Ekonomia Faqe: 4 nga 6

Shtetasit me më së shumti njohuri nga fusha e financave

Shtetasit me më së shumti njohuri nga fusha e financave

„Standard & Poor's“ zbatoi hulumtim ku përfshiu 140 shtete në botë, ku janë kontrolluar njohuritë rreth financave. Në maje të listës gjendet Danimarka me 71% të njohurive të mira nga financat ndër popullsinë e rritur.

Më shumë »
Të gjithë banorët në Finlandë marrin nga 550 euro në muaj!

Të gjithë banorët në Finlandë marrin nga 550 euro në muaj!

Qeveria finlandeze do të japë 550 në muaj për të gjithë qytetarët e saj, qoftë i punësuar apo jo.

Më shumë »
Ky është njeriu i ri më i pasur në botë

Ky është njeriu i ri më i pasur në botë

Amasio Ortega është njeriu i ri më i pasur në botë. Ai tejkaloi Bill Gejtsin para dy ditëve, thonë nga "Forbes".

Më shumë »
Shteti i parë në botë që do të bëhet 100% organik

Shteti i parë në botë që do të bëhet 100% organik

Këtë muaj u shënua Dita botërore e ushqimit më 16 tetor, dhe brenda kësaj dite, mediat në internet shkruajtën shumë për vendin e parë në botë që do të jetë 100% organik.

Më shumë »
Dy të tretat e miliardereve femra vijnë nga i njejti shtet

Dy të tretat e miliardereve femra vijnë nga i njejti shtet

Femrat kanë filluar të posedojnë pjesë sa më të mëdha të pasurisë botërore, sidomos në Kinë. Sipas institutit hulumtues "Hurun report", 8 prej 10 femrave më të pasura në botë janë nga Kina. Dy të tretat nga femrat miliardere poashtu vijnë nga Kina.

Më shumë »
Vendet më të korruptuara në botë

Vendet më të korruptuara në botë

Çdo vit, „Transparency international“ shpall listë prej vendeve me ineks të korrupsionit në bazë të mendimit të ekspertëve nga e tërë bota.

Më shumë »
Suedia do të bëhet shoqëria e parë pa të holla kesh

Suedia do të bëhet shoqëria e parë pa të holla kesh

Ekonomistët kanë menduar për formën e shoqërisë teorike pa kesh - diku ku transakcionet bëhen në mënyrë digjitale. Asnjë vend në botë nuk e realizon këtë, por disa shtete janë afër, si p.sh Suedia.

Më shumë »
Çmimin Nobël për ekonomi e fitoi Angus Diton

Çmimin Nobël për ekonomi e fitoi Angus Diton

Çmimin Nobël për ekonomi për këtë vit e mori Angus Diton nga Universiteti Prinston për analizën e tij rreth ndihmës sociale, shpenzimeve dhe varfërisë.

Më shumë »
"Dell" bleu kompaninë "EMC" për 67 miliarda dollarë

"Dell" bleu kompaninë "EMC" për 67 miliarda dollarë

"Dell", prodhuesi i tretë më i madh i kompjuterëve personal, sëbashku me partnerët e tij bleu kompaninë për ruajtjen e të dhënave "EMC" për 67 miliarda dollarë duke bërë një ndër bizneset më të mira teknologjike të të gjitha kohërave.

Më shumë »
Bankat Zvicërane do tju mësojnë se si "lahen" paratë

Bankat Zvicërane do tju mësojnë se si "lahen" paratë

Këtë vit është bërë nënshkrimi në mes departamentit amerikan të drejtësisë dhe 41 bankave zvicerane.

Më shumë »
Pasuria globale në botë është rritur për 7,1 përqind

Pasuria globale në botë është rritur për 7,1 përqind

Kompania evropiane për shërbime financiare „Allianz“ me seli në Mynih prezantoi raportin për pasurinë globale ku analizohet gjendja në bazë të pronësisë dhe borxheve në amvisëritë e më tepër se 50 vendeve.

Më shumë »
Cilat janë qytetet më të shtrenjta në planetin tonë?

Cilat janë qytetet më të shtrenjta në planetin tonë?

Në bazë të çmimeve për patundshmëri, çmimit të një kafeje espreso dhe një darke në restoran për ushqim të shpejtë, është përpiluar një listë e shtatë qyteteve më të shtrenjta për të jetuar në botë. Është me rëndësi të theksohet që krahas çmimeve të larta, banorët e këtyre qyteteve janë të kënaqur dhe të lumtur sepse munden ta sigurojnë ardhmërinë e tyre.

Më shumë »
Në Gjermani për momentin kërkohen 600.000 punëtorë

Në Gjermani për momentin kërkohen 600.000 punëtorë

Muajin që kaloi në Agjencinë e punësimit në Gjermani janë shpallur 600.000 vende të lira pune, 81.000 më tepër nga shtatori i vitit të kaluar.

Më shumë »
Cilët janë njerëzit më të pasur nën 35 vjeç?

Cilët janë njerëzit më të pasur nën 35 vjeç?

Cilët janë njerëzit më të pasur nën 35 vjeç?

Më shumë »
Pagat minimale nëpër Evropë

Pagat minimale nëpër Evropë

"Eurostat" ka përdorur të dhënat zyrtare mbi pagën minimale para zbritjes së tatimeve dhe kontributet e tjera.

Më shumë »
Numri i të varfërve në botë po zmadhohet për 148 miliona

Numri i të varfërve në botë po zmadhohet për 148 miliona

Banka botërore do ta bëjë ndryshimin në të madh në llogaritjen e varfërisë globale në 25 vitet e fundit. Bëhet fjalë për lëvizjen e kufirit të varfërisë ekstreme, e cila do të zhvendoset nga jeta për 1,25 dollarë në ditë në 1,90 dollarë në ditë.

Më shumë »
Kur është koha e mirë për të blerë biletë avioni?

Kur është koha e mirë për të blerë biletë avioni?

Çmimet e biletave ajrore ndryshohen çdo ditë për disa arsye, duke përfshirë koston e karburantit dhe kërkesës.

Më shumë »
A mund të pensionohemi në moshën 48 vjeçare?

A mund të pensionohemi në moshën 48 vjeçare?

Një problem tjetër është se sistemi i pensioneve ka treguar gjatë dobësitë e tij dhe jemi të sigurt se ajo është e paqëndrueshme në afat të gjatë.

Më shumë »
Papunësia në eurozonë ra në nivelin më të ulët që nga viti 2012

Papunësia në eurozonë ra në nivelin më të ulët që nga viti 2012

Një raport i ri nga korriku tregon se papunësia në eurozonë ra në kufirin më të ulët të vitit 2012.

Më shumë »
Pse ekonomia kineze paraqet kërcënim për të gjithë botën?

Pse ekonomia kineze paraqet kërcënim për të gjithë botën?

Tregjet e aksioneve amerikane kanë rënë kohët e fundit, dhe shumë prej kësaj është faji i Kinës.

Më shumë »