Kultura Faqe: 60 nga 60

Takimi Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe në Tiranë

Takimi Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe në Tiranë

Në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor Shqipëri-Kosovë, i cili u nënshkrua më 13 shkurt 2014 mes Ministrisë së Kulturës të Shqipërisë dhe Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sportit të Kosovës, në datat 15 dhe 16 Prill, 2014 Teatri Kombëtar në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës organizon “Takimin Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe", me pjesëmarrjen e dramaturgëve, regjisorëve dhe kritikëve të artit skenik nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia.

Më shumë »
Ku janë sot yjet e "Harry Potter"?

Ku janë sot yjet e "Harry Potter"?

Si e kane karrieren tani aktoret nga Harry Potter?

Më shumë »
Jeta në kaosin më të organizuar në botë

Jeta në kaosin më të organizuar në botë

Lagjia Koulun në Hong Kong njihet si vend ku mbizotëron kaosi. Kjo lagje më herët ka qenë fortesë ushtarake kineze, por është shndërruar në enklavë (krahinë më e vogël e një shteti, e përbërë brenda një shteti tjetër) që kur disa rajone kanë qenë të ndërmarra nga Britania në vitin 1898

Më shumë »
Avio-kompanitë të cilave duhet t'u shmangeni sipas BE

Avio-kompanitë të cilave duhet t'u shmangeni sipas BE

Bashkimi Evropian bëri një listë të zezë të avio-kompanive të cilat janë të ndaluara në shtetet anëtare. Sipas listës, avio-kompanitë më të këqia ndodhen në Afrikë, ndërsa më së shumti duhet tju ikim avio-kompanive në Gabon dhe Kirgistan.

Më shumë »
Rruga më e "çmendur" në botë (FOTO)

Rruga më e "çmendur" në botë (FOTO)

Kjo rrugë është një sfidë për shoferët dhe këmbësorët. Për të parë këtë rrugë 17 km të gjatë duhet të shkojnë në Itali. Rruga është quajtur Paso San Bold.

Më shumë »
Cili është numri më i preferuar në botë?

Cili është numri më i preferuar në botë?

Shkrimtari matematicient nga Britania Aleks Belos bëri një pyetësor interesant me të cilën pyeste njerëzit se cili është numri i tyre i preferuar.

Më shumë »
Teoritë më të njohura dhe më të çmendura të konspiracioneve të cilët e kanë shqetësuar botën.

Teoritë më të njohura dhe më të çmendura të konspiracioneve të cilët e kanë shqetësuar botën.

Në teori çdo gjë është e mundur, dhe këtë e pohojnë edhe teoricientët e konspiracioneve që kanë shqetësuar dhe tronditur njerëzit rreth tërë botës.

Më shumë »
Karakteristikat e njerëzve të palumtur - kontrolloni a jeni edhe ju një nga ata

Karakteristikat e njerëzve të palumtur - kontrolloni a jeni edhe ju një nga ata

Shumica e njerëzve të palumtur ndajnë disa karakteristika të përbashkëta. Nëse dëshironi të gjeni qetësi dhe të gëzoni jetën, patjetër duhet të liroheni nga të gjitha këto karakteristika.

Më shumë »
Truke për të përshpejtësuar shpejtësinë e internetit?

Truke për të përshpejtësuar shpejtësinë e internetit?

Ne të gjithë gjithmone dimë të fajësojmë dikë tjetër për internet të ngadaltë,por e vërteta është se ka mënyra që ju mund të zgjidhni problemin,ose të paktën pë t'a përmirësuar atë.

Më shumë »
Njerëzit nga ky fis jetojnë mbi 100 vjet dhe nuk njohin kancerin

Njerëzit nga ky fis jetojnë mbi 100 vjet dhe nuk njohin kancerin

Në natyrë ekzistojnë bimë të shumta dhe barna për të cilët dihet që e shërojnë kancerin si dhe sëmundje tjera të rënda, por mjekësia me ngulm I injoron. Një nga këto barna është dhe leatrili, I cili quhet edhe vitamin B17.

Më shumë »
Si ta përmirsoni funksionin e trurit tuaj?

Si ta përmirsoni funksionin e trurit tuaj?

Truri i njeriut është një superkompjuter me mundësi të panumërta. Është truri ai që bën njeriun të dallohet nga të gjithë gjallesat tjera.

Më shumë »
Gjërat që duhet ti dija kur isha 20 vjeç!

Gjërat që duhet ti dija kur isha 20 vjeç!

Bota mundohet të ju bëje budalla. Nga tarifat bankare,normat e interresit dhe dietat e çuditëshme 3 ditore,njerëzit që nuk jane mjaftueshëm të edukuar janë vetëm objektiv I lehtë për te holla. Edukoni veten aq sa mundeni që të jeni më të pavarur,të keni lumturi dhe para.

Më shumë »
Sa ëshë rroga juaj?

Sa ëshë rroga juaj?

Si është mardhënia e reaksionit të gabimit në punë dhe lartesia e rrogave?

Më shumë »
Fakultetet.com - Shpërndaj dituri, shpërndaj informacion

Fakultetet.com - Shpërndaj dituri, shpërndaj informacion

Në kohën kur teknologjitë po ndryshojnë çdo ditë dhe me shpejtësi, ndërsa arsimimi është një pjesë e pashmangshme e këtyre ndryshimeve të cilët

Më shumë »
Mendimet më të urta të Dostojevskit

Mendimet më të urta të Dostojevskit

Fjodor Dostoevski është një nga shkrimtarët më gjenijal i cili thellësisht depërton në shpirtin njerëzor.

Më shumë »
Cilat libra kanë qenë libra më të mira na vitin 1898?

Cilat libra kanë qenë libra më të mira na vitin 1898?

Clement K. Shorter ka qenë një njeri që ka përfaqësuar autoritet pëe motrat Bronte dhe Napoleon. Ai ka qenë redaktor i “Illustrated London News.”

Më shumë »
Në cilin qytet jetohet më mirë?

Në cilin qytet jetohet më mirë?

Sipas hulumtimeve më të reja nga kompania “Mercer”. Vjena është qyteti me cilësi më të mire jetësore në botë për këtë vitë.

Më shumë »
Filma inspirues që do t`ju bëjnë të ndiheni pozitiv

Filma inspirues që do t`ju bëjnë të ndiheni pozitiv

Të gjithë e dijmë ndjenjën kur shikojmë film ose lexojmë libër dhe menjëherë tek ne zgjohet shpirti ynë frymëzues.

Më shumë »
E mëparshme 1 ... 5657585960 E ardhshme