Arsim Faqe: 7 nga 23

Programi i ri edukativ për fëmijët nga Lego

Programi i ri edukativ për fëmijët nga Lego

"Wedo 2.0" ka marrë një licencë për përdorim në shkolla dhe Lego ka shpresa se do të shkaktojë kureshtjen e nxënësve dhe se ata do të tregojnë interes në shkencë dhe teknologji.

Më shumë »
Kursi online që premton punësim ose ua kthen paratë tuaja prapa

Kursi online që premton punësim ose ua kthen paratë tuaja prapa

"Udacity", online kursi është themeluar nga Sebastian Tran që ofron programe të reja për diplomat që garantojnë punësim për 6 muaj.

Më shumë »
Nga se varet ardhmëria e arsimit?

Nga se varet ardhmëria e arsimit?

A jeni pyetur ndonjëherë se a luan rol arsimi në përparimin e luftës kundër disa sëmundjeve ose sa teknologjitë e reja e ndërrojnë mënyrën se si nxënësit mendojnë dhe mësojnë? Organizata për bashkëpunim ekonomik dhe për zhvillim ka bërë një hulumtim të ri për trendet që e formësojnë arsimin

Më shumë »
Fakultet pa shkollim, nota dhe teste!

Fakultet pa shkollim, nota dhe teste!

Miliona të rinj amerikanë janë të zhytur në borxhe të studentëve.

Më shumë »
Hapet shkollë për nxënësit LGBT

Hapet shkollë për nxënësit LGBT

Shkolla e mesme është e vështirë për disa fëmijë, ndërsa për homoseksualët mund të jetë edhe më keq.

Më shumë »
Shtetet më të lira për studentët

Shtetet më të lira për studentët

Studentë, nëse mendoni t'i bëni gati valixhet dhe të shpërnguleni në ndonjë vend tjetër që do t'ju mundësojë arsim më të mirë dhe punësim pas diplomimit, shikoni listën e shteteve më të lira për xhepin studentor.

Më shumë »
Për nota më të mira- mbyllni sytë!

Për nota më të mira- mbyllni sytë!

Ndoshta me mendimet janë tashmë jeni në vendin e punës të cilin e doni apo undonjë dhëtim ëndërrash, por realiteti është se para jush është seanca e provimeve.

Më shumë »
Universitetet më me ndikim në botë sipas Wikipedia-s

Universitetet më me ndikim në botë sipas Wikipedia-s

Britania ka një renditje të mirë në listën e shumicës së universiteteve me ndikim në botë të përpiluar në bazë të analizave të aluzioneve për institucionet nga "Wikipedia".

Më shumë »
Kush nuk do të dëshironte një arsimtar të tillë?

Kush nuk do të dëshironte një arsimtar të tillë?

Akademia Ron Klark përdor metoda transformuese të të mësuarit për nxënësit e tyre. Për themeluesin Ron Klark kjo do të thotë shumë, shumë vallëzim.

Më shumë »
Testimet e shpeshta e shkatërrojnë vetëbesimin, dhe kjo është diçka më e keqe se nota e ulët

Testimet e shpeshta e shkatërrojnë vetëbesimin, dhe kjo është diçka më e keqe se nota e ulët

Godi Keller është një pedagog norvegjez i cili më parë ka punuar me fëmijë, ndërsa tani me të rritur. Ai ka qenë profesor me vite në universitetin "Rudolf Shtajner" në Oslo, ndërsa tani udhëton në disa shtete dhe i këshillon arsimtarët dhe prindërit se si fëmijët ta fitojnë më të mirën, si t'ju ndihmojnë me zhvillimin e potencialit të tyre. Sipas tij, arsyeja më e madhe e mossuksesit në shkollë, sidomos në Evropë, është mungesa e vetëbesimit.

Më shumë »
Si funksionon truri i adoleshentëve dhe si duhet të reagojnë profesorët?

Si funksionon truri i adoleshentëve dhe si duhet të reagojnë profesorët?

Vendimet e shpejta impulsive, adrenalina, nervoza, stresi, lodhja - këto janë probleme me të cilat përballen adoleshentët, dhe që mund të jenë problematike edhe gjatë mësimit. Psikologu Bredli Bush në një artikull për "The Guardian" spjegon principet e funksionimit të trurit të adoleshentëve, poashtu jep disa këshilla se si profesorët ta përmirësojnë cilësinë e mësimit.

Më shumë »
Gjermania punëson 8,500 mësues të gjermanishtes për fëmijët refugjatë

Gjermania punëson 8,500 mësues të gjermanishtes për fëmijët refugjatë

Gjermania punëson 8,500 njerëz të cilët do të mësojnë fëmijëve të refugjatëve gjuhën gjermane.

Më shumë »
Nxënësit duhet të mësojnë për shëndetin mendor që nga arsimi fillor

Nxënësit duhet të mësojnë për shëndetin mendor që nga arsimi fillor

Shëndeti mendor duhet të jetë pjesë e programeve kombëtare britanike të arsimit fillor, thotë grupi këshillues për shëndet mendor tek nxënësit, sipas "The Guardian".

Më shumë »
Pse nxënësit finlandezë janë ndër më të mirët në botë?

Pse nxënësit finlandezë janë ndër më të mirët në botë?

Si një avantazh të madh në arsimin finlandez kanë treguar se fëmijët nuk kanë detyra të shtëpisë për të bërë derisa t'i bëjnë 16 vjet dhe pastaj të marrin testin e parë të standardizuar

Më shumë »
Ushtrime në bibliotekë - shumë universitete e pranojnë këtë trend

Ushtrime në bibliotekë - shumë universitete e pranojnë këtë trend

Nuk ka më studentë përtac në Fakultetin Teknik "Wake" në Karolinën e Veriut, SHBA. Fakulteti vendosi pajisje që janë kombinim i tavolinës punuese dhe biçikletës në bibliotekë.

Më shumë »
Si drejt suksesit në shkollë? Nga fëmijët kërkoni shumë, por jo gjithçka!

Si drejt suksesit në shkollë? Nga fëmijët kërkoni shumë, por jo gjithçka!

Pritjet e larta mirë ndikojë në mësimin e fëmijëve, por vetëm në qoftë se prindërit nuk do të bëhen joreal me to.

Më shumë »
Si të bëheni sipërmarrës gjatë studimeve?

Si të bëheni sipërmarrës gjatë studimeve?

Shumë studentë duan të mësojnë se si të fitojnë të holla dhe aftësi shtesë të cilat do tju ndihmojnë të përparojnë në fushën e tyre. Atë që shumë studentë nuk e dinë është që të qenit sipërmarrës gjatë studimeve mund të ketë ndikim afatgjatë mbi zhvillimin personal. "Hack college" ofrojnë disa këshilla për këtë.

Më shumë »
Universitetet gjermane janë parajsë demokratike për migrantët

Universitetet gjermane janë parajsë demokratike për migrantët

Kulod Al Ibrahim ka kaluar pranë bombave dhe snajperëve çdo ditë gjatë rrugës për në fakultet. Por, ajo nuk ka dashur të heqë dorë nga arsimi i saj universitar në Damask, madje edhe në rrezik të jetës. Sot, ajo studion në universitet pa pagesë në Berlin. Ajo ka fituar bursë nga qeveria gjermane, e cila u ndan ndihmë financiare sirianëve dhe migrantëve.

Më shumë »
Mënyrë e re e ligjërimit të matematikës

Mënyrë e re e ligjërimit të matematikës

Për fëmijët, matematika është e vështirë dhe jo interesante. Pas të gjithave, shumë të rritur do të pajtoheshin me fëmijët.

Më shumë »
Si të bëheni Babadimër profesional?

Si të bëheni Babadimër profesional?

"Noerr Programs" është një kompani që ofron babadimra profesional gjatë pushimeve në Shtetet e Bashkuara.

Më shumë »