Ekonomia Faqe: 2 nga 6

Profesionet me rritje më të shpejtë në 5 vitet e fundit?

Profesionet me rritje më të shpejtë në 5 vitet e fundit?

Sipas shifrave të fundit zyrtare mbi punësimin, tregu i punës në SHBA është më i zhvilluar se sa mendoni.

Më shumë »
Londra është pothuajse e gatshme për sistemin e ri gjigant të metrove

Londra është pothuajse e gatshme për sistemin e ri gjigant të metrove

Pas tetë vitesh gropim në një ndër qytetet më të vjetra të Perëndimit, sistemi ndërtokësor i Londrës është pothuajse gati për publikun. Punëtorët kanë gropuar në dhe i cili nuk ka qenë i gropuar shekuj me rradhë.

Më shumë »
Noam Chomsky: E vërteta e hidhur për teknologjitë ekonomike Amerikane

Noam Chomsky: E vërteta e hidhur për teknologjitë ekonomike Amerikane

Muajin e kaluar, Noam Chomsky ka marrë pjesë në një diskutim në Kembrixh në Massachusetts.

Më shumë »
Në Finlandë u shpall peticion për referendum për dalje nga Bashkimi Evropian

Në Finlandë u shpall peticion për referendum për dalje nga Bashkimi Evropian

Në Finlandë u shpall peticion për mbajtjen e referendumit për vendin e shtetit në Bashkimin Evropian, njëlloj si referendumi i Britanisë së Madhe javën e kaluar.

Më shumë »
Pse "Microsoft" bleu "LinkedIn"-in?

Pse "Microsoft" bleu "LinkedIn"-in?

"Microsoft" sapo shpallën që do ta blejnë "LinkedIn", rrjetin social profesional, për 26,2 miliarda dollarë. Kjo është një ndër blerjeve më të mëdha teknologjike në histori.

Më shumë »
Inovatorët më të mirë të automjeteve për këtë vit

Inovatorët më të mirë të automjeteve për këtë vit

Shpresa dhe dëshira e madhe e çfarëdo kompanie start-up është të tërheqë investues të rinj.

Më shumë »
Resursi më i vlefshëm përveç ujit dhe naftës

Resursi më i vlefshëm përveç ujit dhe naftës

Pas ujit dhe naftës u shfaq edhe një resurs i ri, mjaft i vlefshëm për tu bërë luftëra për të. Rëra është diçka që e konsiderojmë si të rëndomtë dhe e kemi në sasi të mëdha. Megjithatë, kërkesa për këtë resurs është aq e madhe saqë ekziston edhe tregu i zi i rërës.

Më shumë »
Gjermania ka aq shumë energji ripërtrirëse që duhet t'u paguajë klientëve për ta përdorur

Gjermania ka aq shumë energji ripërtrirëse që duhet t'u paguajë klientëve për ta përdorur

Prodhimi i energjisë ripërtrirëse në Gjermani theu rekordet këtë muaj. Gjermania u ka paguar përdoruesve komerciale të energjisë ta përdorin energjinë ripërtrirëse disa o

Më shumë »
Gjermania ua anulon joshtetasve ndihmën sociale dhe ndihmën për njerëzit e papunë

Gjermania ua anulon joshtetasve ndihmën sociale dhe ndihmën për njerëzit e papunë

Gjermania përgatit ligj me të cilin shtetasve të Bashkimit Evropian do tju vështirësohet qasja ndaj ndihmës sociale dhe ndihmës për njerëz të papunë në Gjermani, shpallin mediat gjermane.

Më shumë »
Ku ruan Bill Gejts pasurinë e tij?

Ku ruan Bill Gejts pasurinë e tij?

Ku ruan Bill Gejts, njëri ndër njerëzit më të pasur në botë, të hollat e tij?

Më shumë »
Sa është paga juaj në krahasim me vendet e tjera të botës?

Sa është paga juaj në krahasim me vendet e tjera të botës?

Biseda për të ardhurat është e pakëndshme dhe ndonjëherë edhe e pakulturuar, por ju duhet të dini se a paguheni për atë që bëni.

Më shumë »
Edhe një kompani e automjeteve pranoi që ka mashtruar në testimet e lëndëve djegëse

Edhe një kompani e automjeteve pranoi që ka mashtruar në testimet e lëndëve djegëse

Situata në "Mitsubishi motors" sapo u përkeqësua. Prodhuesi japonez i automjeteve sapo pranoi që ka mashtruar gjatë testimeve për efikasitetin e lëndëve djegëse 25 vitet e fundit. Prandaj, aksionet e kompanisë pësuan rënie prej 10%.

Më shumë »
Shteti ku merret dënim me vdekje për korrupsion

Shteti ku merret dënim me vdekje për korrupsion

Sa ryshfet guxoni të pranoni para se të fitoni dënim me vdekje? Sa i përket Kinës, është një shumë e caktuar - 3 miliona renminba, gjegjësisht 463.000 dollarë, sipas raportit të shpallur më 18 prill nga institucionet kineze.

Më shumë »
Ku gjenden strehët e taksave, ku të pasurit mbajnë pasurinë e tyre?

Ku gjenden strehët e taksave, ku të pasurit mbajnë pasurinë e tyre?

Ku gjenden strehët e taksave, ku të pasurit mbajnë pasurinë e tyre?

Më shumë »
Skandali për dokumentet Panama ka përfshirë së paku 28 banka gjermane

Skandali për dokumentet Panama ka përfshirë së paku 28 banka gjermane

Të paktën 28 bankat gjermane kanë përfituar nga "Mosaqi Fonseca" në vitet e fundit.

Më shumë »
Për shkak të krizës së madhe - e premtja, ditë e lirë për punëtorët

Për shkak të krizës së madhe - e premtja, ditë e lirë për punëtorët

Venezuela po përballet me probleme të mëdha ekonomike kohëve të fundit. Kriza e thellë ekonomike ka detyruar kryetarin e shtetit ta shpallë të premten për ditë të papunë gjatë dy muajve të ardhshëm.

Më shumë »
Papunësia në Eurozonë e zvogëluar për 10% - cili shtet ka më së paku njerëz të papunë?

Papunësia në Eurozonë e zvogëluar për 10% - cili shtet ka më së paku njerëz të papunë?

Përqindja e papunësisë në Eurozonë në shkurt ka qenë më e ulët që nga gushti i vitit 2011. Kjo është tregues i përmirësimit ekonomik të shteteve evropiane, sipas Agjensionit për statistikë të Bashkimit Evropian , "Eurostat".

Më shumë »
Këto janë aftësitë pa të cilat nuk mund të punësoheni pas katër viteve

Këto janë aftësitë pa të cilat nuk mund të punësoheni pas katër viteve

Tregu i punës po ndryshon me zhvillimin e aftësive dhe teknologjive të reja, kështu që njerëzit duhet të përshtaten. Ekspertët thonë që një pjesë e fuqisë punuese së shpejti do të bëhet e panevojshme, duke marrë parasysh që robotët po ndërmarrin disa prej punëve që janë kryer nga njerëzit.

Më shumë »
Çdo qytetar i Eurozonës do të mund të fitonte 1.300 euro

Çdo qytetar i Eurozonës do të mund të fitonte 1.300 euro

Sipas analizës në "Nordea", bankë me seli në Stokholm e cila punon në rajonin nordik dhe baltik, Banka qendrore evropiane mund ti lejojë vetes një humbje prej 444 miliarda eurove, që i përgjigjet një pagese prej 1,300 eurove për secilin qytetar të eurozonës.

Më shumë »
Publicis One njoftoi lidershipin e tij global dhe rajonal

Publicis One njoftoi lidershipin e tij global dhe rajonal

Publicis One njoftoi lidershipin e tij global dhe rajonal

Më shumë »