Kultura Faqe: 7 nga 59

Si dukej një apartament mesatar Gjerman?

Si dukej një apartament mesatar Gjerman?

Muzeu i pronarit në Berlin është i vendosur në brigjet e lumit, në afërsi të muzeve të tjera shtetërore.

Më shumë »
Libër i rri për mençurinë e Nënë Terezës

Libër i rri për mençurinë e Nënë Terezës

"Thirrje për mëshirë" është një libër i ri në lidhje me urtësinë e Nënë Terezës, editor dhe autor i të cilit është Brian Kolodichak.

Më shumë »
Përgatisni darkë falas në restorantin "IKEA"

Përgatisni darkë falas në restorantin "IKEA"

Bota e famshme suedeze kompnija "IKEA" bëri "Bëni nga kjo restorantin tuaj (" Do It Yourself Restaurant), në të cilin vizitorët do të jetë kuzhinjerë.

Më shumë »
Zhytësi Polak ka arritur 230 metra në "thellësi" dhe thyen një rekord të rri

Zhytësi Polak ka arritur 230 metra në "thellësi" dhe thyen një rekord të rri

Shanset janë të mëdha që Vrelo të bëhet një nga shpellat më të thella nënujore në botë.

Më shumë »
Kina ndalon Hedonizmin në film

Kina ndalon Hedonizmin në film

Kina rreptësisht ndalon: filma, shfaqje dhe programe që promovojnë vlerat vulgare, të tilla si duke fituar famë dhe pasuri brenda natës.

Më shumë »
Çfarë është e ndryshme te banknota e rre Austrialiane 5 dollarëshe?

Çfarë është e ndryshme te banknota e rre Austrialiane 5 dollarëshe?

Australia vë në qarkullim një kartëmonedhë të re prej 5 dollarë australiane.

Më shumë »
Pse brendet e famshme lirohen nga emrat e tyre?

Pse brendet e famshme lirohen nga emrat e tyre?

Kjo fushatë ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin e publikut për rëndësinë e dhurimit të gjakut.

Më shumë »
Mesazhi prapa fotografive bardh e zi në "Facebook"

Mesazhi prapa fotografive bardh e zi në "Facebook"

Kohëve të fundit përdoruesit e "Facebook"ut më shpesh po shpallin fotografi bardh e zi, me mesazhin "sfida e pranuar". Në shikim të parë nuk është e qartë se për çfarë bëhet fjalë, por në këtë mënyrë përdoruesit duan ta shprehin mbështetjen e tyre në luftën kundër kancerit.

Më shumë »
Historia e gjuhës Angleze në një video të animuar

Historia e gjuhës Angleze në një video të animuar

Ekipi i Open University ka krijuar një video të animuar në lidhje me historinë e gjuhës angleze për 10 minuta.

Më shumë »
Çfarë ofron restoranti që është shpallur më i miri i vitit 2016?

Çfarë ofron restoranti që është shpallur më i miri i vitit 2016?

Shkoni në Modena dhe të shohim se çfarë e bën atë si restorantin më të mirë në botë.

Më shumë »
Keanu Reeves me mesazh të fuqishëm për botën

Keanu Reeves me mesazh të fuqishëm për botën

Keanu Reeves është një aktor si një yll filmi ku mund të luajnë role si qesharake dhe serioze.

Më shumë »
Po arrin seriali  "WESTWORLD" - konkurrent i "Game Of Thrones"

Po arrin seriali "WESTWORLD" - konkurrent i "Game Of Thrones"

Është e njohur se "HBO" bën seriale për njerëzit me zemër të dobët, dhe duket se tradita vazhdon me projektin e tij të fundit, një seri të "Westworld".

Më shumë »
Fjalët më të urryera angleze

Fjalët më të urryera angleze

Si do të ishte po të mundeshin të gjithë njerëzit në botë ti përgjigjen një pyetjeje të njejtë me një fjalë? Do të mund të ishte cilado pyetje, përderisa do të ishte e mundur përgjigjia vetëm me një fjalë, duke zbuluar ngjashmëritë dhe trendet në botë.

Më shumë »
Kritikët kanë zgjedhur filmat më të mirë të shekullit 21

Kritikët kanë zgjedhur filmat më të mirë të shekullit 21

Nga çdo kritik të filmit kërkohet të dërgojë një listë të 10 filmave - kështu filmat janë mbledhur dhe janë zgjedhur në top 100.

Më shumë »
Standardet e dyfishta për atë se çfarë femrat duhet të veshin

Standardet e dyfishta për atë se çfarë femrat duhet të veshin

Bota u shokua nga fotografitë që këto ditë filluan të qarkullojnë në internet, ku shfaqet se si një polic i armatosur detyron një femër ta zhveshë burkën në plazh në pjesën jugore të Francës.

Më shumë »
Lojra e Super Mario krejtësisht e rikrijuar në Microsoft Excel

Lojra e Super Mario krejtësisht e rikrijuar në Microsoft Excel

Pa dyshim, video lojra më e famshme në botë është Super Mario që është projektuar për Nintendo origjinale.

Më shumë »
Pasojat nga ndalesa e mbajtjes së burkës në shkollat gjermane

Pasojat nga ndalesa e mbajtjes së burkës në shkollat gjermane

Shoqata gjermane për arsim dhe shkencë paralajmëron për pasojat e ndalesës për veshjen e burkës në shkollë.

Më shumë »
Teknikë e re hulumtuese zbuloi një dorëshkrim 500 vjet të vjetër në Meksikë

Teknikë e re hulumtuese zbuloi një dorëshkrim 500 vjet të vjetër në Meksikë

Hulumtues nga Holanda dhe Anglia me përdorimin e teknologjisë së lartë për përpunim arritën të zbulojnë detaje nga një kanun i rrallë meksikan nga periudha para kolonizimit të Meksikës.

Më shumë »
Si tingëllon zëri i Albert Einstein?

Si tingëllon zëri i Albert Einstein?

Me siguri ju e dini se si duket. Ju keni mësuar ndoshta në lidhje me ekuacionet e tij dhe teorive shkencore.

Më shumë »
Përfunduan Lojërat Olimpike në Rio - sportistët amerikan me më së shumti medalje

Përfunduan Lojërat Olimpike në Rio - sportistët amerikan me më së shumti medalje

Pas performancës së 11.000 sportistëve nga 206 shteteve në 28 sporte, në periudhë prej 16 ditëve, përfunduan Lojërat e 31 Olimpike në Rio de Zhaneiro.

Më shumë »