Jeta Faqe: 65 nga 69

Arsyet pse njerëzit e mençur nuk mund të gjejnë punë

Arsyet pse njerëzit e mençur nuk mund të gjejnë punë

Edhe krahas asaj që kanë përvojë dhe arsimim të shkëlqyer, një pjesë e madhe e njerëzve ambicioz vuajnë nga një periudhë e gjatë e papunësisë, që duket e palogjikshme. Megjithatë, ekzistojnë arsye se pse njerëzit e mençur vështirë gjejnë vend të punës.

Më shumë »
Profesione të pazakonshme me rrogë të ëndrrave

Profesione të pazakonshme me rrogë të ëndrrave

Të gjithë ëndërrojmë për një punë të ëndrrave, e cila sigurisht, shkon sëbashku me rrogën e ëndrrave. Nga përqafimi i pandave derik tek lëshimi nëpër tobogane, ju ofrojmë disa profesione unike të cilat definitivisht ia vlen t'i punoni.

Më shumë »
Kur ëndrrat tona do të ishin të dukshme...

Kur ëndrrat tona do të ishin të dukshme...

Kur të gjitha ëndrrat tona do të ishin të dukshme, bota do të dukej si veprat e Seris Dusedit. Ajo është një fotografiste franceze e cila me fotoaparat dhe kreativitet i shfaq ëndrrat, përkatësisht dëshirat e njerëzve.

Më shumë »
Çfarë thotë Dostojevski për buzëqeshjen?

Çfarë thotë Dostojevski për buzëqeshjen?

Për buzëqeshje, para së gjithash, është i nevojshëm sinqeriteti, por a ka sinqeritet tek njerëzit? Për buzëqeshje nevojitet që një person të mos jetë i keq, por njerëzit më së shumti i qeshin së keqes.

Më shumë »
Pse jam aq i varfër?

Pse jam aq i varfër?

Një njeri i varfër ka pyetur Budën Përse jam aq i varfër?

Më shumë »
Fjalimet më inspiruese të të gjitha kohërave

Fjalimet më inspiruese të të gjitha kohërave

Hyrje në një kapitull të ri, udhëheqës në një botë të re në të cilën studentët duhet të hyjnë - pikërisht këtë e paraqesin këto fjalime.

Më shumë »
Gjëra për të cilat gjithmonë duhet të gjeni kohë

Gjëra për të cilat gjithmonë duhet të gjeni kohë

Pa marrë parasysh se sa jeni të zënë, këto aktivitete të vogla duhet çdo ditë të jenë në listën tuaj të detyrave. Nuk nevojitet shumë kohë për ti kryer, por jini të sigurtë që do ta zbukurojnë ditën tuaj.

Më shumë »
Ideja më e mirë për muaj të mjaltit

Ideja më e mirë për muaj të mjaltit

Kur do të martoheni me dikë, si e paramendoni muajin tuaj të mjaltit ? Udhëtim në Itali? Ndoshta Bora Bora?

Më shumë »
Pse djemtë e pashëm sillen më keq ndaj vajzave?

Pse djemtë e pashëm sillen më keq ndaj vajzave?

Duket që matematika e ka përgjigjen. Por, sipas videos, problemi nuk është te djemtë, por te vajzat. Si ?

Më shumë »
Në realitet, të gjithë kemi katër gra...

Në realitet, të gjithë kemi katër gra...

Ka jetuar një herë një tregtar i pasur me katër gra.

Më shumë »
Mësime jetësore nga tezja për nipin

Mësime jetësore nga tezja për nipin

Keshilla mbi jeten nga tezja per nipin

Më shumë »
Mësime që duhet t'i mësojmë nga sportistët

Mësime që duhet t'i mësojmë nga sportistët

Bota e sportit definitivisht na mundëson zbavitje të madhe brenda dhe jashtë fushës. Kur sportistët nuk fitojnë në loja ose nuk rrëzojnë rekorde, dinë të na japin disa këshilla të mira.

Më shumë »
Çdokush mund ta ndryshojë botën!

Çdokush mund ta ndryshojë botën!

Kjo është video për ato çaste kur ndiheni të lënë vetëm në botë dhe sikur askush nuk ju kupton, as nuk ju vlerëson. Fëmijëve shpesh u themi që mund ta ndryshojnë botën, dhe shumica prej tyre e besojnë këtë. Përse, atëherë, aq shumë njerëz të rritur ndihen të pafuqishëm?

Më shumë »
Si të përjetoni vetëm në det?

Si të përjetoni vetëm në det?

Hose Salvador Alvarenga ka qenë duke peshkuar në afërsi të bregut të Meksikës kah fundi i vitit 2012 kur një stuhi e fuqishme ka shtyrë anijen e tij larg bregut. Alvarenga është gjetur i gjallë në det 16 muaj më pas. Si ka arritur të përjetorë dhe si do të përjetonit ju në një situatë të këtillë?

Më shumë »
Shqipëria zen vendin e 6-të në Ballkan për performancën mjedisore

Shqipëria zen vendin e 6-të në Ballkan për performancën mjedisore

Ky studim ka rezultuar në Treguesin e Performancës Mjedisore

Më shumë »
Personi më i lartë në histori

Personi më i lartë në histori

Robert Vadlov ka lindur më 1918. Deri më sot, ai është i njohur si personi më i lartë në histori. Ai ka vdekur në moshën 22 vjeçare dhe është rritur deri në vdekjen e tij. Kjo video është bërë në vitin 1936.

Më shumë »
Shprehi të mëngjesit të cilat çdo person duhet t'i praktikojë

Shprehi të mëngjesit të cilat çdo person duhet t'i praktikojë

A keni pyetur ndonjëherë veten pse jeta juaj nuk është më e mirë sesa që është për momentin? Sigurisht për shkak faktit që nuk keni shprehi të shëndosha gjatë mëngjesit dhe fillimit të ditës.

Më shumë »
Çfarë shohin punëdhënësit në profilin tuaj të LinkedIn?

Çfarë shohin punëdhënësit në profilin tuaj të LinkedIn?

TheLadders zbatoi një hulumtim në të cilin ka ndjekur lëvizjen e njerëzve që i lexojnë CV-të për punësim dhe profilet në LinkedIn. Rezultatet kanë qenë befasuese.

Më shumë »
Cila është përgjigjia e saktë? Mendo jashtë kutisë!

Cila është përgjigjia e saktë? Mendo jashtë kutisë!

Vozitni rrugës gjatë një stuhie, kaloni pranë një stacioni të autobusave dhe shihni tre persona që e presin autobusin.

Më shumë »