Arsim Faqe: 6 nga 23

Detyrë kreative për Aleksandrin e Madh

Detyrë kreative për Aleksandrin e Madh

Nëse ju mendoni se historia e mësuarit dhe masmedia janë diçka që nuk përputhen, atëherë ju jeni patjetër gabim.

Më shumë »
Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Nëse jeni adoleshent dhe kompjuteri juaj nuk kyçet, ndoshta duhet të bëheni gati për riparim të shtrenjtë. Por, nëse kompjuteri nuk kyçet në shkollën e mesme "Frenklin" në SHBA, atë ndoshta do ta riparojë një nxënës për disa minuta dhe falas. Kjo është kështu për shkak se biblioteka shkollore ka shërbim për riparim të pajisjeve teknologjike i cili udhëhiqet nga nxënësit.

Më shumë »
Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Vallëzimi në pyll mund të jetë më i rëndësishëm se shkrimi dhe leximi.

Më shumë »
Rregull në fakultet: sa më tepër aktivitete fizike, aq janë notat më të larta

Rregull në fakultet: sa më tepër aktivitete fizike, aq janë notat më të larta

Studentët e rinj në Universitetin e Oklahomas çdo ditë duhet të bëjnë së paku 10.000 hapa, ndërsa sipas përparimit do të fitojnë edhe notë të përshtatshme.

Më shumë »
A mund të përgjigjeni në këtë pyetje nga testet e standardizuara amerikane SAT?

A mund të përgjigjeni në këtë pyetje nga testet e standardizuara amerikane SAT?

Vini re se të dhënat numerike të detyrë janë paraqitur në një mënyrë që qëllimisht ju bëjnë konfuz, nga të cilat duhet të konkludohet se ne duhet të bëjmë më shumë ekuacione.

Më shumë »
Pse shëtitjet në mal duhet të jenë pjesë e arsimit shkollor?

Pse shëtitjet në mal duhet të jenë pjesë e arsimit shkollor?

Kujtoni ndjenjën kur nënat tona na thërrisnin në shtëpi pas luajtjes së gjatë tërë ditën. Të nesërmen, përsëri mblidheshim jashtë dhe luanim. Ishim fëmijë dhe nuk kishim smartfona, por kishim fëmijëri. Sot, me mijëra shokë në rrjetet sociale, fëmijët janë mjaft të vetmuar. Pse fëmijët duhet të nxiten të merren me alpinizëm ose aktivitete të ngjashme në shkollë ose nga ana e prindërve?

Më shumë »
Studentët mund të marrin një vjet burg për mashtrim në provime

Studentët mund të marrin një vjet burg për mashtrim në provime

Dy studentë nga Spanja mund të marrin vit pas hekurave për shkak të mashtrimit në provim.

Më shumë »
Metodë kreative për mësimin e tabelës periodike

Metodë kreative për mësimin e tabelës periodike

Një nga mënyrat më të mira për të aktivizuar imagjinatën e fëmijëve janë ngjyrat.

Më shumë »
Sekreti për të mësuar aftësitë e reja dyfish më shpejt

Sekreti për të mësuar aftësitë e reja dyfish më shpejt

Mësimi i një aftësie të re nuk varet shumë nga kohëzgjatja e ushtrimit, por se si ne ushtrojmë.

Më shumë »
Kroacia fitoi studentin e parë prodekan

Kroacia fitoi studentin e parë prodekan

Student i vitit të dytë nga gjuha dhe historia angleze në Fakultetin filozofik më Osijek është studenti i parë prodekan në Kroaci, shpall "Gllas Sllavonije".

Më shumë »
Njeriu më i pasur në Ballkan: diçka nuk është në rregull me nxënësit që i kanë të gjitha notat pesa

Njeriu më i pasur në Ballkan: diçka nuk është në rregull me nxënësit që i kanë të gjitha notat pesa

Sipas të dhënave të "Forbes", Ivica Todoriç, pronar i "Agrokor" është njeriu më i pasur në Ballkan me një pasuri me vlerë mbi 600 milionë euro.

Më shumë »
Jeni të shkëlqyeshëm me video-lojëra? Mund të fitoni bursë për këtë

Jeni të shkëlqyeshëm me video-lojëra? Mund të fitoni bursë për këtë

"Fortune" shkruan që fakultetet nëpër SHBA e njohin trendin e videolojërave dhe reagojnë pozitivisht.

Më shumë »
Si duket ushqimi në një shkollë fillore Japoneze?

Si duket ushqimi në një shkollë fillore Japoneze?

Në shkollat japoneze, dreka është shumë më tepër se ushqimi.

Më shumë »
Truke interesante për zotërimin e matematikës

Truke interesante për zotërimin e matematikës

Të gjithë fëmijëve nuk u pëlqen matematika, për këta fëmijë një detyrë w matematikës mund të jetë një obligim i vështirë

Më shumë »
Universitetet më të mira ndërkombëtare për vitin 2016

Universitetet më të mira ndërkombëtare për vitin 2016

Të gjitha universitetet që shfaqen në rangun e Universiteteve Botërore e vendosin ndërkombëtarizimit në vend të lartë në axhendën e tyre.

Më shumë »
Një mësuese udhëton 40 kilometra vetëm për dy nxënës

Një mësuese udhëton 40 kilometra vetëm për dy nxënës

Në Bosnjë dhe Hercegovinë më të shpeshta janë shkollat ku nxënësit numërohen në gishta sesa shkollat përplot me nxënës. Kjo shkollë në fshatin Oçevija është shembull. Në këtë shkollë ka vetëm dy nxënës - shtatëvjeçari Ante dhe nëntëvjeçari Alaris.

Më shumë »
Pse fëmijët e padisiplinuar kanë më shumë gjasa të jenë të suksesshëm?

Pse fëmijët e padisiplinuar kanë më shumë gjasa të jenë të suksesshëm?

Hulumtimi i ri tregon se fëmijët të cilët kanë injoruar rregullat edhe prindërit e tyre kanë fituar më shumë se të tjerët.

Më shumë »
Truket e një profesori të drejtësisë

Truket e një profesori të drejtësisë

Përgjigja në klasën e tij të klasës tregon se sa e lehtë është për të bërë deklarata të rreme dhe për të ndërtuar një version të ngjarjeve që është e gabuar, edhe në qoftë se ju besoni se ju jeni duke thënë të vërtetën.

Më shumë »
Në një vend në Afrikë ndahen bursa për virgjëresha

Në një vend në Afrikë ndahen bursa për virgjëresha

Kryetari i Bashkisë në Afrikën e Jugut vendosi t'i japë bursa për 16 studentët të këtij viti. Kërkesat janë vetëm nxënësset vajza dhe në fakt të virgjëra.

Më shumë »
Hulumtim ndërkombëtar: Cilët nxënës zakonisht bëhen arsimtarë?

Hulumtim ndërkombëtar: Cilët nxënës zakonisht bëhen arsimtarë?

Në shtetet që janë pjesë e Organizatës për bashkëpunim dhe zhvillimin ekonomik, vetëm 5% e nxënësve duan të punojnë si arsimtarë kur do të rriten. Nëse llogariten vetëm vajzat, përqindja do të rritet në 6%, ndërsa tek djemtë do të ulet në 3%.

Më shumë »