Shëndet Faqe: 1 nga 13

Vlerat e mentës dhe dobitë shëruese

Vlerat e mentës dhe dobitë shëruese

Është një bimë që rritet në të gjitha vendet e botës, dhe ajo përdoret në shumë raste; si në kuzhinë, si një aromë, në mjekësi apo si çaj.

Më shumë »
Pse është kaq e vështirë të gjendet shërim për kancerin?

Pse është kaq e vështirë të gjendet shërim për kancerin?

Ne zbuluam energjinë, sekuam gjenomin njerëzor dhe çrrënjosëm dhenjtë e mëdhenj.

Më shumë »
Kalkuloni a keni kilogramë të tepërta

Kalkuloni a keni kilogramë të tepërta

Ka shumë mënyra për të përcaktuar peshën normale të trupit.

Më shumë »
A e dini çfarë është një pjesë e vogël në cep të syrit tuaj?

A e dini çfarë është një pjesë e vogël në cep të syrit tuaj?

Kur flasim për ndërtimin e një syri, të gjithë e dimë se behet fjale në lidhje me kushtet shikimet, lentet, kornea, irisit, sclera, nervit optik dhe retinës.

Më shumë »
Çfarë ndodh me organet e gruas, kur ajo është shtatzënë?

Çfarë ndodh me organet e gruas, kur ajo është shtatzënë?

Fëmija nuk është e vetmja gjë që ndryshon gjatë shtatzënisë.

Më shumë »
Pse duhet të marrim frymë thellë?

Pse duhet të marrim frymë thellë?

Jemi kaq të zënë me mënyrën e shpejtë të jetesës, saqë shumë rrallë mendojmë për cilësinë e saj.

Më shumë »
Pse borra rrit shanset e sulmeve të zemrës?

Pse borra rrit shanset e sulmeve të zemrës?

Analiza e kohëve të fundit nga Universiteti i Harvardit ka treguar se në kohën e borrës rreziku i sulmit në zemër është rritur me 23%.

Më shumë »
A do të fillojn edhe meshkujt të përdorin pilula kontraceptive?

A do të fillojn edhe meshkujt të përdorin pilula kontraceptive?

Për dekada me radhë hulumtuesit u përpoqën për të gjetur metoda alternative të kontracepsionit për meshkuj, por pa sukses.

Më shumë »
Trajtimi i kariesit për 2 minuta

Trajtimi i kariesit për 2 minuta

Herën tjetër ju të shtriheni në karrige tek stomatologu, vetëm paramendoni këtë foto në mendje dhe ju do të ndjeheni më mirë.

Më shumë »
Ja çfarë shkakton përdorimi i takave për trupin

Ja çfarë shkakton përdorimi i takave për trupin

Përdorimi i takave të larta sjell probleme të shumta në shëndetin e këmbëve, por sërish ajo nuk i ndalon femrat që ti përdorin ato ditë e natë.

Më shumë »
Cikli menstrual zbulon se sa gjatë mund të jetoni

Cikli menstrual zbulon se sa gjatë mund të jetoni

Në një hulumtim të Universitetit në San Diego janë analizuar të dhënat e 16.000 femrave në menopauzë, ndërsa rezultatet janë shpallur në magazinën "Menopause". Ndër femrat e anketuara që kanë fituar menstruacionet në moshën 12-vjeçare ose më vonë, dhe kanë hyrë në menopauzë pas moshës 50-vjeçare, zakonisht kanë arritur moshën 90-vjeçare.

Më shumë »
Frika nga siguria e vaksinave është më e madhe në Evropë

Frika nga siguria e vaksinave është më e madhe në Evropë

Evropa është rajoni më i madh në botë që është skeptik për vaksinimin. Këto rezultate dolën nga një studim ku janë anketuar 66.000 njerëz që vijnë nga 67 shtete të ndryshme në lidhje me qëndrimet e tyre për rëndësinë e vaksinave.

Më shumë »
Meditimi është më i mirë se barnatorja

Meditimi është më i mirë se barnatorja

Meditimi është ilaçi më i mirë për trupin. Të arrihet gjendja e harmonisë dhe paqes së brendshme, gjë që sjell rigjenerim. Kur njerëzit sëmuren, shpesh marrin barna nga barnatorja. Por, çfarë nëse meditimi mund të shërojë ose të parandalojë disa sëmundje?

Më shumë »
Sekreti i jetëgjatësisë të banorëve tek i cili askush nuk vdes

Sekreti i jetëgjatësisë të banorëve tek i cili askush nuk vdes

Shkencëtarët Amerikanë dhe Italianë thonë se roli mund të ketë aktivitetet e përditshme si peshkimi, ecja dhe rritje e kopshteve perimesh.

Më shumë »
Çfarë ndodh me trurin nëse ndaloni me ushtrimet?

Çfarë ndodh me trurin nëse ndaloni me ushtrimet?

Ndonjëherë është e vështirë që ata të motivohen për të ushtruar.

Më shumë »
Ja pse duhet t'i ndërrojmë më shpesh syzet për diell

Ja pse duhet t'i ndërrojmë më shpesh syzet për diell

Syzet për diell duhet të ndërrohen çdo dy vjet, paralajmërojnë shkencëtarët. Rrezet e diellit i dëmtojnë thjerrëzat me kalimin e kohës, gjë që do të thotë që ngadalë u lejojnë rrezeve UV të depërtojnë. Pa filtra të përshtatshëm UV, syri është i ekspozuar, ndërsa kjo mund të shkaktojë dëme të përhershme dhe afatgjate të shikimit.

Më shumë »
Përfitimet që sjell pirja e ujit të ngrohtë në mëngjes

Përfitimet që sjell pirja e ujit të ngrohtë në mëngjes

një gotë ujë i ngrohtë në mëngjes ndihmon trupin që të largojë toksinat.

Më shumë »
Fuqia e efektit placebo

Fuqia e efektit placebo

Shpesh mohohet fuqia e efektit placebo edhepse qëmoti dihet që ai ka ndikim më të madh se shumë terapi. Efekti placebo është i rëndësishëm për ta kuptuar procesin e shërimit, si dhe gjatë intervencave tjera mjekësore.

Më shumë »
Sa ujë duhet pirë që truri të funksionojë si duhet?

Sa ujë duhet pirë që truri të funksionojë si duhet?

Shpesh dëgjojmë që duhet të pimë tetë gota në ditë ujë, urina nuk duhet të ketë ngjyrë të verdhë të errët dhe nuk duhet tepruar me pije të kafeinës sepse e dehidrojnë organizmin. Por, nga aspekti i shkencës, ky problem nuk është i hulumtuar shumë. Madje, është llogaritur që nëse nuk praktikojmë ndonjë aktivitet të gjatë ose trupi nuk ka temperaturë më të lartë, niveli i lëngjeve në trup duhet të jetë brenda kufijve normal.

Më shumë »
E mëparshme 1234567 ... 13 E ardhshme