krahasim me universin?

Fjalimi interesant i Alex Hofeldt për TED me vlerë për t'a parë.

Më shumë »
Kërkimi për eksoplanet të ri mund të jetë në duart e lojtarëve të "EVE Online"

Kërkimi për eksoplanet të ri mund të jetë në duart e lojtarëve të "EVE Online"

Kërkimi për eksoplanet të ri mund të jetë në duart e lojtarëve të "EVE Online"

Më shumë »
Përhapja e pandemive dhe parandalimi i tyre në të ardhmen

Përhapja e pandemive dhe parandalimi i tyre në të ardhmen

Në botën tonë të globalizuar, një person i infektuar mund të hip në një avion dhe të bëj përhapjen e virusit në të gjitha kontinentet.

Më shumë »
Pse nuk kemi dëshmi të jetës jashtëtokësore?

Pse nuk kemi dëshmi të jetës jashtëtokësore?

Duke pasur parasysh numrin e planeteve në univers që janë shumë më të vjetër se Toka, pse nuk e kemi një përgjigje se a ekziston jeta jashtëtokësore?

Më shumë »
Shkencëtarët kanë krijuar një material të ri - shkuma më efektive në botë

Shkencëtarët kanë krijuar një material të ri - shkuma më efektive në botë

Shkencëtarët kanë treguar se hartimi i materialit të tyre 3D është struktura e parë e këtij lloji e cila arrin kufirin teorik të fortësisë.

Më shumë »
Zbulimet e heliumit që do të ndryshojnë librat e Kimisë

Zbulimet e heliumit që do të ndryshojnë librat e Kimisë

Heliumi edhe ose konfigurohet në thelb dhe është substancë e qëndrueshme kimike para se ai ishte i njohur që mund të krijojnë lidhje me atomet e elementeve të tjera.

Më shumë »
Mark Zuckerberg do të financojë shkencëtarë për të gjetur shërim për të "gjitha sëmundjet"

Mark Zuckerberg do të financojë shkencëtarë për të gjetur shërim për të "gjitha sëmundjet"

Plani ambicioz i Mark Zuckerberg për trajtimin dhe kurimin e të gjitha sëmundjeve është zgjatur për një hap përpara - ai tha se do të financojë shkencëtarët në pesë vitet e ardhshme.

Më shumë »
E mëparshme 1234567 ... 46 E ardhshme