Arsim Faqe: 5 nga 23

Skandal në Kroaci: nga fëmijët kërkohet të tregojnë se cila vajzë është "e shëmtuar"

Skandal në Kroaci: nga fëmijët kërkohet të tregojnë se cila vajzë është "e shëmtuar"

Një sërë reagimes u shfaqën nëpër rrjetet sociale në lidhje me përmbajtjen e një libri mësimor nga gjuha angleze për klasën e dytë, i miratuar nga Ministria e arsimit, shkencës dhe sportit në Kroaci. Në njërën nga detyrat e shtëpisë kërkohet që nxënësit ti njohin dallimet ndërmjet këtyre dy vajzave.

Më shumë »
Karriera për studentët e gjuhës dhe letërsisë angleze

Karriera për studentët e gjuhës dhe letërsisë angleze

Nëse jeni student nga gjuha dhe letërsia angleze, ose vetëm se keni diplomuar në këtë drejtim, duhet të dini që ekzistojnë më tepër karriera që mund ti keni brenda ose jashtë shtetit.

Më shumë »
Detyra e shtëpisë më e rëndësishme që duhet bërë nga çdo fëmijë

Detyra e shtëpisë më e rëndësishme që duhet bërë nga çdo fëmijë

Shumë besojnë se detyrat e shtëpisë është e padobishme për nxënësit më të rinj.

Më shumë »
Çfarë bëjnë fëmijet Suedez në kopsht kur bie shi?

Çfarë bëjnë fëmijet Suedez në kopsht kur bie shi?

Kur bie shi, shumica e fëmijëve vrapojnë hujnë mbrenda, por jo edhe fëmijet në kopshtet suedeze.

Më shumë »
Shkolla ku nxënësit vrapojnë 1,6 kilometra në ditë

Shkolla ku nxënësit vrapojnë 1,6 kilometra në ditë

Në një shkollë fillore në Skoci, nxënësit vrapojnë një milje, gjegjësisht 1,6 kilometra në ditë. Kjo praktikë që zbatohet në shkollë është treguar aq e suksesshme saqë sigurisht do të pranohet edhe në shumë shkolla të vendit.

Më shumë »
Pamje nga shkollat nëpër botë

Pamje nga shkollat nëpër botë

Pamje nga shkollat nëpër botë

Më shumë »
Këshilla të thjeshta për sukses në sipërmarrësi

Këshilla të thjeshta për sukses në sipërmarrësi

Si sipërmarrës, ëndërrat për ardhmërinë duhet tju motivojnë. Duhet të ëndërroni shumë, por edhe të jetoni në të tashmen. Çfarë duhet të dini për ti realizuar qëllimet tuaja, gjëra që shumica e sipërmarrësve i injorojnë.

Më shumë »
A mund të zgjidhni këto detyra matematikore nga shkolla e mesme?

A mund të zgjidhni këto detyra matematikore nga shkolla e mesme?

Ndoshta ju e dini se π = 3.141592653589793238462643383, por a thua me të vërtetë e dini matematikën?

Më shumë »
Shteti i cili hap një universitet çdo javë

Shteti i cili hap një universitet çdo javë

Ky është një revolucion i qetë që bën ndryshime të mëdha në popullsinë botërore sa i përket arsimit të lartë dhe personave të arsimuar.

Më shumë »
Universitetet më të mira evropiane në listë nuk ka institucione ballkanike

Universitetet më të mira evropiane në listë nuk ka institucione ballkanike

Sipas listës më të re për universitetet më të mira në Evropë, ndër 200 universitetet më të mira nuk gjendet asnjë institucion i lartë nga Ballkani.

Më shumë »
Britania e Madhe sërish shteti me universitetet më të mira në Evropë

Britania e Madhe sërish shteti me universitetet më të mira në Evropë

Britania e Madhe u gjend në maje të listës si shtet me universitetet më të mira në Evropë edhe përkrah rritjes së shpenzimeve të arsimit të lartë në vend.

Më shumë »
Ide që mund ta zëvendësojnë ngritjen e dorës në mësojtore

Ide që mund ta zëvendësojnë ngritjen e dorës në mësojtore

Ju duhen ide se si ta ndryshoni mësimdhënien dhe angazhimin e fëmijëve? Vijojnë pesë mënyra të suksesshme me të cilat do ta bëni kohën tuaj me nxënësit interesante.

Më shumë »
Kurse falas online që fillojnë këtë muaj

Kurse falas online që fillojnë këtë muaj

Këtë muaj fillojnë mbi 280 kurse falas online në platforma të ndryshme. Me këtë, secili fiton mundësinë të mësojë diçka nga universitetet më të mira në botë, pa paguar asgjë.

Më shumë »
Këta janë shkrimtarët më të lexuar nëpër botë

Këta janë shkrimtarët më të lexuar nëpër botë

Toni Morrison dhe Jane Austen janë një nga shkrimtarët më të lexuar të fakulteteve në ditët e sotme, tregon, analiza e "TIME".

Më shumë »
Shtetet me më së shumti inxhinierë të diplomuar

Shtetet me më së shumti inxhinierë të diplomuar

Cili shtet nxjerr më së shumti ixnhinierë të diplomuar në vit? Amerika? Jo. Japonia? Jo. Këto dy shtete ndoshta mendojmë që nënkuptohen si përgjigje, por megjithatë nuk janë numër një.

Më shumë »
Detyrë kreative për Aleksandrin e Madh

Detyrë kreative për Aleksandrin e Madh

Nëse ju mendoni se historia e mësuarit dhe masmedia janë diçka që nuk përputhen, atëherë ju jeni patjetër gabim.

Më shumë »
Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Tabletë, kompjuterë dhe qendra mediale - çfarë përfshijnë shkollat e reja?

Nëse jeni adoleshent dhe kompjuteri juaj nuk kyçet, ndoshta duhet të bëheni gati për riparim të shtrenjtë. Por, nëse kompjuteri nuk kyçet në shkollën e mesme "Frenklin" në SHBA, atë ndoshta do ta riparojë një nxënës për disa minuta dhe falas. Kjo është kështu për shkak se biblioteka shkollore ka shërbim për riparim të pajisjeve teknologjike i cili udhëhiqet nga nxënësit.

Më shumë »
Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Çfarë mund të mësojmë nga çerdhet gjermane?

Vallëzimi në pyll mund të jetë më i rëndësishëm se shkrimi dhe leximi.

Më shumë »
Rregull në fakultet: sa më tepër aktivitete fizike, aq janë notat më të larta

Rregull në fakultet: sa më tepër aktivitete fizike, aq janë notat më të larta

Studentët e rinj në Universitetin e Oklahomas çdo ditë duhet të bëjnë së paku 10.000 hapa, ndërsa sipas përparimit do të fitojnë edhe notë të përshtatshme.

Më shumë »
A mund të përgjigjeni në këtë pyetje nga testet e standardizuara amerikane SAT?

A mund të përgjigjeni në këtë pyetje nga testet e standardizuara amerikane SAT?

Vini re se të dhënat numerike të detyrë janë paraqitur në një mënyrë që qëllimisht ju bëjnë konfuz, nga të cilat duhet të konkludohet se ne duhet të bëjmë më shumë ekuacione.

Më shumë »