Ekonomia Faqe: 3 nga 6

Kërkojnë rritjen e tatimit në shtet

Kërkojnë rritjen e tatimit në shtet

Mbi 40 miliarda njerëz kanë kërkuar nga shteti federal Njujork të rritet tatimi i shtetit, gjë që e quajnë "1% - plan për drejtësi tatimore".

Më shumë »
Kompani të cilat janë më të fuqishme se shtetet

Kompani të cilat janë më të fuqishme se shtetet

Mirë se vini në epokën e metancionaliteteve kompani që punojnë në mënyrë efektive pa nacionalitet. Termi ekziston nga viti 2001, ndërsa i përket fenomenit që korporatat duhet të heqin dorë nga krenaria e rrënjëve kombëtare.

Më shumë »
Uoren Bafet: "Secili budalla mund të udhëheqë një biznes të mirë"

Uoren Bafet: "Secili budalla mund të udhëheqë një biznes të mirë"

Drejtorët dhe menaxherët e mirë dhe të arsimuar janë sinonime për kompanitë e miliarderëve siç janë Stiv Xhobs, Mark Zakerberg ose Xhef Bezos. Por, një ndër njerëzit më të pasur në botë, Uoren Bafet, mendon që në vend se të investohet tek drejtori ose pronari, duhet të investohet në "biznes të cilin mund ta udhëheqë secili budalla", sepse investimi në kompani në bazë të liderëve të saj, ndonjëherë nuk është opsioni më i mirë.

Më shumë »
Nga lista e më të pasurve janë shpallur mbi 200 emra

Nga lista e më të pasurve janë shpallur mbi 200 emra

Kështu, një numër rekord i miliarderëve nga 1.826 në vitin 2014, vitin e kaluar ka rënë në 1.810, ndërsa pasuria e tyre është më e ulët nga 570 miliardë dollarë.

Më shumë »
Si Banka Botërore ndihmon korporatat të "vjedhin" botën?

Si Banka Botërore ndihmon korporatat të "vjedhin" botën?

Aktualisht, miliona njerëz humbin vendin e tyre për shkak se korporatat e mëdha kanë të drejta të veçanta mbi to.

Më shumë »
Si kërkojnë njerëzit punë më së shumti?

Si kërkojnë njerëzit punë më së shumti?

"Boston consulting" shpalli hulumtim për trendet e reja tek kandidatët për punë. Bëhet fjalë për një ndër hulumtimet më të gjëra të këtij lloji, i cili i vendos në qendër mënyrat se si njerëzit kërkojnë punë, si dhe kohën që ju nevojitet për të kërkuar dhe nivelin e kënaqësisë nga rezultati.

Më shumë »
Për herë të parë në histori në këtë vend gratë janë më të paguara se meshkujt

Për herë të parë në histori në këtë vend gratë janë më të paguara se meshkujt

Paga mesatare mujore e grave që punojnë në pozitë të lartë në pushtetin lokal është 58,925 kruna, ose 6.290 euro.

Më shumë »
Si të fluturoni falas në klasin e parë?

Si të fluturoni falas në klasin e parë?

Udhëtimi më parë ishte diçka luksoze, por tani shumica e popullsisë në vendet e zhvilluara mund tia lejojë vetes. Megjithatë, pak prej tyre mund të pagujnë biletë të klasit të parë në aeroplan. "When on Earth" ofrojnë këshilla se si bileta e klasës ekonomike mund të bëhet biletë e klasit të parë - falas.

Më shumë »
Së shpejti do të paguajmë me një "selfie"

Së shpejti do të paguajmë me një "selfie"

"MasterCard" planifikon të zbatojë pagesën mobile nëpërmjet njohjes së fytyrave, të quajtur "selfie-pay", me të cilën do të përmirësohet kontrolli i identitetit gjatë pagesës me celular.

Më shumë »
Këto janë brendet më të fuqishme në rajon

Këto janë brendet më të fuqishme në rajon

"Valicon", një ndër agjensionet më të mëdha për hulumtime dhe konsultime të tregut në rajonin e Evropës juglindore shpalli listë të brendeve më të suksesshme të rajonit.

Më shumë »
Grekët tërhoqën me dhjetëra miliona euro nga bankat dhe nuk planifikojnë t'i kthejnë sërish

Grekët tërhoqën me dhjetëra miliona euro nga bankat dhe nuk planifikojnë t'i kthejnë sërish

Tërheqja masive e të hollave e vë në pyetje gjendjen e bankave në Greqi.

Më shumë »
Si vidhen të hollat fshehurazi nga publiku në nivel global?

Si vidhen të hollat fshehurazi nga publiku në nivel global?

Qeveria e korruptuar dhe kriminelët janë të shkëlqyeshëm në fshehjen e parave dhe aksioneve nga publiku kudo në botë. Por, ekipi i "Global witness" mendon që mund ti vihet fund edhe këtij fenomeni.

Më shumë »
Ekonomitë më të varfër në botë, sipas "Bloomberg"

Ekonomitë më të varfër në botë, sipas "Bloomberg"

Venezuela, Argjentina dhe Afrika e Jugut gjenden në krye të listës të "ekonomive më të varfra në botë", sipas një raporti të ri nga "Bloomberg".

Më shumë »
Punëdhënësit më të mëdhenj në botë

Punëdhënësit më të mëdhenj në botë

Faqja kohët e fundit botoi një listë të kompanive që punësojnë më shumë njerëz në botë për vitin 2015

Më shumë »
Sa kushton për të ushqyer një familje prej katër antarëve në Ballkan dhe sa në mbarë botën?

Sa kushton për të ushqyer një familje prej katër antarëve në Ballkan dhe sa në mbarë botën?

Vendi lirë në botë për të blerë prodhime ushqimore është Katari, ku blerja e ushqimit zë vetëm 2.62% të pagës, pastaj është Macau (3.66%) dhe Kuvajti (4.38%).

Më shumë »
Profesione të pazakonta dhe mirë të paguara që vërtetë ekzistojnë

Profesione të pazakonta dhe mirë të paguara që vërtetë ekzistojnë

Është e vështirë kur një person vjen në kohën për të zgjedhur një karrierë që dëshiron dhe të ketë pjesën tjetër të jetës së tij.

Më shumë »
Pse nafta është më e lirë se uji?

Pse nafta është më e lirë se uji?

Çmimi për 1 litër e naftës së papërpunuar është rreth 0.21 dollarë, ose 11.91 denarë. Dhe kjo nuk do të ndalet në rënie.

Më shumë »
Shitni çdo gjë me kohë - paralajmërojnë bankierët

Shitni çdo gjë me kohë - paralajmërojnë bankierët

Banka mbretërore e Skocisë i këshilloi të gjitha klientët e saj të përgatiten për vitin "kataklizmik".

Më shumë »
Cilët punëtorë fitojnë më së shumti në Evropë?

Cilët punëtorë fitojnë më së shumti në Evropë?

Punëtorët në top 1% sipas fitimit financiar shpesh janë në moshë ndërmjet 40 dhe 60 vjet, burra, kanë kryer arsim të lartë, punojnë në financa ose prodhimtari dhe janë menaxherë.

Më shumë »
Cilat janë vendet më të shtrenjta për jetesë?

Cilat janë vendet më të shtrenjta për jetesë?

Udhëtimi për në disa vende mund të ju kushtojë shumë, por si është që të jetoni atje?

Më shumë »