Arsim Faqe: 4 nga 23

Dallimet në dialektin Britanik të speguara në mënyrë të përkryer

Dallimet në dialektin Britanik të speguara në mënyrë të përkryer

Dallimet në dialektin Britakin të speguara në mënyrë të përkryer

Më shumë »
Lufta e përditshme për arsim e nxënësve në Nepal

Lufta e përditshme për arsim e nxënësve në Nepal

Dy tërmete të fuqishme shkretuan Nepalin brenda 17 ditëve vitin e kaluar. Tërmetet morën jetën e 9.000 njerëzve dhe rrënuan një gjysmë milion vendbanine. Tërmetet shkatërruan edhe 35.000 mësojtore, duke lënë 1 milion fëmijë pa qasje ndaj arsimit.

Më shumë »
Vendet më të mira për të edukuar fëmijët

Vendet më të mira për të edukuar fëmijët

UNICEF shpalli rezultatet e sondazhit "Fairness for Children", ose "drejtësi për fëmijët", e cila ofron një tabelë të pabarazisë të fëmijëve në vendet në zhvillim.

Më shumë »
Si u bë sistemi arsimor i Kubës shembullor për tërë botën?

Si u bë sistemi arsimor i Kubës shembullor për tërë botën?

Për Kubën, arsimi është diçka serioze. Ky sektor u bë prioritar qëkur Fidel Kastro u bë kryeministër në vitin 1959.

Më shumë »
Ndryshim i rëndësishëm gjatë mësimdhënies për ndalimin e sjelljes së keqe në mësojtore

Ndryshim i rëndësishëm gjatë mësimdhënies për ndalimin e sjelljes së keqe në mësojtore

Arsimtarët shpesh kanë probleme me nxënësit që flasin në orë. Gjatë orës, pothuajse gjithmonë kur dikush thotë diçka ose përgjigjet, shumë nxënës shfrytëzojnë rastin për të biseduar me shokët dhe shoqet. Atëherë edhe nxirren telefonat, mësimi bie në ujë.

Më shumë »
Gjeniu 5 vjeçar që do t'ju lë pa fjalë!

Gjeniu 5 vjeçar që do t'ju lë pa fjalë!

Merrni një kalkulator në dorë, sepse ky gjeniu 5 gjeniu vjeçar do t'ju lë të hutuar.

Më shumë »
Vendet evropiane, ku shumica e studentëve heqin dorë herët nga arsimi

Vendet evropiane, ku shumica e studentëve heqin dorë herët nga arsimi

Mesatarisht, 11.2% e të rinjve në Bashkimin Europian herët e kanë lënë mësimin në vitin 2014.

Më shumë »
Me mijëra kandidatë gabimisht të njoftuar se janë pranuar në fakultet

Me mijëra kandidatë gabimisht të njoftuar se janë pranuar në fakultet

Universiteti shtetëror i Njujorkut në Bafallo gabimisht u ka dërguar letra të pranimit mbi 5000 kandidatëve të cilët ende nuk kanë qenë të pranuar në fakultet.

Më shumë »
Si të planifikoni dhe të krijoni hapësirë fleksibile për mësim?

Si të planifikoni dhe të krijoni hapësirë fleksibile për mësim?

Arsimtarët të cilët drejtohen kah paradigma e përzier e kuptojnë së shpejti që mësojtoreve tradicionale u nevojitet modifikim. Në shumicën e rasteve, mobiljet tradicionale në dhomën tradicionale me dërrasë përpara nuk përputhen dhe nuk i mbështesin modelet e të mësuarit të përzier.

Më shumë »
Një zjarrfikës i cili gjatë kohës së lirë u ligjëron nxënësve të varfër

Një zjarrfikës i cili gjatë kohës së lirë u ligjëron nxënësve të varfër

Në një shtet ku shumica e fëmijëve nuk shkojnë në shkollë, një njeri mori përgjegjësinë tu ligjërojë të gjithë atyre të cilëve u nevojitet arsimi.

Më shumë »
Gjëra që sigurisht do të zhduken nga shkollat viteve të ardhshme

Gjëra që sigurisht do të zhduken nga shkollat viteve të ardhshme

Mësojtorja po ndryshon sepse bota ndryshon. Arsimi më shpesh financohet nga qeveria, dhe më pak kuptohet nga publiku i gjerë. Por, kjo nuk do të thotë që ndryshimet nuk kanë filluar dhe që së shpejti nuk na presin ende. "Teach thought" përpiloi një listë të gjërave që sigurisht do të zhduken nga mësojtoret 12 viteve të ardhshme.

Më shumë »
Korporatat të cilat e sjellin arsimin cilësor në shtetet e varfëra

Korporatat të cilat e sjellin arsimin cilësor në shtetet e varfëra

Arsimi privat shpesh është i shtrenjtë për nxënësit e familjeve të varfëra. Shkollat APEC - Affordable world class education from Ayala and Pearson ndoshta do ta ndryshojnë këtë përgjithmonë.

Më shumë »
Mënyra të fitimit pa diplomë fakulteti

Mënyra të fitimit pa diplomë fakulteti

Sipas Organizatës për zhvillim dhe bashkëpunim ekonomik, vetëm 46% e studentëve diplomojnë në nivel global. Një hulumtim tregon që të diplomuarit në moshë prej 25 - 32 vjeç, fitojnë 17,500 dollarë më shumë nga ata që nuk kanë diplomë, në SHBA. Megjithatë, duke marrë parasysh çmimin e studimeve dhe situatën momentale në tregun e punës, a vlen vërtet diploma e fakultetit? "Entrepreneur" përmend disa mënyra se si mund të fitoni të holla pa diplomë.

Më shumë »
Pse nxënësit duhet të mësojnë algjebrën?

Pse nxënësit duhet të mësojnë algjebrën?

Algjebra dhe matematika në përgjithësi, kanë vlerë shumë më të madhe se X dhe Y.

Më shumë »
Bursa për lojtarët më të mirë të video lojrave

Bursa për lojtarët më të mirë të video lojrave

Disa studentë të vërtetë janë me fat

Më shumë »
Pothuajse të gjithë njerëzit që janë punësuar shpejtë ndajnë detyra të përbashkëta

Pothuajse të gjithë njerëzit që janë punësuar shpejtë ndajnë detyra të përbashkëta

Hulumtimi është kryer në mbi 589 persona të cilët ishin të punësuar brenda gjashtë muajve të kërkimit të punës.

Më shumë »
Si duket një shkollë fillore në Singapur?

Si duket një shkollë fillore në Singapur?

Kështu duket një shkollë në Singapur, e cila me të drejtë mund të quhet vend ku zhvillohet imagjinata e fëmijëve, dituria dhe aftësitë

Më shumë »
Zgjimi në mënyrë shkollore dhe studentore

Zgjimi në mënyrë shkollore dhe studentore

Jeta e studentëve është e ndryshme nga stili i jetës së nxënësit

Më shumë »
75% e fëmijëve të sotëm shpenzojnë më pak kohë jashtë nga të burgosurit

75% e fëmijëve të sotëm shpenzojnë më pak kohë jashtë nga të burgosurit

Dikur, fëmijët vraponin nëpër parqe, sepse ata kalonin më shumë kohë të lirë jashtë, por sot, situata është e ndryshme.

Më shumë »
"Coursera" ofron studime master për gjysmën e çmimit mesatar

"Coursera" ofron studime master për gjysmën e çmimit mesatar

Diplomat e fakultetit janë tërheqëse, por kërkojnë mjaft financa. Në shumë shtete në botë, sidomos në SHBA, mundësia për të fituar punë të mirë vjen edhe me pagimin e borxhit studentor në një periudhë të gjatë. Prandaj, "Coursera" paraqet alternativë për shumë studentë, sidomos për studimet e magjistraturës.

Më shumë »