Shëndet Faqe: 3 nga 13

Cilat janë simptomat dhe shenjat e stresit të tepërt?

Cilat janë simptomat dhe shenjat e stresit të tepërt?

Është e nevojshme të njohim kufirin tonë të stresit. Kur kemi shumë stres?

Më shumë »
Lloji i gjakut më tërheqës për mushkonjat?

Lloji i gjakut më tërheqës për mushkonjat?

Arriti koha e pushimeve të verës, të nxehtit dhe mushkonjat vijnë me ta.

Më shumë »
Në trupin e njeriut qëndrojnë 100 trilion bakterie

Në trupin e njeriut qëndrojnë 100 trilion bakterie

Ata na ndihmojnë nga mbulimi i bakterieve të rrezikshme për shëndetin.

Më shumë »
Cilat janë simptomat e depresionit madhor?

Cilat janë simptomat e depresionit madhor?

Depresioni madhor konsiston në një ose më shumë episode depresive të cilat ndërpresin funksionimin e zakonshëm të njeriut.

Më shumë »
Rëndësia e ujit në organizmin tonë

Rëndësia e ujit në organizmin tonë

E rëndësishme është të mos lini pas dorë konsumin e ujit, sepse mund t’iu krijoj probleme.

Më shumë »
A ka efekte negative stresi kronik?

A ka efekte negative stresi kronik?

Trupi nuk mund të bëjë dallimin midis rrezikut fizik ose psikologjik.

Më shumë »
Si të mbrohemi nga i nxehti?

Si të mbrohemi nga i nxehti?

Temperaturat tropikale dalëngadalë po pushtojnë edhe vendin tone.

Më shumë »
Shtetet me më së shumti popullsi të mbipeshë në botë

Shtetet me më së shumti popullsi të mbipeshë në botë

Sipas të dhënave nga CIA, shteti me popullsi me më së shumti popullsi të mbipeshë në botë është Samoa Amerikane.

Më shumë »
Cilat janë vetite kuruese te limonit?

Cilat janë vetite kuruese te limonit?

Nga më të vjetrat dhe më të njohurat veti e limonit është burim i vitaminës C.

Më shumë »
Si është jeta me autizëm?

Si është jeta me autizëm?

Paramendoni që ju buçasin veshët, drita vazhdimisht ju pengon dhe mendoni që çdo gjë rreth jush mund tju sulmojë.

Më shumë »
Hurmat dhe vlerat e tyre në organizmin tonë

Hurmat dhe vlerat e tyre në organizmin tonë

Spitali i studimeve Umraniye është duke analizuar hurmën nga ana shkencore.

Më shumë »
I nxehti dhe plastika, kombinim i keq për ujin

I nxehti dhe plastika, kombinim i keq për ujin

I nxehti dhe plastika, kombinim i keq për ujin

Më shumë »
Këshilla dhe fakte për ujin...

Këshilla dhe fakte për ujin...

Kuresejeni Ujin, Uji është jetë!

Më shumë »
Ushtrim i thjeshtë për drejtimin e qafës dhe shpinës

Ushtrim i thjeshtë për drejtimin e qafës dhe shpinës

Dr Pamela Moore ka lëshuar një video që mund të ndihmojë të gjithë që përballen me këtë problem.

Më shumë »
Franca dhuron 300 euro për heqje dorë nga duhani

Franca dhuron 300 euro për heqje dorë nga duhani

Sipas një hulumtimi në Kroaci, 31,1% e popullsisë pi duhan. Prej tyre, 27,5% pinë duhan çdo ditë. Pirja e duhanit lidhet direkt me kancerin në zbrazëtirën e gojës, në mushkëritë e bardha dhe në fyt. Edhe krahas kësaj, numri i duhanpirësve është mjaft i madh.

Më shumë »
Çfarë i ndodh trupit kur rrini ulur shumë gjatë?

Çfarë i ndodh trupit kur rrini ulur shumë gjatë?

Ndarja e kohës për pushim dhe për t'u ulur është me rëndësi, por nëse teprohet, paraqiten efekte negative. Ulja gjatë tërë ditës mund të ndikojë negativisht mbi trupin në më tepër mënyra.

Më shumë »
Gabimet që bëhen me mbrojtjen nga dielli

Gabimet që bëhen me mbrojtjen nga dielli

Megjithëse mund të mendoni se kujdeseni maksimalisht për lëkurën tuaj në diell, ka disa gabime që i bëni pa dashur.

Më shumë »
Çfarë do të ndodhte nëse nuk flini?

Çfarë do të ndodhte nëse nuk flini?

Disa njerëz e durojnë më mirë mungesën e gjumit, ndërsa të tjerë mezi e përjetojnë ditën nëse nuk kanë fjetur mirë. E njejta vlen edhe për atë se sa gjum na nevojitet, për dikë mjaftojnë 5-6 orë, për të tjerë 8.

Më shumë »
Mbrojtja nga alergjia në Pranverë

Mbrojtja nga alergjia në Pranverë

Disa sëmundje kanë sezone të caktuara. Alergjia dhe infektimi i syve më së shumti përhapet gjatë stinës së pranverës dhe verës.

Më shumë »
Njerëzit mbi moshën 40-vjeçare janë më produktiv nëse punojnë tre ditë në javë

Njerëzit mbi moshën 40-vjeçare janë më produktiv nëse punojnë tre ditë në javë

Njerëzit në moshën 40-vjeçare kanë performanca më të mira dhe janë më produktiv nëse punojnë tre ditë në javë.

Më shumë »