Ekonomia Faqe: 6 nga 6

Kush përfiton nga varfëria?

Kush përfiton nga varfëria?

Ndërkohë, të varfërit mbeten të varfër.

Më shumë »
Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

mjvhbnj Refuzimi i bendit më të suksesshëm në histori nuk është një vendim i mençur. Poashtu edhe refuzimi i mundësisë për blerje të njërës prej shpikjeve më të rëndësishme në botë.

Më shumë »
Webfaqe të dobishme për financat personale

Webfaqe të dobishme për financat personale

Financat personale janë pjesë e rëndësishme e jetës. Të kuptuarit e tyre është me rëndësi sepse pothuajse çdo gjë lidhet me paratë - llogaritë, kursimet, pasuria ejt. Çdokush mund të mësohet si të ballafaqeohet me financat personale nëpërmjet internetit. Ekzistojnë shumë burime falas për individët që duan të mësojnë më tepër për këtë fushë.

Më shumë »
Korporatat të cilat përfitojnë miliarda, por nuk paguajnë tatim të lartë

Korporatat të cilat përfitojnë miliarda, por nuk paguajnë tatim të lartë

Shtatë prej 30 korporatave më të mëdha amerikane i kanë paguar drejtorët e tyre ekzekutiv më shumë sesa që kanë paguar për tatim vitin e kaluar, tregon një raport i ri.

Më shumë »
Për të punuar në Evropë mjafton pasaporta dhe kontrata

Për të punuar në Evropë mjafton pasaporta dhe kontrata

Suedia punëson punëtorë edhe vendet që nuk janë pjesë e BE-së ...

Më shumë »
Një e treta e botës dëshiron të punojë në Gjermani

Një e treta e botës dëshiron të punojë në Gjermani

Cilat kombësi zakonisht punojnë në Gjermani, dhe ku gjermanët duan të punojnë?

Më shumë »
Aplikacione të dobishme falas për ekonomistët

Aplikacione të dobishme falas për ekonomistët

Ekonomistët dhe studentët e ekonomisë duhet të jenë në rrjedha me arritjet e reja teknologjike. Në vazhdim do të gjeni aplikacione të dobishme që do t'ju ndihmojnë.

Më shumë »
Historia e Coca Cola-s në 2 minuta

Historia e Coca Cola-s në 2 minuta

Shikoni evolucionin e njërit prej brendeve më të njohura të Amerikës, Coca Cola. Nga prejardhja e saj në barnatoren në Atlanta, nëpërmjet krijimit të shisheve të veçanta dhe zhvillimit të reklamave klasike, shikoni momentet kyçe në historinë e njërit prej brendeve më të vlefshme.

Më shumë »
Cilat janë aftësitë kryesore të lidershipit?

Cilat janë aftësitë kryesore të lidershipit?

Teknikat themelore për arritje të suksesit nuk ndryshojnë asnjëherë. Prandaj, liderët siç janë sportistët profesionist, duhet të ushtrojnë dhe t'i mbajnë në nivel këto aftësi kyçe.

Më shumë »
10 profesionet më të mira për këtë gjeneratë

10 profesionet më të mira për këtë gjeneratë

10 profesionet më të mira për këtë gjeneratë

Më shumë »
Profesionet më të paguara në SHBA

Profesionet më të paguara në SHBA

Fitimi vjetor gjashtë shifra eshte vetëm një ëndërr për shumë amerikanë.

Më shumë »
Profesionet më të paguara për vitin 2014

Profesionet më të paguara për vitin 2014

Një hulumtim i ri i CareerBuilder zbulon profesionin më të paguar i cili rritet shpejt në vitin 2014. Këto profesione u rritën për 7% gjatë 3 viteve të fundit, dhe atyre ju paguhet 22 dollarë në orë më shumë.

Më shumë »
Rroga bruto mesatare në Zvicër - 5.000 euro

Rroga bruto mesatare në Zvicër - 5.000 euro

Rroga bruto mesatare në Zvicër në sektorin privat ka qenë 6.118 frang në vitin 2012, shpalli Agjensia federale për statistikë. Kjo do të thotë që gjysma e të punësuarve kanë fituar më shumë se kjo shumë, dhe gjysma tjetër më pak se shuma mesatare. Në periudhë prej 10 vjetësh, rroga bruto mesatatare është rritur për 13,4 %, dëshmon Agjensia në raportin e saj të cilin e citojnë mediat zvicerane.

Më shumë »
E mëparshme 23456 E ardhshme