Kultura Faqe: 58 nga 59

Shtete të cilat kanë nivelin më të lartë të kriminalitetit

Shtete të cilat kanë nivelin më të lartë të kriminalitetit

Një raport i ri i publikuar nga zyra për drogë dhe kriminal zbulon se si nivelet e vrasjeve ndryshojnë nga shteti në shtet. Hulumtimi global për vrasje në 2013 zbulon që pothuajse gjysëm milion njerëz kanë qenë të vrarë me qëllim në vitin 2012, dhe më së shumti vrasjet janë përqëndruar në dy rajone - amerikan dhe afrikan. Sipas hulumtimeve, thuajse gjysma nga 437000 vrasjet kanë ndodhur në shtete me vetëm 11% nga popullata globale.

Më shumë »
Përbërësit e nevojshëm për lumturi sipas Epikurit

Përbërësit e nevojshëm për lumturi sipas Epikurit

Njerëzit janë kërkuar përgjigje për lumturinë nga filizofia që nga kohërat e lashta, por pak filozof kanë dhënë përgjigje më të mira se njëri i lindur 341 vjet para erës sonë. Emri i tij është Epikur.

Më shumë »
Eksperimente psikologjike që kanë përfunduar në katastrofë!

Eksperimente psikologjike që kanë përfunduar në katastrofë!

Psikologjia që ne e njohim sot, është një shkencë relativisht e re, por ne që nga lindja e saj ka ndihmuar per të fituar një kuptim më të madh të tyre dhe bashkëveprimit në botë.

Më shumë »
Mjaft kohë para arsimimit online...

Mjaft kohë para arsimimit online...

Doktor Klark ka qenë 59 kate më poshtë se studentët e tij dhe ka mbajtur ligjëratën e cila është shfaqur në ekranet televizive lart, para studentëve. Studentët e tij kanë shikuar gjatë televizorin para se të bëhet një nga mjetet më të njohura për zbavitje. Në vitin 1938, televizori ka paraqitur mësojtoren e së ardhmes.

Më shumë »
Filma të njohur të cilët fillimisht kanë pasur përfundim tjetër

Filma të njohur të cilët fillimisht kanë pasur përfundim tjetër

Si do te mbaronin keta filma ndryshe? Lexoni për ta kuptuar

Më shumë »
Përgjigje interesante të testeve nga studentët kreativ...

Përgjigje interesante të testeve nga studentët kreativ...

Ja kjo është me të vërtet një përgjigje kreative nga një student...

Më shumë »
Eksperimente psikologjike për ta njohur vetveten më mirë…

Eksperimente psikologjike për ta njohur vetveten më mirë…

“Për të përfituar ndonjë gjë në botë, ju së pari duhet ta përfitoni vetveten tuaj”

Më shumë »
Si një vendim mund të ndryshojë jetën tuaj...

Si një vendim mund të ndryshojë jetën tuaj...

Si një zgjedhje në jetë mund të ndryshojë jetën tuaj,dhe me atë të ndaloni depresionin,dhe t'a shtoni lumturinë tuaj...Cili është ky vendim? Martesa

Më shumë »
Gjërat të cilat çdo studente duhet t’I përsëris zakonisht...

Gjërat të cilat çdo studente duhet t’I përsëris zakonisht...

1.Numri I vikendeve që I keni gjatë fakultetit nuk është I pafundshëm,për këtë shkak dilni shetisni së paku njëherë në javë.

Më shumë »
Takimi Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe në Tiranë

Takimi Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe në Tiranë

Në kuadër të kalendarit të përbashkët kulturor Shqipëri-Kosovë, i cili u nënshkrua më 13 shkurt 2014 mes Ministrisë së Kulturës të Shqipërisë dhe Ministrisë së Kulturës Rinisë dhe Sportit të Kosovës, në datat 15 dhe 16 Prill, 2014 Teatri Kombëtar në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës organizon “Takimin Mbarëkombëtar për Dramaturgjinë Shqipe", me pjesëmarrjen e dramaturgëve, regjisorëve dhe kritikëve të artit skenik nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia.

Më shumë »
Ku janë sot yjet e "Harry Potter"?

Ku janë sot yjet e "Harry Potter"?

Si e kane karrieren tani aktoret nga Harry Potter?

Më shumë »
Jeta në kaosin më të organizuar në botë

Jeta në kaosin më të organizuar në botë

Lagjia Koulun në Hong Kong njihet si vend ku mbizotëron kaosi. Kjo lagje më herët ka qenë fortesë ushtarake kineze, por është shndërruar në enklavë (krahinë më e vogël e një shteti, e përbërë brenda një shteti tjetër) që kur disa rajone kanë qenë të ndërmarra nga Britania në vitin 1898

Më shumë »
Avio-kompanitë të cilave duhet t'u shmangeni sipas BE

Avio-kompanitë të cilave duhet t'u shmangeni sipas BE

Bashkimi Evropian bëri një listë të zezë të avio-kompanive të cilat janë të ndaluara në shtetet anëtare. Sipas listës, avio-kompanitë më të këqia ndodhen në Afrikë, ndërsa më së shumti duhet tju ikim avio-kompanive në Gabon dhe Kirgistan.

Më shumë »
Rruga më e "çmendur" në botë (FOTO)

Rruga më e "çmendur" në botë (FOTO)

Kjo rrugë është një sfidë për shoferët dhe këmbësorët. Për të parë këtë rrugë 17 km të gjatë duhet të shkojnë në Itali. Rruga është quajtur Paso San Bold.

Më shumë »
Cili është numri më i preferuar në botë?

Cili është numri më i preferuar në botë?

Shkrimtari matematicient nga Britania Aleks Belos bëri një pyetësor interesant me të cilën pyeste njerëzit se cili është numri i tyre i preferuar.

Më shumë »
Teoritë më të njohura dhe më të çmendura të konspiracioneve të cilët e kanë shqetësuar botën.

Teoritë më të njohura dhe më të çmendura të konspiracioneve të cilët e kanë shqetësuar botën.

Në teori çdo gjë është e mundur, dhe këtë e pohojnë edhe teoricientët e konspiracioneve që kanë shqetësuar dhe tronditur njerëzit rreth tërë botës.

Më shumë »
Karakteristikat e njerëzve të palumtur - kontrolloni a jeni edhe ju një nga ata

Karakteristikat e njerëzve të palumtur - kontrolloni a jeni edhe ju një nga ata

Shumica e njerëzve të palumtur ndajnë disa karakteristika të përbashkëta. Nëse dëshironi të gjeni qetësi dhe të gëzoni jetën, patjetër duhet të liroheni nga të gjitha këto karakteristika.

Më shumë »
Truke për të përshpejtësuar shpejtësinë e internetit?

Truke për të përshpejtësuar shpejtësinë e internetit?

Ne të gjithë gjithmone dimë të fajësojmë dikë tjetër për internet të ngadaltë,por e vërteta është se ka mënyra që ju mund të zgjidhni problemin,ose të paktën pë t'a përmirësuar atë.

Më shumë »
Njerëzit nga ky fis jetojnë mbi 100 vjet dhe nuk njohin kancerin

Njerëzit nga ky fis jetojnë mbi 100 vjet dhe nuk njohin kancerin

Në natyrë ekzistojnë bimë të shumta dhe barna për të cilët dihet që e shërojnë kancerin si dhe sëmundje tjera të rënda, por mjekësia me ngulm I injoron. Një nga këto barna është dhe leatrili, I cili quhet edhe vitamin B17.

Më shumë »
Si ta përmirsoni funksionin e trurit tuaj?

Si ta përmirsoni funksionin e trurit tuaj?

Truri i njeriut është një superkompjuter me mundësi të panumërta. Është truri ai që bën njeriun të dallohet nga të gjithë gjallesat tjera.

Më shumë »