Ekonomia Faqe: 5 nga 6

Kriza Greke e shpjeguar në vetëm 2 minuta

Kriza Greke e shpjeguar në vetëm 2 minuta

Gjithçka gjë që ju duhet të dini në lidhje me krizën greke është shpjeguar në 2 minuta.

Më shumë »
Çfarë rroge fitojnë praktikantët në "Apple" dhe "Facebook"?

Çfarë rroge fitojnë praktikantët në "Apple" dhe "Facebook"?

Në "Apple" ia vlen të jesh edhe një praktikant i thjeshtë. Rrogat e tyre janë shumë më të larta se rroga më e lartë në rajonin tonë.

Më shumë »
Dhjetë bilionerë kanë vendosur të heqin dorë nga gjysma e pasurisë së tyre

Dhjetë bilionerë kanë vendosur të heqin dorë nga gjysma e pasurisë së tyre

Për të mbështetur një numër të aktiviteteve humanitare në botë, dhjetë bilionerë kanë vendosur të heqin dorë nga gjysma e pasurisë së tyre.

Më shumë »
Njeriu që merr nga të varfërit për t'u dhënë të pasurve!

Njeriu që merr nga të varfërit për t'u dhënë të pasurve!

Paul Tudor Jones mendon se ai është Robin Hood, por ai është krejt e kundërta.

Më shumë »
Këto janë brendet më të shitura nëpër botë

Këto janë brendet më të shitura nëpër botë

Kompania "Kantar Worldpanel" edhe këtë vit publikoi listën e brendeve që kane shitje te lajrte në mbarë botën.

Më shumë »
Në cilat vende është shkalla më e ulët e interesit?

Në cilat vende është shkalla më e ulët e interesit?

"Investopedia" bëri një analizë nga vendet me normat e interesit më të ulta, sipas të dhënave nga bankat qendrore.

Më shumë »
Çmimet e benzinës nëpër botë

Çmimet e benzinës nëpër botë

Ju mendoni se ju paguani shumë për benzinë? Ju duhet të jeni mirënjohës që ju nuk jetoni në Itali ose në Turqi.

Më shumë »
Sekretet e pasurisë së Uoren Bafetit

Sekretet e pasurisë së Uoren Bafetit

Ai është njëri prej investuesve më të suksesshëm në histori. Mendojmë që ia vlen të ndiqen hapat e tij, apo jo?

Më shumë »
Hargjimet e jetesës në të gjithë botën

Hargjimet e jetesës në të gjithë botën

Nëpërmjet hartës ju mund të bëni dallimin në mes të kostos së jetesës nëpër botë me ndihmën e informatave nga baza e të dhënave më të madhe të qyteteve në mbarë botën.

Më shumë »
Korporata më e keqe në botë dëshiron të përfundojë në burg

Korporata më e keqe në botë dëshiron të përfundojë në burg

Ekzistojnë kompani që fitojnë nga çdo rob në burgë Shtetet e Bashkuara.

Më shumë »
Gjermani: Honorare të zmadhuara, por edhe shpenzime më të mëdha për jetesë

Gjermani: Honorare të zmadhuara, por edhe shpenzime më të mëdha për jetesë

Vendosja e ligjit për honorar minimal prej 8,50 euro në orë ka filluar të ndikojë mbi çmimet në tërë Gjermaninë. Kompanitë që nuk kanë mundur ti lejojnë vetes honorar aq të madh tani kanë shpenzime shtesë, gjë që reflektohet mbi çmimin e konsumatorëve.

Më shumë »
Një llogaritje 5-minutëshe mund t'ju bëjë milioner

Një llogaritje 5-minutëshe mund t'ju bëjë milioner

Jeta me buxhet nuk është e lehtë. Shumë njerëz nuk arrijnë këtë qëllim vetëm për shkak të llogaritjeve të gabuara.

Më shumë »
Cili profesion sjell fitimet më të mira në Gjermani?

Cili profesion sjell fitimet më të mira në Gjermani?

Për të fituar edhe në Gjermani, duhet të keni përfunduar studimet pëe mjek, avokat ose inxhinier, dhe natyrisht, për të punuar për një kompani të madhe.

Më shumë »
Cilat vende janë importuesit më të mëdhenj në botë?

Cilat vende janë importuesit më të mëdhenj në botë?

Betejat më të rëndësishme në shekullin 21 do të udhëhiqet në bazë ekonomike. Pra, cili vend është më e fortë në këtë moment?

Më shumë »
Tabela më e rëndësishme ekonomike për vitin 2014

Tabela më e rëndësishme ekonomike për vitin 2014

Në përgjithësi, pabarazia e të ardhurave i referohet faktit se njerëz të ndryshëm bëjnë shua të ndryshme të parave

Më shumë »
Të rinjtë më të pasur të kohës së sotme

Të rinjtë më të pasur të kohës së sotme

Keni 30 vjet dhe nuk keni miliona? Ku qëndroni pas kësaj liste?

Më shumë »
Njerëzit të cilët e kanë shembur botën

Njerëzit të cilët e kanë shembur botën

A ju kujtohet kriza ekonomike e vitit 2008? Ajo solli falimentime më të mëdha në historinë botërore.

Më shumë »
Kush përfiton nga varfëria?

Kush përfiton nga varfëria?

Ndërkohë, të varfërit mbeten të varfër.

Më shumë »
Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

Vendimet më të gabuara të biznesit të të gjitha kohërave

mjvhbnj Refuzimi i bendit më të suksesshëm në histori nuk është një vendim i mençur. Poashtu edhe refuzimi i mundësisë për blerje të njërës prej shpikjeve më të rëndësishme në botë.

Më shumë »
Webfaqe të dobishme për financat personale

Webfaqe të dobishme për financat personale

Financat personale janë pjesë e rëndësishme e jetës. Të kuptuarit e tyre është me rëndësi sepse pothuajse çdo gjë lidhet me paratë - llogaritë, kursimet, pasuria ejt. Çdokush mund të mësohet si të ballafaqeohet me financat personale nëpërmjet internetit. Ekzistojnë shumë burime falas për individët që duan të mësojnë më tepër për këtë fushë.

Më shumë »