Shëndet Faqe: 4 nga 13

A është kjo mënyra më e mirë për hequr dorë nga duhani?

A është kjo mënyra më e mirë për hequr dorë nga duhani?

Shkencëtarët po kërkojnë përgjigje se cila është mënyra më e mirë për të hequr dorë nga duhani. Janë dy opsione kryesore heqja dorë nga duhani krejtsisht ose gradualisht.

Më shumë »
Rrezet ultravjollcë janë të dëmshme edhe gjatë pranverës

Rrezet ultravjollcë janë të dëmshme edhe gjatë pranverës

Mjekët paralajmërojnë se edhe dielli pranveror mund të ndikojë negativisht mbi lëkurën nëse ajo nuk është e mbrojtur në mënyrë të duhur.

Më shumë »
Pasojat e shikimit të gjatë në ekran për sytë

Pasojat e shikimit të gjatë në ekran për sytë

Deri më tani, sigurisht keni dëgjuar që qëndrimi i gjatë para kompjuterit shkakton më tepër probleme shëndetësore rrezik më të madh për kancer, sëmundje të zemrës dhe trashje.

Më shumë »
Shtetet në Evropë me popullsi më të mbipeshë

Shtetet në Evropë me popullsi më të mbipeshë

Britania do të jetë shteti me popullsi më të trashë në Evropë pas një dekade, thotë hulumtimi më i madh në këtë fushë.

Më shumë »
Mënyra më e mirë për të lënë duhanin, sipas llojit të personalitetit tuaj

Mënyra më e mirë për të lënë duhanin, sipas llojit të personalitetit tuaj

Mënyra më e mirë për të lënë duhanin, bazuar në llojin e personalitetit tuaj

Më shumë »
Si të zbardhim dhëmbët në mënyrë natyrale?

Si të zbardhim dhëmbët në mënyrë natyrale?

Një buzëqeshje shndritëse është ëndrra e të gjithëve.

Më shumë »
Si ndikon moti në shëndetin tonë?

Si ndikon moti në shëndetin tonë?

A ju kujtohet kur gjyshërit tuaj ankoheshin nga dhimbja e kokës, dhimbja e kockave dhe e kyçeve për shkak të ndërrimit të motit?

Më shumë »
Një shprehi e përditshme rrit rrezikun e diabetit për 47%

Një shprehi e përditshme rrit rrezikun e diabetit për 47%

Një hulumtim i ri tregon që problemet me gjumin mund ta rrisin rrezikun e diabetit.

Më shumë »
Pse duhet të qajmë?

Pse duhet të qajmë?

Të qash është një mënyrë e mirë për të mbrojtur trupin nga hormone të stresit, prandaj këshilloheni që herë tjetër të mos e mbani por të shpërtheni në lot.

Më shumë »
Cili aktivitet fizik është më i miri për trurin?

Cili aktivitet fizik është më i miri për trurin?

Disa lloje të ushtrimeve fizike mund të jenë më efektive se të tjerat kur bëhet fjalë për përmirësimin e punës së trurit. Këtë e dëshmon një hulumtim i ri i zbatuar në mi laboratorik.

Më shumë »
Pse kur jemi të ftohur bllokohet vetëm njëra anë e hundës?

Pse kur jemi të ftohur bllokohet vetëm njëra anë e hundës?

Ndoshta nuk e vëreni këtë, përveç kur jen i të ftohur, por gjithmonë merrni frymë më tepër nga njëra vrimë e hundës sesa nga tjetra. Gjatë ditës, anët ndërrohen dhe vrima tjetër fillon të dominojë. Pse?

Më shumë »
Si është jeta vetëm me ujë nga shishja?

Si është jeta vetëm me ujë nga shishja?

Humbja e aftësive kognitive paraqet përditshmëri në Flint, Miçigen, ku uji i çezmës përmban plumb.

Më shumë »
Xhamajka përdor mënyrën më zbavitëse për mbrojtje kundër virusit zika

Xhamajka përdor mënyrën më zbavitëse për mbrojtje kundër virusit zika

Çdo shtet i goditur nga virusi zika po lufton në mënyrën e vet dhe i paralajmëron qytetarët se si të mbrohen më mirë. Por, asnjë shtet nuk e bën këtë sikur Xhamajka.

Më shumë »
Shprehi të cilat ngadalë e dëmtojnë trurin

Shprehi të cilat ngadalë e dëmtojnë trurin

Të gjithë jemi të vetëdijshëm që disa nga shprehitë tona nuk janë të shëndetshme, por nuk e dimë që disa prej tyre që vijojnë, ngadalë janë duke e shkatërruar trurin tonë.

Më shumë »
Njerëzit të cilët ushtrojnë kanë trurin më të shëndoshë?

Njerëzit të cilët ushtrojnë kanë trurin më të shëndoshë?

Edhe një tjetër arsye për të filluar të ushtroni. Sa më shumë që të ushtroni - aq më i madh do të jetë truri juaj.

Më shumë »
Eksperti i gjumit jep këshilla për gjum më të mirë

Eksperti i gjumit jep këshilla për gjum më të mirë

Gjumi na nevojitet për të përjetuar, por shumë pak njerëz arrijnë të bëjnë gjum të mirë të natës. Secili ka ritmin e tij të jetës dhe orar të ndryshëm të punës dhe të kohës së lirë, por eksperti i njohur amerikan i gjumit dhe profesor në "Harvard", Patrik Fuler, zbulon disa truke që i ndihmojnë atij për të fjetur më mirë.

Më shumë »
Qëndroni ulur për një moment? Shikoni a e bëni atë në mënyrën e duhur?

Qëndroni ulur për një moment? Shikoni a e bëni atë në mënyrën e duhur?

Shumica e njerëzve sot rrinë ulen pothuajse gjithë ditën, pa dallim nëse janë duke mësuar, punë, madje edhe thjesht qëndrimi në internet.

Më shumë »
Si të përgatisni brokoli në mënyrën e duhur

Si të përgatisni brokoli në mënyrën e duhur

Brokoli tani llogaritet si një ndër perimet më të shëndetshme, por vetëm nëse përgatitet në mënyrën e duhur. Mënyra më e rëndomtë e pregatitjes - zierja - i shkatërron vitaminat e shëndetshme - si vitaminat C dhe B nga perimet tjera, ashtu edhe nga brokoli. Por, ka shumë më tepër në informatat që shkencëtarët kanë filluar t'i zbulojnë.

Më shumë »
Problem serioz për femrat të cilat konsumojnë alkool

Problem serioz për femrat të cilat konsumojnë alkool

Femrat në moshë të re duhet ti shmangen alkoolit, përveç kur përdorin kontracepcion, thonë ekspertët e shëndetësisë për "USA today".

Më shumë »
Kalkulator i cili ndihmon ta llogarisni tepricën e kilogramëve tuaj

Kalkulator i cili ndihmon ta llogarisni tepricën e kilogramëve tuaj

Humbja e peshës është proces ku duhet investuar shumë mund, por poashtu duhet edhe të hiqet dorë nga disa shprehi të këqia. Përveç përshtatjes dhe llojllojshmërisë së ushqimit, faktor i rëndësishëm është edhe aktiviteti fizik i cili e përshpejton metabolizmin, i harxhon yndyrnat e akumuluara në trup dhe e zmadhon masën muskulore.

Më shumë »